Stackars de borgerliga

Sådär ja, nu är jag på tidningen efter en stund i TV tillsammans med DN:s Niklas Ekdal. Vi var ganska eniga om att valet av Jan Eliasson som utrikesminister är bra.
Ekdal höll med mig om att det blir svårt för den borgerliga alliansen att komma upp med någon bättre kandidat. Vad är Maud Olofsson mot en utrikesminister av Jan Elianssons kaliber?
Jag ser i dagens DN att Barbro Hedvall är inne på samma funderingar.

"Vem ska matcha Jan Eliasson", frågar Hedvall. Den borgerliga alliansen behöver gå upp i tungviktsklass menar DN:s ledarskribent och föreslår en come back för Carl Bildt.

Ja stackars de borgerliga partierna. De har återigen förpassats till åskådarplats. Inte ens KU-rapporten om Tsunamin på torsdag kommer att få in dem på plan.

Kommentarer

Postat av: Simon

Jag tycker till skillnad från Helle att det är mer synd om Sverige där det gått så långt att man är glad att man på 10 år lyckats pricka in EN kompetent minister med stöd inte bara inom det egna partiet. Sverige förtjänar bättre!

2006-mar-28 @ 10:20:16
Postat av: Rickard

Ja om nu Jan Eliassson blir så bra som det sägs.
Visst grundkunskaper om UD och ett internationellt kontaktnät som han har
har ingen annan politiker men reaktionerna igår blev lite väl överdrivna.
Reinfeldts angrepp på Eliasson är väl det mest sanna och det alla befarar - att han inte kommer "ha tid" med sitt jobb i Sverige.
Angående de borgerligas utrikesminister så tror jag inte för fem öre att maud ens är inplanerad på den posten! Kanske Gunilla Carlsson men jag kan tänka mig att Eu-parlamentarikern Charlotte Cederschiöld och just Carl Bildt är namn som diskuteras flitigt.
Tänk er Carl Bildt, sveriges största utrikespolitiker sen olof palmes tid och han har kanske det som kommer bli Jan Eliassons stösta svaghet - ministererfarenhet.

2006-mar-28 @ 10:28:14
Postat av: kjelle

Det är verkligen glädjande att (s) harfått något positivtatt informera om. Men det verkar vara ganska glest i leden eftersom man måste gå över atlanten för att besvara jungfruns bön. Nye utrikesministern, som ju är en hyvens människa, hinner knappt påbörja sitt arbete förrän det är dags att bytas ut mot en ur en annan majoritet. Förresten så finns det utomordentligt många som kan axla sossarnas fallna mantlar.

2006-mar-28 @ 16:36:18
Postat av:

Om nu utrikespolitiken är så enkel att lösa, borde socildemokratin lätt kunna fixa inrikespolitiken, och alla är nöjda

2006-mar-28 @ 16:50:53
Postat av: Göran Frisk

Om borgarna sitter på åskådarplats undrar jag vilka som finns på planen? Inte är det sossarna i alla fall, dom har inte ens kommit in på arenan. Jan Eliasson blir säkert bra. Han har kontaktnät, kunskap, erfarenhet, stil och klass. Men att han är en kortsiktig lösning är lika självklart som att stockholmssossarnas senaste utspel är ett desperat och totalt oseriöst valfläsk - "makten till varje pris" - det är tragiskt. T.o.m. de "allierade" - v & mp - tar avstånd. Jan E 65 håller inte många år - han håller fram till valet. Sedan blir det ny utrikesminister - oavsett om det blir blått eller rött styre.

2006-mar-28 @ 21:00:50
Postat av: Kalixbo

Det vore ju förfärligt om borgarna kom in på plan med hjälp av hundratals svenskar som omkom i tsunamin. Osmakligt att försöka - inte märkligt att Herr R stannat upp i förtroendet.

2006-apr-05 @ 11:25:52
URL: http://administration.blogg.se
hits