Fyrans bluff?

Allt är fortfarande ganska oklart, känns det som. Men så här ligger det till om jag förstått saken rätt: TV4 har köpt rättigheterna till damallsvenskan och superettan plus ett visst antal allsvenska lördagsmatcher efter VM. Som en bonus får man visa premiären (den gåvan från Kentaro Group räddar fotbollsförbundet och Sef från kritik från fans och media).

Kentaros förhoppning är fortfarande att sälja Veckans Match till en betalkanal (Canal +) samt köra "pay per view" via kabelleverantörerna. Där pågår fortfarande förhandlingar, tydligen.

TV4 har också köpt nyhetsrätten kring allsvenskan och rätten att sända två veckomagasin - ett på söndagar och ett på måndagar. Därmed är det fortfarande en öppen fråga om måndagsmagasinet hamnar i SVT igen, eller kanske till och med blir kvar i TV3.

Varför gör TV4 så här? Tja, det framstår ju just nu som att de är Sveriges stora, allsvenska fotbollskanal - fast det i slutändan kanske bara blir en lördagsmatch då och då samt ett magasin på söndagar där endast halva omgången kan redovisas. Men det återstår ju att se.

Så sent som i början av veckan var TV4 helt borta ur förhandlingarna, i alla fall enligt min centralt placerade källa. Vad som hänt under de sista dagarna vet jag inte riktigt. Men det lär väl komma fram tids nog. Uppenbarligen la fyran in en sista växel.

- Jag är mycket nöjd, säger förbundsordföranden Lagrell. Det här var viktigt och nu kommer resterande pusselbitar att falla på plats allt eftersom.
hits