...och det sista i Lagerbäck-soppan

DN-krönikören Johan Esk, han som alltså ställde frågan till förbundskapten Lasse Lagerbäck som ledde till en artikel i Sportbladet som det blev ett himla rabalder om, skriver så här i en läsvärd krönika:

I samband med allsvenska upptaktsträffen sträckte han (Lagerbäck) sig till att prata i större termer. Flera spelare, svårare att ändra spel. Därför har ett fotbollslag problem att göra det ett basketlag fixar flera gånger under match.
Där någonstans kom vi in på Djurgården. Jag tycker att Djurgården självklart gör rätt som nöter in ett mer försvarsinriktat spel för utlandsäventyret. Allt annat vore naivt, ett sportsligt självmord.
Lagerbäck gör det enkelt för sig när han säger att han hellre byter spelare än system under match. Ett svenskt klubblag har inte många spelare som funkar internationellt. Det är säkrare att luta sig mot ett systemskifte. Men var det Djurgården han pratade om eller svarade han generellt på min fråga om systembytets problematik?
Det får de som bråkar tjafsa om. I ena ringhörnan finns Lars Lagerbäck - fotbollens Jan Eliasson. I andra Robert Laul - Sportbladets Tobias Linderoth, inte mycket för finlir, men grym på att jobba hårt.
hits