Mejlmannen

I korridorerna på ABF hörde jag många upprörda röster över den mejlkampanj mot moderatledaren som nu avslöjats härröra från det socialdemokratiska partikansliet.
Mejlmannen är nu avslöjad och har valt att omedelbart lämna sitt jobb på Sveavägen 68.
Göran Persson lär ha ringt till Fredrik Reinfeldt och beklagat det inträffade.
Marita Ulvskog borde göra detsamma. Det handlar ju om en av hennes anställda.

Lärdomen av denna pinsamma affär är vikten av att inte amerikanisera politiken. Smutskastningskampanjer och personpåhopp har tyvärr förekommit förr. Minns den borgerliga hetsen mot Palme.
Det är lika illa nu som då.
För demokratins skull måste alla partier ta ansvar för att det politiska samtalet sätts i centrum, inte personpåhoppen.
Mer om detta på ledarsidan i morgon.Kommentarer

Postat av: anders hansson

Man skulle kunna förväxla denna bloggpost med en ärlig och rak kommentar, men det är det inte.

Hur kan du påstå att " Mejlmannen är nu avslöjad" när så faktiskt inte är fallet. Sossarna vet vem det är, ja, men allmänheten får inget vetta. Självklart måste namnet lämnas ut så att vi vet vem tölpen är! Allt annat är uteslutet.

Mailgate får inte bli ännu en socialdemokratisk mörkläggning. Där de skyldiga slussas vidare till nya toppjobb inom rörelsen eller i staten.

2006-feb-24 @ 14:41:10
Postat av: Brasse001

Sossarna äger makten i Sverige. Oavsett hur mkt än borgarna samordnar sina insatser så klarar de aldrig bryta maktmonopolet som Socialdemokraterna har tillskansat sig via en politserad fackföreningsförelse och en offentlig förvaltning som är beroende av dem för sina arbeten. Trots att svenskarna har blivit 70% fattigare sedan i början av 1970-talet (räknad i US dollar) så blir det ingen förändring eftersom sossarna frisserar all statistik inför valen.

2006-feb-24 @ 14:56:49
Postat av: En väljare

Något som jag inte fått svar på, eller har missat, är om Reinfeldt fått en chans att öppet (i media) besvara samtliga de anklagelser/frågor som ställdes till honom i de aktuella mejlen? I sammanhanget vore det ju intressant att det skedde -- om inte vore det ett grovt journalistiskt fel.

2006-feb-24 @ 15:15:29
Postat av: Lena Ingren

Förtroendekapitalet. Ett kapital som man inte kan nagga för mycket på. Svårt att betala tillbaks. Det gäller nu för alla valarbetare att , som man sagt i Blandaren, "inte tappa sugen,
världen är full av tappade sugar".
Det kommer inte att bli lång semester på Lilla Rätö i sommar.

2006-feb-24 @ 15:29:17
Postat av: Pär Marzelius

Märkligt detta. I affär efter affär vet inte cheferna vad deras anställda gör. Först i tsunamihärvan, sen när UD stänger en hemsida och nu i detta. Tre gånger i rad. Det är kanske bara när något går bra som chefen varit med?

2006-feb-24 @ 20:50:56
Postat av: Biggan

Om partier fortsätter ägna sig åt förtal tänker jag sluta rösta. S har varit mitt parti i många val, men nu är måttet rågat. Jag avskyr lögner och förtal, så nu är det bäst att dom gör rent hus och förklarar grundligt hur förtalet började och hur det har kunnat fortgå så länge. En ursäkt till väljarna förväntar jag mig också.

2006-feb-24 @ 21:45:48
Postat av: Dagens snackis

Du har lyckats få mig att börja blogga! Jag trodde aldrig jag skulle börja.

Låt mig börja med att säga att jag tycker det är fegt att inte hårdare angripa partiordföranden och partisekreteraren. Det är deras anställde som agerat ifrån sin arbetsplats på sveavägen 68.

Sen vet du lika bra som jag att ingen inom S på den nivån agerar på detta viset ensam. Att utse en ensam syndabock är enkelt och får troligtvis affären att glömmas bort innan valet. Fast det finns väl ingen som läst mailen som skulle tro att en person skrivit dem alla? För du har väl läst dem?

Fast nu idag så avslöjade ju konkurrenten Expressen att en SSUare på ganska hög nivå har gjort ännu större övertramp. Så det tyder ju på att det är en ganska bred kampanj att smutskasta moderatledaren.

2006-feb-26 @ 10:53:06
Postat av: erik

Smutskastningsmejlen är säkerligen bara ett symptom på något underliggande. Etiken i (s) är rutten efter alltför lång tid vid makten. Man har tappat sina visioner och vill klamra sig kvar på sin position med alla medel...

2006-feb-26 @ 12:17:41
hits