Ny blogg

När jag väl sätter igång igen kommer jag inte göra det här, utan på Aftonbladets nya bloggtjänst:
http://blogg.aftonbladet.se/6

Sista inlägget på ett tag

Ska nu göra något som jag inte gjort på väldigt länge, nämligen logga ut, koppla ner, stänga av - helt. En vecka, två veckor, en månad - jag vet inte, vi får se.
Inget jobb, ingen blogg, inget mejl, ingen telefon - nada. Hur ska det gå? Jag vet inte, det blir en ny upplevelse.

Nej, jag ska inte sluta, vare sig med att blogga eller på Sportbladet. Jag är inte utbränd. Och jag ska inte göra comeback i superettan (om nu inget lag ringer). Jag ska heller inte byta till Sport-Expressen (sorry, Johan). Jag ska bara vila upp lite. På riktigt.

Förbundet svarar

Vår gamle vän Jonas Nystedt förklarar för en mejlare hur det ligger till med TV-förhandlingarna:

Hej på er,
Kentaro håller på och förhandlar med tv-bolagen och vi är optimistiska till en lösning inom kort.
Vi försökte sälja rättigheterna själva i år (vi har tidigare haft hjälp av ett tyskt bolag, ISPR) till de svenska tv-bolagen, men de gick ihop i kartell och lämnade samma bud. Hade vi accepterat det budet så hade vi i delar av avtalet fått ett sämre än ifjol. Nu blev det schweziska Kentaro som i sin tur säljer till de svenska tv-bolagen. Detta skedde för en månad sedan och i fredags löste det sig en hel del med TV4.
Tv-avtalen är centrala för svensk fotbolls överlevnad. Det är tack vare dessa vi kunnat införa proffsfotboll i Sverige så att ett par tusen människor idag lever på att arbeta med fotbollen.
Med dessa medel har vi utvecklat våra arrangemang, kunnat starta en anläggningsfond, satsa på talangutveckling, på damfotboll etc.
Vi tror att det blir allsvensk fotboll i Canal +, samt i flera kanaler, och Fotbollskväll.
Vi som älskar fotboll behöver verkligen hålla ihop i denna frågan - vi hoppas ha ert stöd också.
Så håll ut, det ordnar sig inom kort. Och vi arbetar sannerligen för svensk fotboll. Skulle vi nu inte klara allt direkt i samband med premiären - ta och stötta dit lag på plats. Du och alla andra behövs.
mvh Jonas Nystedt
Informationschef


Mothugg om hockey

Hej Robert.
Såg att du skrev följande i ditt senaste blogg-inlägg "Det var det löjligaste jag sett i hela mitt liv. Vuxna karlar som slåss, brottas och drar varandra i visiret."
Men är det så mycket värre än när vuxna karlar trillar som om de blivit skjutna av tolv gevärskulor, trots att reprisen sen visar att ingen över huvudtaget ens rört vid dem?
En specifik incident jag omedelbart tänker på är när Rivaldo stod vid en hörnflagga och väntade på att få bollen. När sen en motståndare sparkade bollen till honom (Rivaldo), så träffade bollen honom på låret eller nåt. Men Rivaldo störtdök med händerna för nyllet och vred sig som om han hade cancerplågor i kroppen.
/Bobby

Tja, som gammal forward är jag en envis försvarare av filmningar. Det är ju anfallarens chans att lura till sig en fördel på samma sätt som försvararen hela tiden gör (genom diskreta tröjdragningar som domaren omöjligt kan upptäcka).
Filmningar hör fotbollen till, hockeyslagsmål är bara löjligt. Fast jag håller givetvis med om att Rivaldo också såg rätt löjlig ut…

Fotbollen sviker sina fans

Det har regnat in mejl senaste dagarna och folk är inte glada. Det handlar så klart om TV-avtalet. Kentaros, TV4:s, förbundets och Sef:s bluff är genomskådad, och upprördheten är stor över att det inte går att se allsvenska matcher på TV.

AIK-Gefle gick inte att se, inte IFK Göteborg-Öster och Malmö-Häcken heller. Hur lång blir listan?

Klubbarna och förbundet fick sina pengar (1,35 miljarder), men avtalsförhandlarna kan knappast vara nöjda med den oerhörda besvikelsen ute i stugorna. Men är det elitfotbollsrörelsen som sviker sina fans eller är det TV-kanalerna som är för snåla? De som mejlar till mig lägger ansvaret helt på fotbollen.

Slagsmål och Erik Edman

Läsare av den här bloggen vet att jag inte är mycket för hockey, men nu har det i alla fall hänt att jag råkat se en match igen: Frölunda mot Linköping i slutspelet.
Det var det löjligaste jag sett i hela mitt liv. Vuxna karlar som slåss, brottas och drar varandra i visiret. När Odoja och Söderblom (eller vad de nu hette) låg ihopkopplade på isen och domaren försökte dra isär dem måste ju båda två fortsatt att hålla fast varandra bara för att slippa pinsamheten när de väl skulle ställa sig upp.
Nåväl, nu börjar snart tredje perioden. Får se vilka som gör bort sig då.

Fick SMS av en av cheferna i morse "Edman missar VM, RING!". Det var väl tur att skadan inte var så allvarlig som först befarades, bakom Edman på vänsterbacken är det ju nämligen ganska tunt.

Dagens mejlskörd

Det small till i mejlboxen efter dagens skjortartikel, löftet om Norra Stå samt aprilskämtet om Tobias Hysén. Det råder delade meningar som vanligt. Här lite vad folk skriver:


Läste på din blogg att Tobbe Hysén har slitit av korsbandet, mitt hjärta stannade i flera sekunder och jag kunde se hur guldet blev till sand. Men just som det började svartna för ögonen så insåg jag ju att det är första april!
Fan va lågt Robert, lägre än Glocalnet!
/Jonas


Du borde vara med i "Du är vad du äter". Och då försöker jag inte vara rolig, genom att syfta på skjortan.
/A


Fet, ful, oduglig att tippa och står inte för sina löften. Du måste vara stolt över dig själv?
/T


Hej Robert
Ses på Norra stå nästa år!
/Erik


Tjenare!
Snyggt där med Tobbe, höll på att sätta tungan i halsen innan jag insåg att det var första april och frenetisk letat efter information på diverse Djurgårdssidor.
/Markus


Fan du borde väntat några fler timmar med att avslöja!!
/Fred


Usch...
Bev alldeles kallsvettig ett tag, började ivrigt surta runt för mer info om Hyséns skada. Hade givetvis inte en tanke på dagens datum, gick på det helt & fullt. Behöver jag ens nämna vilket lag jag håller på...?
/A


Men idi!... Klart du inte får ner skjortan när du ska ha i dej hela på en gång. Klipp ner till mindre bitar. Gör om gör rätt!
/S

Premiären avklarad

Spelet var ingen höjdare, planen dålig och Dick Lasts lobb ännu sämre - men den stora skandalen på Nya Ullevi var att Gais bara bjöd på kaffe i pressrummet. Ingen kaka, ingen bulle, inte ens en torr ostfralla. Skärpning!

Som alltid svårt att dra några större växlar på en premiär men jag tror att både Öis och Gais kommer att hålla till i allsvenskans nedre regioner när säsongen summeras.

James Keane, Bobbie Friberg da Cruz och speakern höll högst klass på Nya Ullevi i dag. Dessa tre herrar ska bli intressanta att följa i fortsättningen.

Just det, Gais vann med 2-0.

April...

...april. Det där med Tobias Hyséns korsbandsskada var naturligtvis bara den här bloggens, historiska första aprilskämt. Förlåt Tobias om mamma blev orolig. Men eftersom du lurade mig med din telefonsvarare fick du offras här.

Aj då, Djurgården

Enligt färska rapporter från Djurgårdens träningsläger i Vilamoura, Portugal, har Tobias Hysén slitit av korsbandet. Därmed blir vänstermittfältaren borta i minst sex månader och större delen av allsvenskan är körd. Tråkigt för Tobias som därmed även kan strykas helt från VM-truppen. Mer info inom kort.

Bra betalt men märklig resa

Enligt Dagens Nyheter får Rune Hauge 112,5 miljoner kronor för sina insatser med TV-avtalet. Det mest anmärkningsvärda är inte summan i sig, utan att Hauge alltså får över 100 miljoner för att ha misslyckats med förbundets målsättning - att sälja direkt till de svenska TV-bolagen.
Avtalet såldes ju till en mellanhand - schweiziska Kentaro Group - som kontrolleras av en polare till Lars-Åke Lagrell, Philip Huber. Lagrell kunde sålt avtalet till schweizaren för 1,35 miljarder med vänsternäven samtidgt som han röjde skog i Småland.
Fotbollen fick väldigt bra betalt för sina TV-rättigheter och klubbarna är de stora vinnarna, därför går det inte att säga att avtalsförhandlingarna varit ett fiasko.
Däremot har det inträffat väldigt, väldigt många märkligheter under resans gång. Om nu inte veckomagasinet och Veckans Match-sändningarna kommer igång förrän efter VM (förhandlingar pågår) är det naturligtvis ytterligare en stor miss.

Skjortan tuggad

Måste naturligtvis tipsa om följande artikel om ni inte redan sett den. Ett ärligt menat försök uppväger det totala misslyckandet, anser jag.

Mindre nöjd blir jag när jag läser mejlet från Petter som alltså dömer ut mig helt på kärleksmarknaden:
Robban, Robban för fan. Hur kan du godkänna mackskjortankortet? Tur för dig som singel att det inte är så många sportintresserade tjejer. Men om du tänkt skaffa en tjej med lika intresse, kan du ju tokglömma det nu.
Ha en trevlig första april(fotbolls)dag.
/Petter

april 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6
7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19
20
21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hits