Ny blogg

När jag väl sätter igång igen kommer jag inte göra det här, utan på Aftonbladets nya bloggtjänst:
http://blogg.aftonbladet.se/6

Sista inlägget på ett tag

Ska nu göra något som jag inte gjort på väldigt länge, nämligen logga ut, koppla ner, stänga av - helt. En vecka, två veckor, en månad - jag vet inte, vi får se.
Inget jobb, ingen blogg, inget mejl, ingen telefon - nada. Hur ska det gå? Jag vet inte, det blir en ny upplevelse.

Nej, jag ska inte sluta, vare sig med att blogga eller på Sportbladet. Jag är inte utbränd. Och jag ska inte göra comeback i superettan (om nu inget lag ringer). Jag ska heller inte byta till Sport-Expressen (sorry, Johan). Jag ska bara vila upp lite. På riktigt.

Ett skämt?

Spana in den här artikeln och framför allt artikelförfattaren. Tackar Anders för tipset.

Fler mobilsvar

Hej!
Det här svaret har jag råkat ut för:
"Jag håller mig undan för en jobbig jävel och tänker inte svara. Om du lämnar namn och nummer och jag inte ringer upp, så är den jobbiga jäveln du".
/Fredrik


White coffee

Hej!
White coffe är ... té.
MVH
Jessica

Té? Det var som fan. Det visste jag inte. Eller?

Hej Robert.
White coffee är cafe med varm mjölk - ingenting annat.
MVH
Robbie Keane

Låter ju faktiskt mer troligt.

Sverige får stryk

Trodde aldrig jag skulle skriva något sådant här, men inget håller mig borta från TV:n klockan 14.00 när hockeyn drar i gång.
Även om jag tippat att Sverige slaktas med 4-1.
Min korta period som hockeytyckare på den här bloggen är förvisso snart över, men har redan gett eko.

Hej Robert!
Såg ditt inlägg om hockey och att du ursäktade dig för dina begränsade kunskaper i området. Det behöver du inte, du är ju klart bättre än Anrell i alla fall.
MVH
Fredrik

Det tar jag som en stor komplimang, eftersom jag alltid läser Lasse Anrell med stort intresse.


Lika populärt var inte mitt inlägg om Offsides och Sportmagasinets upplagesiffror.

Hej Laul!
Ledin har ju sålt skitmånga skivor. Det måste väl innebära att det är en jättebra artist? Eller gäller förhållandet mellan antal sålda enheter och kvalitet endast idrottstidningar? Typ Sportmagasinet och Offisde? Vad är egentligen bäst, Laul. Offside eller rosa skvallret?
/Kris

Tja, Offside och Sportbladet är ju två helt olika produkter - omöjliga att jämföra - men om du frågat mig om Offside och Sportmagasinet hade jag svarat… att jag läser båda eftersom jag är sportjournalist.
Om jag inte varit det vet jag inte om jag läst någon av dem.

Mobilblogg

Detta är ett historiskt inlägg. Görs från min mobiltelefon. Nu kan man alltså blogga överallt, närsomhelst. Kul men farligt...

Grattis till Jenni

Fick precis följande SMS från min kära kollega Jennifer Wegerup och hennes man Rikard Björk (före detta Expressen-murveln).

"En damälva blev det. Född 13.59. Märta Elisabeth Ballerina. Allt nu helt underbart".

Vackert!

Var har jag varit egentligen?

Mejlen har varit många, konspirationsteorierna ännu fler - var har jag tagit vägen?

Fotbollscomeback i Brommapojkarna?

OS-reporter för en mystisk tysk tidning?

Mutad av Linda Skugge?

Utbränd?

Lat?

Till och med branschtidningarna har mejlat och undrat om bloggen är nedlagd. Det är den inte, kan jag meddela.

Så var har jag varit? Ärligt talat vet jag inte riktigt, men det var inget kul. Just nu kollar jag i alla fall på min nya favoritsport boardercross och noterar att en av kurvorna i OS-banan är döpt efter Zlatan Ibrahimovic. Enligt vad jag skulle kunna inbilla mig just nu förbereder Zlatan en fet stämning av OS-arrangören för att de olovligen använt hans familjenamn.

Har givetvis inte missat att Henke Larsson presenterats som HIF-spelare men det skrev jag ju redan i december, i fall jag av någon anledning inte skulle kunna skriva om det senare.

Öppnade datorn i dag efter att inte ha rört den på den vecka och hade 786 olästa mejl. Därför stänger jag den igen och gör ett nytt försök på måndag.

För övrigt har mina glasögon fortfarande inte kommit tillrätta.

Ett rop på hjälp

Det här är ett rop på hjälp. Tappade i går kväll glasögonfodral och glasögon i en taxi som körde från Nybrogatan till restaurang Serwito på Regeringsgatan (NEJ, klockan var 19 på kvällen och det var ett lugnt och städat restaurangbesök med Jossan).
Glasögonfodralet är grått och glasögonen inget man raggar brudar med, men att sitta framför datorn utan är ingen hit, mina texter blir omöjligt ännu sämre då.

Om den fantastiskt trevlige och snygge taxichauffören skulle råka se det här, släng iväg ett mejl!

På plats hos Fan-TV

Har precis varit hos svenskafans-gänget som står bakom nya internetsändningenMatchpuls Fotboll. Viktor Barth-Kron (utmärkt programledare) och Anders Nettelbladt (kunnigt bollplank) körde ett svettigt 2*20 minuters fotbollssnackpass om allt mellan himmel och jord, men mest om allsvenskan och Djurgården som var veckans fokus.

Har inte sett programet ännu, men är imponerad av redaktionens arbete. Fan-TV som kan bli riktigt bra på sikt.
För alla som vill se hur en nybliven 30-åring ser ut ges tillfälle till det i kvällens program som visas klockan 18.00 (tror jag). Länk ovan.

3 miljoner!

Upptäckte precis att bloggen sedan starten i juni haft över 3 miljoner sidvisningar. Kul!

Summering av vintern

Laulen,
vi har lagt ned åtskillig tid på att få bekräftat av Vasasällskapet vilka förhoppningar de har på en före detta superettan-spelare. Inget svar och ingen info på officiella hemsidan - till detta kan tänkas följande anledningar:
* Du har slarvat med försäsongen på grund av kebaben i Solna och ständigt DVD-tittande kombinerat med skönlitteratur Lasermannen och Speers självbiografi.
* Efter att du haussat Batman Begins så länge har du nu utnämnt dig till en självpåtagen brottsbekämpare, en enmansorkester med funktion att vara ett fungerande medborgargarde.
* Ständigt resande (där du tycks uppvisa viss rädsla för längre resor till exotiska länder).
Något nytt om Nystedt? Uppvisar han fortfarande en konfliktlösande inställning till livet? Du skrev för övrigt väldigt lite om fröken W's 30 års partaj...
TREVLIG RESA
sebbe & dagge

Slarvat med försäsongen har jag definitivt gjort. Ständigt DVD-tittanade är också rätt, framför allt Prison Break där jag hunnit till avsnitt 13 (en kompis laddade hem från nätet).

Senaste böckerna är Linda - som i Lindamordet av Leif GW Persson (L som i Laul gånger två) samt Mordet på Anna Lindh av Leif Jennerkvist (L som i Laul).

Någon brottsbekämpning har det tyvärr inte blivit, däremot såg jag filmen två gånger till under ledigheten, en gång med en söt tjej och en gång med min familj. Äldsta lillasystern Alexandra fick den nämligen i julklapp av mig.

Den påstådda rädslan för exotiska länder sträcker sig till en viss rädsla för hur allt ska ordna sig med Saudiarabien. Och ja, Nystedt uppvisar fortfarande en konfliktlösande inställning till livet.

FRU Wegerups (hon gifte sig på nyårsafton) 30-årskalas var en lugn men trevlig tillställning, roligast var Hasse Eskilssons sköna historier om Roffe Z och Malin Swedbergs chockerande avslöjande att hon spelade OS gravid i tredje månaden.

Akademin igen

Hammarby förklarar nu på sin officiella blogg att det är "den första första akademin som drivs helt av en svensk klubb (enligt europeisk modell)" till skillnad från tidigare akademier som "fungerar genom olika typer av samarbeten, till exempel med kommunen".
Fast i ursprungsartikeln står klart och tydligt att man "inom kort ska skriva avtal med en gymnasieskola".
Typ… som ett samarbete?

PS Bajen-akademin är den första där all träning sker på dagtid. "Förmodligen".

Bästa Wallander hittills

Var precis på galapremiären av nya Wallander-filmen Mastermind på biograf Rigoletto i Stockholm. En ryslig historia, klart bättre än de tidigare fyra filmer jag sett i serien (Innan Frosten, Byfånen, Bröderna och Afrikanen).
Med klart bättre menas bra. Filmen var spännande rakt igenom och ganska oförutsägbar, möjligen lite väl osannolik. Jag får inte betygsätta filmer här på bloggen så hur många L det blir kan jag tyvärr inte avslöja (men ett tips är att läsa rubriken och subtrahera med ett).

Följande kändisar noterades: Krister Henriksson, Johanna Sällström, Mikael Nyqvist, Lennart Ekdahl, Petra Hultgren, David Lagerkrantz, Lars Aduktsson, Sara Sommerfeld och Nils Petter Sundgren för att nämna några.

Roligast var den danske producenten (?) som introducerade filmen från scen. Jag var inte ensam i salongen om att inte begripa ett ord av vad han sa.

Tråkigast var Lars Weiss och Anna Lindmarker som på ett ohövligt sett nobbade kändispressens fotografer. Ska man ränna på galapremiärer, sörpla gratis vin och se på gratis film får man ställa upp. Annars får väl herr Weiss - som precis gjort ett mångmiljonklipp genom försäljningen av Com Hem - köpa en biobiljett som vanligt folk och gå en vanlig dag. Och fru Lindmarker kanske borde föregå med lite bättre exempel med tanke på sitt jobb på TV4:s Nyheterna, som ju lever på att folk ställer upp på intervjuer.

På onsdag är det galapremiär på Narnia - Häxan och Lejonet. Det blir en höjdare.

Linser

Martin mejlar apropå Sportbladets artikel om den nya linsen som ger spelarna supersyn: "Vore väl bättre om linserna introducerades till domarna i stället för spelarna…?".

En sista googlefight

Tjenare!
Du missade den mest uppenbara:
Aftonbladet vs Expressen.
/Peder

Ingen nyhet, Peder.

Julklappstips

Att köpa julklappar är ingen lek. Jag gjorde det i dag. Här kommer några tips som täcker större delen av den vuxna befolkningen.

Till de som har bil: För bilens bästa av Bosse Bildoktorn.

Till de som inte har bil: Lasermannen av Gellert Tamas.

Till de som inte har bil och har läst Lasermannen: Batman Begins på DVD.

Till de som inte har bil och har läst Lasermannen men inte har DVD-spelare: En DVD-spelare.

Till de som inte har bil och har läst Lasermannen men inte har DVD och inte vill ha nån DVD-spelare: En bil.

Till de som inte har bil och har läst Lasermannen men inte har DVD och inte vill ha nån DVD men du inte har råd att köpa en bil till: En EU-moped.

Till de som inte har bil och har läst Lasermannen men inte har DVD och inte vill ha nån DVD men du inte har råd att köpa en bil till och därför tänkte överraska med en EU-moped när du plötsligt insåg att en sådan är lika dyr som en bil: En rosa megagris från Mique.

Själv köpte jag två För bilens bästa, tre Lasermannen och en rosa megagris från Mique.

Skugge på efterkälken

Striden på bloggtoppen.se blev inte särskilt jämn. Skugge är hopplöst på efterkälken. Ska tipsa henne om några bra bloggknep vid tillfälle.
Imponerande att Blåvitt-bloggen "Bara ben på Glenn Hysén" är Sveriges tredje största blogg. I alla fall som är anmäld till Bloggtoppen.
"...grönvita sidan upp!", Hammarbyfansens bästa bidrag till bloggosfären, kämpar för att hålla sig på topp tio, inte illa det heller.
Väntar bara på att Lillebror registrerar sig. Det kan bli en tuff match.

Super-Emma

Emma Andersson går på dejt med högstbjudande. Pengarna går till bröstcancerforskningen. Om jag får gå på dejt med Emma ska jag försöka få svar på frågan som aldrig besvarades i torsdagens Dolce Vita: vad hände egentligen när hon smörjde in tutten med nipplekrämen?
Om inte jag får gå, kan ju den lycklige dejtaren mejla svaret till mig. Belöningen blir Batman Begins på DVD. Plötsligt har jag nämligen två exemplar.

Här kan ni lägga bud - om ni har råd att pynta över 20 000.

Blogg-i-topp 2

Apropå mitt tidigare inlägg om Bloggtoppen så har en för mig obekant bloggare här försökt att reda ut begreppen. Håller med om att det varit kul att få mäta med Linda Skugge, som faktiskt är en personlig favorit. Inte för vad hon tycker, utan hur hon tycker det. Tjejen är smart - ett marknadsföringsgeni.

PS Responsen på min fråga om Bloggtoppen har hittills varit övervägande positiv så tills vidare känner jag att jag har mandat att ligga kvar. Beslutet kan naturligtvis omprövas.

Oslagbara rekord?

Pingvin 1:
Axel Roos, Martin Lindahl, Joakim Lundin och Daniel Brändh - samtliga 323,5

Pingvin 2:
Erik Niva - 661,6

Pingvin 3:

Martin Aronsson - 476,60

Pingvin 4:
Erik Niva - 1561,7

Pingvin 5:
Simon Bank - 4234

Pingvingolf

Alltså, har ni inget att göra så är den här sajten att rekomendera. Och har ni något att göra så rekomenderar jag den ändå. Otroligt kul.
Mejla era rekord, Sportbladets Patrik Thorneus har nått upp till 3799 på Pingvin 5. Erik Niva dominerar Pingvin 2 (661,6) och 4 (1443,87).
Själv har jag rekorden på Pingvin 1 med 323,3 och Pingvin 3 med 378,6.

Rapport från Seoul

Klockan är av någon anledning morgon här och jag stack precis ut näbben och möttes av en fräsch sydkoreansk höstsol. TT-Johansson har fått nyss om ett köpcentrum som ska vara något i hästväg, och vårt journalistsällskap ska ta tuben dit strax.

Matchen börjar klockan 20.00 (12.00 svensk tid) vilket innebär att man har tolv timmar på sig att vrida fram ett par matchtexter. Det ska nog gå utan att man bränner ut sig.

Annars har jag mest sovit den här resan. Har inte fått ordning på knoppen med tanke på den konstiga tidsomställningen. När Flinck ringde från redaktionen för några timmar sedan var jag tvungen att dra bort gardinerna för att undersöka om det var morgon eller kväll. För TT-Johansson är det tvärtom. Han sover inte alls.

Var ute i förorten där vi bor för att köpa vykort. Dock utan större framgång.

Ett svar

Nishnih Novgorod är en medelstor rysk stad som ligger ganska exakt 40 mil rakt öster om Moskva. En resa dit från Moskva tar med en rysk minibus på ryska vägar cirka 12 timmar (tur att man inte visste om det när man satte sig i bussen!).
Staden fick under 1930-talet namnet Gorky efter den ryska författaren A.M. Gorky och kan förutom storslagen arkitektur och god båtbyggarkonst också stoltsera med billig rysk kaviar (30 kr för 130 g).
Hoppas denna lilla och snabba information kan ge dig lite bättre nattsömn.
MVH
Kristofer

Tack! Ska tipsa Simon Bank om kaviaren.

Dagens boktips

En maratonflygresa på elva timmar utan en god bok är ingen bra maratonflygresa. Jag har en god bok. Eller god är kanske fel ord. En intressant och skrämmande bok: Mijailovic - berättelsen om en mördare.
Vissa stycken är så obehagliga att man får göra som när man ser på skräckfilm; hålla för ögonen. Andra delar är så starka att tårarna inte är långt borta.
Den rekomenderas givetvis, ändå är den inte i närheten av Gellert Tamas Lasermannen som måste vara den bästa bok någonsin i sin genre i Sverige?
Båda böckerna är skrivna av journalister och skulle det bli rättegång för IFK Göteborgs klubbledning är det ju inte omöjligt att man själv försöker sammanfatta eländet inom hårda pärmar… Kanske tillsammans med Micke Wagner?
Men den dagen den sorgen. Här kommer dagens boktips:

Mijailovic´ - berättelsen om en mördare av Edvard Unsgaard
LLL

Lasermannen av Gellert Tamas
LLLLL

Dags att stämpla ut

Man vet att man har jobbat för länge när ögonen rinner och man knappt ser tangentbordet med förstoringsglas. God katt.

Nattens sanning

Mel Gibson blev aldrig bättre än i Mad Max - The Road Warrior från 1979.

PS För den som är sugen på att bygga en replica av Max Rockatanskys första bil - en 1973 Ford Falcon XB GT Hardtop/Coupe - hittar ni en ritning på den här länken.

Vi som e från Göteborg

Ingen nyhet, men ändå.

Branschskvaller

För alla som är intresserade av lite branschskvaller finns en intressant artikel om Alexandra Pascalidou i Resumé.

Luddigt värre

Sportbladets Robert Laul, 29 - med en ideologisk inställning som aldrig kunnat beskrivas som annat än "luddig" - kom i våras överens om att köpa en bostadsrätt för 1,4 miljoner (mer än hälften av 2,7, alltså) men säljaren drog sig senare ur affären.
/Erik


Idioterna anfaller

Tjena Robban!
50 härliga middagsrecept från dina kära vänner på King Magazine.
Guldkramar!
/Falken & Jonny

Rosa skjortkrage À La Kiev (med smörfylld kyckling)
Rosa skjortkrage À La King (med paprika & champinjoner)
Rosa skjortkrage À La Lindström (med hackade rödbetor & kapris)
Rosa skjortkrage Alfredo (med smör och ostsås)
Rosa skjortkrage Alio Olio (med vitlök & olja)
Rosa skjortkrage Alla Panna (med grädde)
Rosa skjortkrage All´Amatricana (med bacon & tomater)
Rosa skjortkrage Au Vin (med rött vin)
Rosa skjortkrage Aux Fines Herbes (med färska örter)
Rosa skjortkrage Babka (med chokladkaka)
Rosa skjortkrage Benedict (med pocherat ägg)
Rosa skjortkrage Birijani (med nötter & russin)
Rosa skjortkrage BLT (med bacon, sallad & tomater)
Rosa skjortkrage Bolognese (med köttfärs)
Rosa skjortkrage Bouillabaisse (med fisksoppa)
Rosa skjortkrage Bourguignon (med rödvin & lök)
Rosa skjortkrage Carbonara (med grädde, ärtor & skinka)
Rosa skjortkrage Cassoulet (med kött & bönor)
Rosa skjortkrage Chop Suey (med blandade grönsaker)
Rosa skjortkrage Choucroute (med surkål)
Rosa skjortkrage Creole (med Cajunkryddor)
Rosa skjortkrage Culatello di Zibello (med kallt fläskkött)
Rosa skjortkrage Del Mare (med fisk & skaldjur)
Rosa skjortkrage Gaeng Ped (med röd curry)
Rosa skjortkrage Goong (med tigerräkor)
Rosa skjortkrage H5N1 (med valfri fågel)
Rosa skjortkrage Kadaylf (med sockerindränkt, nötfylld smördegsplatta)
Rosa skjortkrage Kheer (med rispudding)
Rosa skjortkrage Ma Po Dofu (med kryddig tofu)
Rosa skjortkrage Mejillones (med musslor)
Rosa skjortkrage Moskva (med vodka)
Rosa skjortkrage Nasi Campur (med ris)
Rosa skjortkrage Nicoise (med tonfisk)
Rosa skjortkrage Okonomiyaki (med japansk pizza)
Rosa skjortkrage Patlache (med köttfyllda bananlöv)
Rosa skjortkrage Paysanne (med tomat)
Rosa skjortkrage Pez Espada (med svärdfisk)
Rosa skjortkrage Putanesca (med kapris, sardeller & oliver)
Rosa skjortkrage Ratatouille (med grönsaksröra)
Rosa skjortkrage Rydberg (med finhackad biff, potatis & lök, toppa m äggula)
Rosa skjortkrage Serrano (lufttorkad)
Rosa skjortkrage Strasbourgiénne (med gåslever)
Rosa skjortkrage Stroganoff (med strimlad biff)
Rosa skjortkrage Tashrip (med kikärtor)
Rosa skjortkrage Tikka Masala (med indisk kryddblandning)
Rosa skjortkrage Tourtière (med smördeg)
Rosa skjortkrage Vahettere (med nån jävla korv)
Rosa skjortkrage Vichyssoise (med potatis & purjolök)
Rosa skjortkrage Waldorf (med äpplen & valnötter)
Rosa skjortkrage Walewska (med vitt vin och kräftstjärtar)


www.laul.org

Tjena Laul.
Ser att du startat en egen hemsida nu också. Men är du verkligen mannen att fixa utbildning åt Los Angelesborna?
/Fibba

Trodde alla visste att jag styr bloggen med ena handen och LA med den andra.

Varning!

Det är en sak att tipsa om filmer som bör ses. Men minst lika viktigt ser jag på uppdraget att tipsa om filmer som inte bör ses.
The Merchant of Venice
är en sådan film. Gud skapare vilket pretentiöst dravel. 31 minuter räckte, nu går jag raskt på Coach Carter i stället. Samuel L som basketcoach behöver inte vara fel.
Egentligen skulle jag inhandlat Batman Begins i dag men den släpps tydligen inte förrän nästa vecka. Ett bittert bakslag.

Min vän - en nymoralismens fanbärare

En mejlare tipsar om senaste inlägget på en HIF-blogg, en lustig och fiktiv historia om Henke Larsson och en gräddbakelse. Inlägget är, misstänker jag, ett sätt att förlöjliga och förminska en story i Sportbladet häromdagen, den om Zlatan Ibrahimovic och Alexander Östlund som tatuerade sig dagen innan VM-kvalet mot Island.
Om jag tolkar den påhittade Henrik Larsson-historien rätt indikerar den att Sportbladet aldrig borde skrivit om Zlatans och Östlunds besök hos tatueraren, trots att många läkare beskrev det som en mindre lämplig uppladdning inför en viktig match.
Jag brukar ha samma diskussion med vissa polare hemma i Göteborg, framför allt med en gammal vän som vi kan kalla Martin. Martin är en kille som inte vill ha information. "Varför skriver ni om det?", undrar han. "Lämna stjärnorna i fred, varför ska ni störa Carolina Klüft på hennes träningsläger?". I stället för att strunta i att läsa, så kritiserar han de som skriver samt (indirekt) de som vill läsa.
Martin samt bloggaren ovan är representanter för en strömning i vårt samhälle som verkar vara på stark frammarsch - nymoralismen.
Nymoralismen skulle kunna beskrivas som en motreaktion på dokusåpor som passerar gräns efter gräns, vågade löpsedlar, utvik och det växande antalet skvallertidningar i Pressbyrån.
En extrem möts ju som bekant ofta av en annan extrem.
Nymoralisterna har nu börjat attackera varenda artikel som går att attackera, till exempel nämnda tatueringsstory. Problemet är att den storyn hade skrivits för tio år sedan också, för 20 år sedan, ja, kanske till och med för 50 år sedan!
I takt med att gränser passeras på andra håll krymper alltså debattutrymmet även inom "viktigare" områden som samhälle, politik och idrott. Det är en farlig och oroväckande utveckling. Så till er som mejlar och förfasas säger jag; välj era strider!
Varför rapporterar vi då om Zlatan och Klüft på andra vilkor än deras egna? Det självklara svaret är ju allmänintresset. Många människor vill fortfarande läsa om vad våra stjärnor och förebilder har för sig utanför planen.
För det andra lever vi i ett öppet samhälle där man får fotografera och skriva om vad folk gör på allmän plats. Tänk er motsatsen?
För det tredje har ju Zlatan och Klüft blivit mångmiljonärer delvis tack vare tv och tidningar. Vid kretslopets slut möts journalister och stjärnor igen, då är det självklart att inte bara den ena parten bestämmer.
Och för det fjärde tycker i alla fall jag att det är viktigt att inte bara förmedla den ofta förljugna och tillrättalagda bild av sig själva som många stjärnor vill sända ut - och som de flesta svenska medier okritisk sväljer. Inga jämförelser i övrigt, men minns Kate Moss. En hyllad fotomodell, frontfigur för H&M, som fångades på bild när hon tog kokain. Rätt eller fel att publicera?
Jag vet vad min vän nymoralisten hade svarat. Tyvärr.

Tjuven ingen tjuv

Tjuven var ingen tjuv. Det var någon som hade gömt mitt hårmousse under sängen. Bank fortfarande huvudmisstänkt. Allt gott åter, hotellet!

Vem är tjuven?

Tar med omedelbar verkan tillbaka allt gott jag har sagt om hotellet. Någon har nämligen stulit mitt hårmousse! Helt nyöppnad var flaskan också, fick den av farmor för en vecka sedan. I mitt rum har bara jag själv och hotellpersonal vistats. Eller kan Bank kommit över en extranyckel? Hans hår är ju faktiskt i behov av en styling.
Men hur fan ska jag kunna visa mig på stan nu?

Samtal från Simon

Intervju: Simon Bank möter Robert Laul 20051003:
* Det kokar i Kalmar. Kommentar?
- Jag fattar ingenting.
* Du skriver i dagens allsvenska krönika att "Göteborgskamraterna verkade ha tillbringat lördagsnatten hos Henrik Rydström i Kalmar; ingen orkade ta djupledslöpningar, dålig koncentration vid inläggen och försvarsspelet var snudd på säsongens sämsta". Vad i hela världen har Henrik Rydström med IFK Göteborg att göra?
- Tja, Kalmar vann ju med 7-0 mot Assyriska. Jag menade att Blåvitt såg ut som om de varit hemma hos honom och fått det berättat för sig, eftersom de underskattade Assyriska så totalt.
* Är du nöjd med den meningen?
- Absolut. Den är +++++.
* Har du fått många mejl från folk som inte förstår?
- Nej, den har tydligen varit glasklar för alla Sportbladets läsare.
* Om jag hävdar att Rydström upplever att du sågat honom, vad kan jag hälsa honom då?
- Att då får han skärpa sig, och sluta vara så gnällig. Han ska ta det som en komplimang, jag menade ju att han är duktig på att snacka och skriva. Sedan kunde hans hemsida vara lite bättre, men det är en annan sak.
Simon Bank
[email protected]


För tänder i tiden

Lagade hålet utan bedövning. Tandläkaren är en trevlig och duktig tjej som heter Veronica, hon bytte till en större borr men inte ens då skrek jag efter bedövning.
Obehagligt var det hur som helst och jag ska nu dra mitt strå till folkhälsostacken genom att göra reklam för Dentans enliters-flaska, 78,50 på Apoteket.
Enligt tandläkare Veroncia förebygger den hål och det tipset sprider jag nu vidare, jag hade själv ingen aning om att det fanns andra knep än tandborsten. Allt som behövs göras är att gurgla 10 ml i en minut 2 gånger om dagen, morgon och kväll förslagsvis.
Sedan kan man äta hur mycket godis man vill, det viktiga är att inte småäta, utan bara öppna luckan vid max fem tillfällen om dagen. Plus två gurglar då.

Tandläkarvånda

Aj aj aj. Exakt en timme kvar till jag ska till tandläkaren och borra bort ett hål (har aldrig förstått hur man kan borra bort ett hål). Hur var det man gjorde det där korstecknet nu igen? Haka mage vänster höger…?

En vinnare

Tjena Robert.
Jag läste hela texten som Ola skickade in. Det är 10 minuter jag vill ha tillbaka... Senast jag läste en sådan långsam och intetsägande text var när jag somna i en psykologibok på gymnasiet.
Dock hade det varit roligt att veta varför Alvbåge, som inte ens kunde peta Bengt Andersson, skulle vara mer aktuell för landslaget än "Bengan"?
/J


Grattis! Du läste inte bara hela texten, du klarade också av att ifrågasätta den efteråt! Imponerande. Jag skickar dig Olas fullständiga mejladress som pris.

Den nära journalistikens vilkor

Sportbladet var nominerade till "Årets redaktion" av Pressens Tidning. Priset gick i stället till Nerikes Allehandas länsredaktion.

Motiveringen: "En ofta förringad journalistik allra närmast läsarna blir behandlad med kunnande, omsorg och intresse när de bygger sin egen och hundratals kollegors utbildning. I år skriver de dessutom direkt till läsarna i en specialtidning om den nära journalistikens villkor. Nerikes Allehandas länsredaktion är Årets redaktion".

Jag kan avslöja att Sportbladet nu planerar att lägga sin nästa konferens i Örebro för att lära sig mer om den nära journalistikens vilkor.

Alla heter Glenn i Göteborg?

Kollegan David (från Skåne) har svaret som alla fotbollsfans väntat på. Genom idoga sökningar i de offentliga personuppgiftsregistren kan han nu avslöja att det bor 420 Glenn i Göteborg mot "bara" 220 i Stockholm. Malmö är pinsamt dåliga på Glenn-fronten, där bor bara 120 stycken.

Om man tittar på Glenn-fördelningen per län blir det så här:
1. Västra Götaland - 1300.
2. Skåne - 810.
3. Stockholms län - 560.

I hela Sverige bor totalt 5600 Glenn vilket innebär att 8 procent av alla Glenn bor i Göteborg. I Västra Götaland hittar vi hela 23 procent av landets samtliga Glennar.

Noterbart är att det finns 17 kvinnor i Sverige som heter Glenn - men bara två har det som förnamn. En av dessa bor i Göteborg, men hon stavar med ett n.

Sammanfattningsvis kan man konstatera att Västra Götaland dominerar när det gäller Glenns. Och där ingår ju Göteborg så visst stämmer ramsan.

P.S Vi har godkänt stavningen Glenn, Glänn och Glen.

P.S 2 Hur många som luktar fisk i Göteborg har David ännu inte svaret på, men han lovar att försöka ta reda på det vid nästa besök.


Fotodags

På väg in till jobbet för att ta det omtalade bildbyline-fotot. Håret ligger som det ska och den rosa skjortan är nystruken, nu är det bara att hoppas på en bra fotograf.
Sedan blir det en sväng på stan med några goa gubbar som är uppe på besök. Men det blir lugnt, i morgon har madame Wegerup 33-årskalas och det ska firas som sig bör.

Analys av elitserien

Okej, jag är ingen stor fantast av ishockey, men jag kan inte låta bli att snegla lite på årets säsong i elitserien. Frölunda, Färjestad och HV 71 och i viss mån Linköping kommer att dominera, tror jag. Men det finns en del lag som kan överraska. Luleå, till exempel. Machulda, en frisk Renberg och slovaken Bartecko är tre klasspelare, som garanterat kan luckra upp ett tätt och välordnat försvarsspel.
Förövrigt, det ska bli kul att se Tommy Salo i Frölunda. Han får en sista chans att visa att han fortfarande är en världsmålvakt. Tar han den? Nja, tveksamt, men personligen så hoppas jag givetvis. Han är värd det.

PS Fotboll är på allvar, hockey är en lek.

Nytt parti

Ett herrans liv om det nya feministpartiet. Men när de väl drog igång, så gjorde de det med två extrema ickefrågor; nya äktenskapsformer samt könsneutrala förnamn.
I meningslöshetens namn anmäler jag nu den här bloggen till nästa val och frågorna jag tänker driva är följande:
* bort med saltgurkan från Mc´Donalds burgare.
* sluta prata i veckor, använd datum.
* Utred Jonas Nystedt.
Fler förslag?

Två frågor om De Pedro

32-årige vänsteryttern Javier De Pedro är aktuell för IFK Göteborg. Före detta spansk VM-spelare som lirat i Real Sociedad, Blackburn och Perugia. Men innan jag tänder till på den värvningen vill jag ha bra svar på de här frågorna:
1. Varför väljer han allsvenskan?
2. Varför måste han provträna?


Tre steg för mycket

På konferens med Sportbladets redaktion. Femkamp på programet. Tresteget gick åt helvete. Ljumsken hoppade på tre ställen känns det som.
Nu blir det ingen comeback i Nåjden på måndag. Vi hade behövt mig. Bara en seger tolv senaste matcherna och nedflyttning hotar.
Jävla Hebbe som gick om mig på tresteget och tvingade mig att utnyttja mitt fjärde hopp. Om inte ljumsken gått hade jag vunnit, jag såg mig själv över tiometersstrecket, sedan small det på första steget. Fan igen.

Agera, Lagrell

Han behöver inte blåsa när han rammar vanligt folks bilar. Kan slå ihjäl vem han vill utan att avsättas. Däremot, om Kungen byter religion, då kan han plötsligt få sparken. Var det någon som sa att fotbollens regelverk var omodernt?
Lagrell, gör något.

Förklaring

Universitet och Högskola är ungefär som dagstidning och kvällstidning - det handlar om samma sak men den ena anser sig vara lite finare fast det är den andra som lockar flest läsare.
/K

Bra, då vet jag.


Mot Oslo

Eftersom färden nu går mot Oslo och sista semesterhelgen är det högst osäkert om det bli något bloggande på ett par dagar. Eller för att vara helt ärlig; det blir det inte. Söndag eftermiddag räknar jag med att vara i gång igen.


Semesterns missade scoop...

... Laul vs Mattias Jonson.
/K


Semesterns rubrik...

... Göteborg är borta från guldkampen.
Hoho, kunde inte låta bli!
/DanielSemesterns godbitar

Snart är den slut, dags att sammanfatta den. Här kommer semesterns...

... mål:
Zlatans halvvolley. Jag kollar fortfarande på det ibland. Här hittar ni länken.

... citat:
Erik Edman om indianerna. Läs det här.

... värvning:
Andreas Jakobsson till Helsingborg knappt före Mattias Jonson till Djurgården knappt före Jari Litmanen till Malmö FF. Svensson-värvningarna gjordes ju klart tidigare och Magnus Kihlberg till Blåvitt har jag inte hunnit ta ställning till ännu.

... SMS:
Andreas Haddad i all ära, jag väljer ett mer privat: "Det är massa fräscha brudar här. Men du behöver inte komma hit. Ingen vill ha dig här" (en kompis oroar sig för konkurrensen).

... tidning:
Expressen. Först ett uppslag att Andreas Jakobsson skulle bli klar för Malmö FF inom en vecka. Sedan missade de att han var klar för Helsingborg. Sedan slog de fast att islänningen Hannes Sigurdson var nära Hammarby, dagen efter blev han klar för Stoke. Paulinho till Djurgården - affären klar i veckan, men så blev det icke. Som om inte allt detta var nog fick de en upprörd Carolina Klüft efter sig.

... läxa:
Lärde sig Lasse Anrell. Reta aldrig en supporter till amerikansk fotboll!

... mejl:
Fick Lasse Anrell av den upprörde supportern. Här hittar ni det under rubriken "Mejl till Lasse".

... krog:
Havsbadet i Lysekil. För folk som kör så det ryker.

... kebab:
Köttbutiken på Hammarkulletorget. Med eller utan sås.

... film:
Batman Begins. Action när den är som bäst. Vilket tempo.

... journalist:
Min lagkamrat i divsion 5-laget Nåjden, Patrick Ekwall. Har en vanlig sportreporter någonsin varit så omdiskuterad utan att ha gjort något speciellt?

... blogg:
www.aftonbladet.se/blogg/laul såklart!


Har jag missat något? Mejla då!


Mats Hård död?

Många mejlar om Mats Hård och frågar vad som hänt med honom, varför han inte bloggat på en månad. Hans sista inlägg är från 16 juli (samma dag som jag gick på semester för övrigt).
Jag har ingen aning. Det är väl inte lika kul att blogga när man är avslöjad, kanske?
Träd fram, Eklund.


Elakt men kul

I kölvattnet på Klüfts Expressenbojkott kunde man häromdagen se Kajsa Bergqvist med övertejpad Eniro-logga på uppvärmingsstället. Det ryktas om att Eniro stavat Kajsas efternamn fel i telefonkatalogen, därav bojkotten.
/Peter

Elakt, men kul.


Kebabsås eller inte?

Tycker att du borde dra ner på kebabsåsen. Fetma är ett stort problem i dagens samhälle.
/M


Köttbutiken på Hammarkulletorget i Göteborg gör Sveriges överlägset godaste kebab. Till den behövs egentligen ingen sås. Tyvärr har de jävligt god sås också…


Imponerande av Klüft

En imponerande avslutning av prinsessan och ett underhållande slut på en dramatisk tävling. Har nästan sett varenda sekund av sjukampen trots att jag inte är särskilt intresserad av friidrott. Men Carolina Klüft fascinerar och berör, på alla möjliga sätt.

Ett drama i morgon

Prinsessan gör ett storlopp i motvind och söndagen är räddad. Vilket drama vi får framför tv:n. Inga ärtor nu Barber!

Klüft sur

Carolina Klüft har sprättat bort namnet på en av friidrottlandslagets största sponsorer (Expressen) från sin landslagsjacka. Orsaken: hon känner sig kränkt av tidningens krönikör Mats Olsson. Olsson skrev nyligen i en krönika: "Carolina Klüfts svåraste skada heter Patrik Kristiansson". Ganska kul skrivet och extremt barnsligt att bli upprörd över det. Maktspråk?
Sina personliga sponsorer, de som gör henne till mångmiljonär, skulle Klüft förmodligen aldrig våga bråka med.


Kul internmejl

Femtio lätt skrynkliga kronor upphittade vid läskautomaten, plan 5.
Återfås mot beskrivning.
/Ihse, Sporten


U2 från Snikens Kulle

Såg U2 från Snikens Kulle. Hörde inte ett ljud förrän de fyra sista låtarna då vinden vände. Samtidigt började regnet ösa så jag fick ta skydd i en trähydda på en lekplats. Låter därför Aftonbladets pop-patrull - Virtanen, Larsson, Skandal, Martin, Pontus och Jossan - stå oemotsagda.


Låga straff

Ett års fängelse, en vilkorlig dom och en helt frikänd.

Inte för att jag har den blekaste aning om vad som egentligen hände den där natten, men nog låter det som väldigt låga straff för de tre män som misstänks ha sparkat ihjäl den unge kocken i Stockholm City.

Har tyvärr länge haft känslan att samhället inte ser särskilt allvarligt på att pojkar och män råkar illa ut på stan, trots att det måste vara det enskilt största folkhälsoproblemet bland unga människor i dagens Sverige.


Sin City - en cool stad

Skippade alla allsvenska matcher - jag har ju semester - och såg Frank Millers Sin City istället. En våldsam, cool och snyggt ritad actionhistoria.
Men kan någon som är lite klippskare förklara vad Josh Hartnetts rollkarraktär hade med handlingen att göra? Det fattade aldrig jag.

"I don't know about you, but I'm havin' a ball" (Den av Mickey Rourke spelade "Marv" levererar årets filmreplik när han pressar en fiendes ansikte mot asfalten samtidigt som han kör så däcken skriker med sin bil).


Farlig fågelart

Fjärran från alla fotbollsövergångar och allsvenska matcher har jag tillbringat några dagar i en stuga någonstans i Dalsland (Glumserud). I dag simmade jag till en ö i en sjö - kallt i vattnet och långt så in i helvete. Väl framme upptäckte jag en skylt som obevekligt förkunnade att ön icke fick beträdas, här häckade nämligen en mycket sällsynt fågelart. Krampen flåsade mig i nacken och jag skymtade döden i vitögat när jag vände och simmade tillbaka. Men jag bloggar, alltså överlevde jag.

Missa inte Batman Begins

Nej, jag är ingen större anhängare av Batman-filmerna. Tycker den första var okej medan uppföljarna varit trams. Men "femman" är den överlägset bästa i serien. Jämfört med föregångarna är det en mörk och tung historia, inte alls flamsig och serietidningsaktig.
Christian Bale är riktigt bra som Bruce Wayne, halvbra som Batman, men ändå inte i närheten av Liam Neeson som är stenhård i en av skurkrollerna.
Storyn är enkel men tillräcklig och handlar om hur Bruce Wayne blev Batman samt hans första kamp mot skurkarna i Gotham City. Länge sedan jag såg en så tajt, dramatisk och välproducerad actionrulle, dessutom med en underbart suggestiv filmmusik.

BATMAN BEGINS
141 minuter långt actiondrama av Christopher Nolan. Den 35-årige engelsmannen slog igenom med Memento häromåret och är ett av de största framtidsnamnen i Hollywood. I Batman Begins har han valt Christan Bale (American Psycho) och Liam Neeson (Schindlers List) i huvudrollerna. Även hjältar som Gary Oldman och Morgan Freeman finns i den imponerande rollistan.

Blod: L L L L
Sex: -
Tårar: -
Helheten: L L L L

Alfred Pennyworth: Why bat, sir?
Bruce Wayne: Bats frighten me. It's time my enemies share my dread.


Mot Gbg

Första dagen på semestern. Då rullar tåget snart mot Göteborg. Vi ses på Avenyn.

Snart semester!

Semester i morgon. Vågen står på… 82 kg. Satan. Två kilo hull måste bort under natten. Var det inte nån som tappade sju kilo efter Estonia-olyckan när han/hon låg i havet? Får sova i badkaret i natt.

Dagens citat

"Jag har fått många brev och samtal från unga tjejer som berättar vilken press de har på sig", säger kd-ledaren Göran Hägglund som vill införa skoluniform.
Då undrar jag: kan det verkligen finnas "många" unga högstadietjejer som ägnar sina eftermiddagar åt att ringa och skriva brev till den snustorre Hägglund? Vet unga tjejer ens vem han är? Det gör ju knappt jag. Måste fråga lillsyrran.

Revolutionen lever

Tja!
Jag håller med om problemet med detta jävla användandet av veckor istället för datum. Men en liten lösning är att bokmärka www.vecka.nu. Löser i och för sig inte problemet med att veta när vecka 41 är, men ändå.
/Walle

En själsfrände, underbart! Revolutionen lever.

Värsta skräckisarna

Såg precis amerikanska varianten av japanska rysaren The Grudge på DVD. Småläskig och småspännande, men glömd i morgon. Sämre än The Ring och framför allt inte lika scarry som de skräckisar som stört min nattsömn längst:

1. The Shining
2. Jurtjyrkogården
3. Exorcisten

Bubblare: Terror på Elm Street

Hårdfakta om The Grudge:
94 minuter skräck som utspelar sig i Japan. Sarah Michelle Gellar och Bill Pullman i ledande roller. Regisören Takashi Shimizu regisserar en amerikansk variant på en film han tidigare gjort för japanska biopubliken. Den senare varianten har Sam Raimi (Evil Dead) producerat.
Blod: L L L L
Sex: -
Tårar: -

Helheten:
L L

Sluta prata i veckor!

När har du semester? Jaha, vecka 32-35. 32-35? Och när i helvete är det då? Härmed uppmanar jag folk att hålla sig till datum. "Jag har semester 15 juli till 15 augusti". Punkt. Veckor, det kan vi prata så länge det handlar om vecka 1 eller 52, då har man koll.
Eller kan någon på rak arm säga när vecka 41 är? Nä, tänkte väl det.

Flickorna på Karlaplan sings again

Kära Robert Laul
Flickorna på Karlaplan uppskattar den fina idolbilden. Något överhull kunde vi inte upptäcka, allt ser mycket bra ut, och det fantastiska semesterljuset gav verkligen en extra dimension till bilden. Mer sånt tack.
Vi ber även att få påminna om att lite mer privata detaljer i bloggen skulle locka ytterligare flickor att läsa. Tag till exempel gärna upp vad herr Laul ska göra i sommar, vad i det italienska köket som smakar bäst och om du dyker eller gör den så kallade "bomben" när du doppar dig i havet.
Kära hälsningar
Flickorna på KarlaplanEtt sista mejl från London

Dagen slutade med en 3 timmar lang promenad hem. Ryktesspridningen och ovissheten under dagen var inte roligt. Kort sagt en javla dag helt enkelt.
//ThomasSen premiär

Sommarens första dopp togs precis. I den lilla sjön vid Sickla. Och jodå, Jari Litmanen var klar för Malmö FF när jag kom upp ur vattnet också.

Ny skräckrapport från kaoset

Robban,
Vi ar typ 7 000 personer som blivit tillsagda att halla oss inne pa kontoret eftersom en misstankt sjalvmordsbombare skots ihjal utanfor Citibanks kontor pa Canary Wharf (fortfarande obekraftat). Massiv ryktesspridning ar igang och alla ar radda och forbannade. Vilken kontrast mot gardagen da alla jublade for arrangemanget av OS. Helt sjukt.
//Thomas

Kaos i London

Tjena Robban
Allt val med mig? Sitter nere pa Canary Wharf och laget ar minst sagt kaotisk. Enligt en kollega pa Citibank sa skots det en person som forsokte tranga sig in pa Citibanks kontor har nere for nan timme sen. Har inte sett natt pa nyheterna om det och jag kan naturligtvis inte bekrafta det.
Kan tanka mig att ni har lite att sta i, i alla fall dom som jobbar pa nyheterna.
Vi hores,
Thomas


Fy fan. Var rädd om dig.

Bättre med New York

Känns som det kvittade vem som fick OS 2012 av Paris och London. Blir nog okej vilket som, men New York hade varit tyngre. Håller för övrigt inte med Chirac, maten är ju trist i både England och Frankrike. Tacka vet jag det italienska köket…

Kontaktannons

Expressen gör i dag en fejkad kontaktannons åt Lill-Babs. Jag vet hur sånt där slutar. Nu får ni aldrig prata med fröken Svensson igen.

Stort, Pink Floyd

Pink Floyd. Bättre blir inte musik. Såg de på Ullevi -94. Känns som i går, så bra var det. Stort att se dem igen, även om det bara var på tv.

//We're just two lost souls, swimming in a fish bowl, year after year, running over the same old ground, what have we found - the same old fears, wish you were here//

Filmfunderingar

Trots sommarvädret, det lutar åt bio i helgen. Två kanonpremiärer, ju. Men blir det "Sin City" eller "Världarnas Krig"? Jag vet inte ännu. Kanske klipper båda. Mickey Rourke är en underskattad gammal favorit.

Ny lya

Det var nån häromdagen som sa att man måste vara personlig i en blogg. Jag köper inte det - vem bryr sig egentligen om mitt liv? - men jag ska ändå tvinga på er en liten detalj. I dag fick jag min nya lägenhet, i Solna. Det var tyvärr ingen vacker syn. Illgula tapeter, rostigt badrumsskåp och taskiga persienner. Men nu har man tak över huvudet i alla fall så varför klaga.

Hisingen kontrar

Tjabba!
Läser med nöje din blogg från ett litet krypin på Hisingen. Aftonbladet.se har fått ett helt nytt värde! Hisingen är fantastiskt, du hade älskat det. 100 procent säkert. Eller som dom utrycker det här, "0,140 miljoner invånare, 0,0070 miljon landslagsspelare". Ölen kostar under 30 spännstyck och kvinnorna är välsvarvade till tusen. Kör hårt!
/Glenn - som beställt en fotbollströja med Mild från några vänner i Göteborg.

Humor!

Mejl från Havanna

Tjabba!
Läser med nöje din blogg från ett litet krypin i Havanna. Aftonbladet.se har fått ett helt nytt värde! Cuba är fantastiskt, du hade älskat det. 100 procent säkert. Eller som dom utrycker det här, "2 miljoner invånare, 1 miljon poliser". Ölen kostar under 10 spänn styck och kvinnorna är välsvarvade till tusen.
Kör hårt!
/Landström - som beställt en fotbollströja med Valderama från några vänner i Colombia.

Billig öl och välsvarvade kvinnor låter bra. Men Valderama?Maffiabröder efterlyses

Petter mejlar:
Om du ska lista dom tre bästa berättarröstfilmerna någonsin, kan du ta mig djävulen inte nocha "Maffiabröder"!
Martin Scorseses gangsterepos från det tidiga 90-talet är en favorit, det ska erkännas. Men slår ut "Apocalypse", "True Romance" och "Shawshank Redemption" gör den inte. Finns många skäl men det främsta är att Ray Liotta inte håller hela vägen som huvudrollsinnehavare.

Hård får ren träff med vristen

Mats Hård levererar ett briljant stycke i dagens inlägg:
"På Västerbron stannade vi. På ena sidan var min ö och på andra sidan hennes. Expressenhuset tornade upp sig.
- Där är din tidning.
- Ja, och där borta är din."
Det säger egentligen ingenting eftersom man inte vet vem som säger vad. Men jag tolkar det så här; i "Expressenhuset" har ju även Dagens Nyheter sin redaktion. Där jobbar en viss kulturchef Jan Eklund. Träd fram!


Mejl från farsan

Hej Robert!
Försökte ringa dig, men inget svar!
Nog om det, din farsa, som hålller på Manchester United, Blåvitt och Brasiliens landslag årgång 1982, önskar dig en trevlig midsommar!
Vi höres i sommar!
Pappa

Snart midsommar

Om ni tvunget ska supa skallen i bitar på midsommar, gör det då till vettig musik. Mustach - göteborgshårdrockarna som tackar Pantbelåningen på sitt senaste konvolut - är värda en fest. Sångaren Ralf Gyllenhammar, mannen med västvärldens fetaste polisonger, håller dessutom på Blåvitt.

Filmcitat

Amerikanska filminstitutet har tagit fram världens 100 bästa filmcitat. Nån strof från "Borta med Vinden" toppar listan. George Clooney i "From Dusk till Dawn" fick tydligen inte plats: Okey vampirekillers, let´s kill som fucking vampires.

Flickorna på Karlaplan

Hmm…
Vad svarar man på detta?

"Kära Robert,
Damerna på Damen efterlyser lite mer personliga inslag i Laul-bloggen. Vad äter du till middag? Vem tvättar hemma? Hur många fanmail får du? Fröken Annika undrar även om du inte kan lägga ut lite bilder på dig själv när du spelar fotboll.

Vänliga hälsningar
Flickorna på Karlaplan
"


Misstaget som fäller Mats Hård?

Mattias mejlar:
"Även om man förmodligen inte kan lita på platserna i Mats Hårds texter så skriver han i dag: Ett ösregn ackompanjerar denna dag. Skyfallet bröt ut i natt på bara några sekunder. Jag tittade ut och såg vattnet forsa nedför Sankt Paulsgatan.
Noterbart är att han (eller i alla fall en journalist som heter Jan Eklund) bor i hörnet Bellmansgatan/Sankt Paulsgatan.
Så du har förmodligen rätt, om han inte lägger ut rökridåer."

Träd fram, Eklund!

Credit från Jönsson

Martin Jönsson, chefredaktör på tidningen Journalisten och Sverige kanske tyngsta branschanalytiker, har hört av sig angående Mats Hård. "Jag tror du är på rätt spår!"
Jag tackar och bockar. Det Martin Jönsson inte vet om media-Sverige och folket som rör sig där, det har inte hänt. Träd fram, Eklund!

SMS-dumpad

En tjejkompis berättade att hon skulle dumpa sin kille för att han, citat, "skickade för tråkiga SMS". Det är inte lätt att vara kille 2005. Sedan tidigare ska man vara snygg, smart, rik, snäll, sexig och inte ha för mycket hår på ryggen. Nu ska man kunna skicka roliga SMS också. Hade jag klarat kravet? Här kommer mina tre senaste:

1. 2-2.
2. Tyvärr är han hemma och lockar sitt hår nu.
3. Jag anar att något är på gång.

Bubblare: Come swine in our pool. I say your cab.

Albatrossen

Den kanske är gammal men den är rätt kul. Tog mig tre dagar att knäcka. Bara "ja-och-nej"-frågor är tillåtna:
"En man går in på en restaurang, beställer albatross, tar en tugga, sedan går han in på toaletten och skjuter sig själv. Varför?"Resumé jagar vidare

Efter sitt fiaskobetonade Mats Hård-avslöjande i förra veckan har branschtidningen Resumé nu kommit på andra tankar. Blev precis intervjuad av en reporter från tidningen som verkar vara på rättt spår. Kämpa!

Bästa filmerna med berättarröst

Finns det något bättre än filmer där en berättarröst i lågmäld ton driver handlingen framåt?
Såg en sådan film går, "En långvarig förlovning" av Jean-Pierre Jeunet, nyligen släppt på DVD. Nu är jag ingen kulturkille som gillar franska kärleksmelodramer, men det var inte riktigt en sådan film heller. Dels var den rätt spännande, dels var intrigen ovanligt smart för att vara kärleksrulle. Men framför allt kunde man luta sig tillbaka och låta sig ledas genom handlingen av den ljuvliga, kvinnliga berättarrösten. Klart sevärd, men naturligtvis inte i närheten av världens genom tiderna bästa filmer med berättarröst:
1. Apocalypse Now.
2. True Romace.
3. The Shawshank Redemption.

Bubblare: Conan - Barbaren.

Hårdfakta om "En långvarig förlovning" ("Un long dimanche de fiancailles"):
128 minuter långt, franskt kärleksdrama i andra världskrigsmiljö med Audrey Tautou och Gaspard Ulliel i huvudrollerna. Regissören Jean-Pierre Jeunet har tidigare gjort "Amelie från Montmartre".
Blod: L L
Sex: L L
Tårar: L L L L L

Snittbetyg: L L L


april 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hits