Halse friad

Förre Blåvitt-ordföranden Bengt Halse är friad. Därmed blir det knappast någon strid på kniven som förre klubbdirektören Mats Perssons advokat Per E Samuelsson var ute och pratade om för ett tag sedan. Att överåklagaren skriver av Halse beror ju på att det inte finns några uppgifter som styrker att styrelsen/ordföranden känt till upplägget. Eller spar Samuelsson ett trumfkort till rättegången?

Det är väl ingen omöjlighet att styrelsen/ordföranden på något sätt känt till upplägget men varit smarta nog att städa efter sig, till skillnad från Stefan Selakovic, om man nu får skoja lite (tänker på Janne P-lappen).

Men men, Halse friad, alltså. Det var en riktig härva den före detta näringslivshöjdaren hamnade i. Under förutsättning att han är så oskyldig som överåklagaren nu anser kan man egentligen bara klandra honom för två saker: 1) han gjorde inte sin läxa när han anställde Mats Persson och 2), han gav Persson helt fria tyglar.

I övrigt gjorde han en kort men helt okej tid som ordförande i Blåvitt. De sportsliga resultaten går ju inte att klaga på (hur mycket det nu var Halses förtjänst, men ändå).
hits