Äntligen europadebatt inom (s)

I dag har en ny portal startats - Socialdemokrater för Europa.
Det passar bra med tanke på att det europeiska socialdemokratiska partiet har ett så kallat upptaktsmöte på måndag (28/11).

"Socialdemokrater för Europa skall medverka till en aktiv debatt om den svenska socialdemokratiska europapolitikens inriktning. Föreningen vill utveckla och stärka samarbetet mellan Europas socialdemokrater", skriver föreningen i ett pressmeddelande.

Det är hög tid att socialdemokratin återigen börjar profilera sig i EU-frågor och framförallt samtalar med medborgare och väljare om vad partiet vill med unionen.
Ordförande är Hillevi Larsson, riksdagsledamot och ledamot av EU-nämnden.
Bra initiativ. Måtte det bli spänst i europadebatten.


Kommentarer

Postat av: Karro på Glamourbloggen

Grattis till kommentarsfunktionen! När du pratade om det på bloggforum så trodde jag faktiskt inte på dig. Jag tänkte att det lär väl dröja 17 år om hon ens fixar det någonsin. Men nu har du faktiskt överträffat dig själv och jag är väldigt imponerad! Bravo! Jag hoppas bara att andra bloggare nu följer ditt exempel.

2005-nov-23 @ 22:58:21
URL: http://karolinalassbo.blogspot.com
Postat av: Sokrates

Bra initiativ med kommentarsfunktionen. Kanske blir det många kommentarer och kanske dyker det upp lite reklam och elaka människor. Men det är värt priset! Bloggar ska kunna kommenteras.

Mvh Sokrates

2005-nov-25 @ 08:59:13
URL: http://sokrates.webblogg.se
Postat av: Anders

Alldeles för länge har Europapolitriken setts som ett enskilt sakområde och jag tycker det blivit extra tydligt i samband med diskussionerna kring tjänstedirektivet och Vaxholmsfallet att de beslut som fattas på EU-nivå verkligen påverkar vår vardag.

Den socialdemokratiska Europapolitiken behöver även lyftas upp och diskuteras inför valet. För i EU är de ideologiska skillnaderna desto tydligare mellan oss och borgarna.

2005-nov-25 @ 09:37:35
URL: http://www.rabulist.se
Postat av: Helle

Jag håller helt med dig Anders!
På ledarsidan driver vi just detta att europafrågorna måste diskuteras ur ett vardagsperspektiv och framförallt i ett ideologiskt. Det finns klara höger-vänster-skillnader i EU.

2005-nov-28 @ 20:28:04
Postat av: Robert Nordgren

Hur gick det? Kollade just med hittade ingen aktuell debatt. Var är spänsten?

2006-mar-20 @ 15:16:21
hits