Radiobråk om kyrkan

Vilken härlig vintersöndag! Huvudstaden låg fantastisk fin i solljuset i morse när jag åkte in till radiostudion för att medverka i Godmorgon Världens panel. Göran Greider (Dala-Demokraten) och Susanna Popova (kolumnist Svenska Dagbladet) var min med panelister.
Vi förde en rejäl debatt om valet av ärkebiskop. Popova försökte få det till att nuvarande ärkebiskop KG Hammar inte skulle vara någon vidare teolog utan främst politiker. Det där är något högerfalangen försökt att stämpla Hammar som i åratal, men den som följt honom och hans tänkande vet att han är en av de mest genomtänkta teologer som Svenska kyrkan har.

Det pågår ett märkligt syskonbråk i kyrkan, där HB Hammar (äldre bror till KG) hårt angripit sin lillasyster Anna Karin Hammar för att hon kandiderar i ärkebiskopsvalet. Rena Norén-dramat.

I kväll ska jag förresten till Riksteatern och se premiären av Lars Noréns nya föreställning Terminal.


Kommentarer

Postat av: Jinge

Mja, jag tyckte nog att ni bjäbbade varandra i munnen hela tiden. F.ö. kan du räkna med att Greider nu har smittat dig rejält med sin förkylning. Och Popova ligger väl också risigt till kan jag tro.

Annars tycker jag nog personligen att det hade varit spännande med en lesbisk ärkebiskop..

2006-jan-29 @ 14:42:13
URL: http://jinge.se
hits