Samba och samhällsdebatt

Just hemkommen från en fantastisk konsertkväll med den brasilianske sambakungen Gilberto Gil som fick Stockholms konserthus att gunga rejält. Ser TV-duellen mellan Persson och Reinfeldt i efterhand. Tänker på den energiske Gil som också är kulturminister I Lulas regering. Önskar att det svängde lite mer om svensk politik.
Ändå är det allvarsamma samtalet mellan herrar Persson och Reinfeldt angeläget. Det finns två tydliga alternativ och det är om dessa valet 2006 kommer att handla.
"Göran Persson behövde övertyga om att socialdemokratin är sig lik. Upptagen av att bibehålla tryggheten, den sociala välfärden och en stabil ekonomi.
Fredrik Reinfeldts budskap var det motsatta: moderaterna är sig inte lika. Vi har brutit med vårt förflutna som de välbärgades skattesänkarparti. Vi känner numera starkt för de socialt utsatta", skriver min kollega Olle Svenning på Aftonbladets ledarsida i dag.
Svenning konstaterar också att inte en enda fråga ställdes om internationell politik, EU eller invandring. Dock ägnades en minut åt feminismen.
Alltid något.


Kommentarer

hits