Vad odlas det för kultur på 68:an?

Jag hörde just Rapport. Nu bekräftar socialdemokraternas partisekreterare Marita Ulvskog att smutskastningsmejlen mot moderaternas Fredrik Reinfeldt skickats från en anställd på partikansliet.
Hon sade till Rapport att ärendet hanteras internt.
Det måste rimligen innebära avsked eller omplacering av denna omdömeslösa person. Ulvskog måste också självkritiskt fundera över vilket klimat som skapas i partihögkvarteret.
Socialdemokraterna har inte råd med flera idiotiska affärer.
Att det mest amerikaniserade inslaget i valrörelsen (personpåhopp och smutskasningskampanjer) skulle visa sig komma från Sveavägen 68 är verkligen pinsamt.
Det gör ont i folkrörelsesjälen.

Kommentarer

Postat av: Groko

Att du ens nämner "omplacering" som en möjlighet visar att du som inte tar detta på tillräckligt allvar. Självklart skall han eller hon avskedas! Men det blir väl som vanligt, ambassadör någonstans i Sydamerika med skyhög lön som "straff"...

2006-feb-23 @ 21:06:28
Postat av: sverre

mkt allvarligt - förmodligen är väl dessutom flera inblandade - sånt här får inte hända....vilket parti det än gäller....

2006-feb-23 @ 21:22:08
Postat av: micke

folkrörelsesjälen? sossarna går ju emot folkets vilja i allt.. och skandaler får man räkna med när man röstar på korrupta vänsterpartier som gär allt för att sko sig själva på folkets bekostnad

2006-feb-23 @ 21:28:39
Postat av: Benny Ohlsson

Tänk om det är någon högre uppsatt i ledningen som är inblandad, det visar isåfall polisutredningen. Blir det ngn valvinst då?

2006-feb-23 @ 21:35:28
Postat av: Johan Bergerlind

Håller helt med, det är jäkligt trist. Som aktiv socialdemokrat känner jag mig riktigt besviken.

2006-feb-23 @ 21:36:44
URL: http://blogg.s-info.se/bergerlind
Postat av: Björn

Herregud du tror väl inte att detta är handlingar av en enskild människa! Självklart så är det en planerad taktik av Socialdemokraterna. Sossarna är kungarna av smutskastning och demonisering av motståndarna.

Igen, herregud vakna!

2006-feb-23 @ 21:37:14
Postat av: Hull

Är någon förvånad ? Makt korrumperar och socialdemokraterna har innehaft makten så länge, tillsatt de flesta generaldirektörer och ambassadörer. Ett maktskifte är nödvändigt, annars eroderar demokratin.

2006-feb-23 @ 21:42:30
Postat av: Magnus

med tanke på tidigare uppvisad Moral och solidaritet ifrån de ärliga och rättrådiga S-demokraterna är Jag inte förvånad....

2006-feb-23 @ 21:44:27
Postat av: Anders

Amerikaniserade?
Jag som trodde att desinformation var en gammal socialistisk paradgren.

2006-feb-23 @ 21:47:13
Postat av: Arne Lövquist

Håller helt med dig. Jag skäms över att vi sysslar med sådant.Varför ge borgarna mera gobitar än det som gräver fram själva. Det är som att någon på Sveavägen ej vill at vi ska vinna valet.Det måste bli en utrensning på 68:an, men det hjälper nog inte. Mycket tyder nu på att vi förlorar stort i valet i höst och det får sjuka och arbetslösa betala. Man tappar gnistan själv. Vi fotfolket får ta alla smällar som kommer pga att vi har en del som är mycket klantiga och gör idiotiska saker. Jag vill inte skämmas över att vara socialdemokrat, men en sån här kväll gör jag det.Nu vill jag lägga av med att jobba för partiet.

2006-feb-23 @ 21:48:24
Postat av: Hasse

Det finns bara ett alternativ i denna fråga. Sparka den skyldiga och en ursäkt från det socialdemokratiska partiet till Reinfeldt

2006-feb-23 @ 21:49:58
Postat av: Lotte

Jag skäms för att vara socialdemokrat.
Att en (eller kanske flera) personer som rimligt vis borde vara intilligenta människor kan bete sig så urbota idiotiskt. Vart är vi på väg. Mentaliteten bland människor börjar bli fruktansvärd. Den eller de som är inblandade i dessa handlingar ska inte bara omplaceras utan avskedas. Den/de måste ta konsekvenserna av sitt dåliga omdöme.

2006-feb-23 @ 21:52:32
Postat av: Andreas

Bedrövligt. Som sann demokrat begär jag att få veta vem eller vilka som ligger bakom. Sånt här får inte förekomma!

Tyvärr socialdemokraterna. Nu får ni INTE min röst. Och jag hoppas att ni slutar med de här dumheterna. Ta ert ansvar! Ni som är skyldiga! Jag är ytterst trött på en elit som istället för att köra med raka kort lägger ut dimridåer utan att ansvar kan utkrävas.

2006-feb-23 @ 21:56:29
Postat av: Göran Forslund

Fråga: Skrev vederbörande något, som han inte hört snackas och tjatats om i åratal där på kontoret?
Om "JA", då skall han ha sparken. Annars är han väl bara en god sosse, så låt honom vara kvar. Han står väl förde rätta ideerna där i högkvarteret.
Låt oss välja bort dom i höst.

2006-feb-23 @ 22:01:51
Postat av: PeO J

Naivt att prata om folkrörelsesjäl, den finns inte kvar i realiteten, lika lite som Lenin var i liv på sitt mausoleum.

2006-feb-23 @ 22:07:18
Postat av: NL

Om Marita Ulvskog och övriga i partistyrelsen verkligen "tar detta på allvar" så bör personen/personerna i fråga namges och sparkas utan omsvep. Allt annat är helt oacceptabelt.

2006-feb-23 @ 22:12:45
Postat av: Boxer

Så mycket som höger-gruppen förtalat och försökt förlöjliga KU-deltagarna är det inte så konstigt att de andra ger igen. För att passa som politiker måste man ha rent mjöl i påsen och kunna stå ut med negativa skriverier. Detta bollspel har tyvärr blivit så vanligt i Sverige.

2006-feb-23 @ 22:15:47
Postat av: Annan Anders

Tack och lov ser jag fran andra kommentarer att det redan sagts: Den svenska mentaliteten att omplacera ar fegt, ansvarslos och typiskt mekanik i offentlig sektor. AVSKED!!!

2006-feb-23 @ 22:25:54
Postat av: Mikael

Kanske är det en alliansen inplanterad allierad som vill skada socialdemokraterna...Mikael.

2006-feb-23 @ 22:31:58
Postat av: LarsP

Vad odlas det för kultur på 68:an? Svaret är uppenbart: mögel! Helt naturligt efter långvarig unkenhet och dålig ventilation. Vi ser fram emot nya friska fläktar i september. Sen kan man undra varför det tog bortåt ett halvår att kontrollera ip-adressen.

2006-feb-23 @ 22:35:24
Postat av: lotus

att smutskasta är inte fint men högern
har fåt det man själv gjort
så jag skäms inte heja persson

2006-feb-23 @ 22:42:42
Postat av: johnny

Reinfeldt eller ska vi säga rensvält
är smutskastad va synd
vad gör han mot oss arbetslösa

2006-feb-23 @ 22:47:11
Postat av: Tonka

Den person som har gjort setta ska offentliggöras och slängas ur partiet.
Vi ska gå fram ärligt och rakryggat!
Om inte den personen sparkas så kan Marita och alla som skyddar honom/henne avgå!
Alla socialdemokrater ska inte lida för att det finns skitstövlar!
Vi ska vinna valet genom vår politik.
Och våra politiker ska vara ärliga och kunna granskas var som helst och när som helst.
Ärlighet varar längst.
Ärlighet varar längst

2006-feb-23 @ 22:59:58
Postat av: Tomas

Klart folket förlåter det här. De förlåter ju all annan idioti som brunvänstern gjort sedan urminnes tider. Så länge de får titta på Big Brother och kan supa till på lördagen så kommer det inte att bli något regeringsskifte i detta dumma land.
Bröd och skådespel åt folket!

2006-feb-23 @ 23:11:05
Postat av: brantan

Uppenbarligen finns det ingen bland sossarna som har någon koll på de "footprints" som emails och surfning på internet avger.

Högst sannolikt är det samma personer som varit remissinstans till Bodströms nya säkerhetsdirektiv.

Snacka om att skjuta sig i foten...

2006-feb-23 @ 23:31:45
Postat av: Peter

Det tragiska är att det här definitivt inte är den sista idiotiska affären med sossar inblandade. Varför? Jo, för att trots alla affärer som socialdemokrater varit inblandade i så är det fortfarande en tredjedel av svenska folket som tycker att de är det parti som är mest lämpade för att leda landet. Alltså har socialdemokraterna råd med betydligt värre affärer - och det kommer vi att få se.
Det är inte de flertaliga affärerna utan de två stolliga stödpartierna som kommer att bli socialdemokratins fall. Åker vänstern eller miljöpartiet ut ur riksdagen så är socialdemokratin borta från regerinsställningen för lång tid framöver. En blocköverskridande regering är mer avlägsen än någonsin.

2006-feb-23 @ 23:45:09
Postat av: Gripen

Nu slås det stort på idignationstrumman hos borgarna minsann. Vad fick inte Palme stå ut med på sin tid.... från bl a MUF-slynglarna.

F ö gränsar det mesta som skrivs av borgare om (S) i var det vara månde för forum (inkl etablerad press) som rena personangrepp. Av Persson, av Ulvskog, av Nuder av... tja... och den här affären är inte mindre idiotisk i sin låghet, men tusan i mig inte mer heller...

Men det är ju skillnad på folk och borgare...

2006-feb-24 @ 00:18:00
Postat av: Anders L

1. Polisanmälan måste göras för grovt förtal! (helst från ex. Göran Persson)
2.I avaktan på detta och resultat så bör Ulfskog ta "time out".

2006-feb-24 @ 00:27:48
Postat av: Sauken

Hepp, där ser man. Inte så förvånande ändå. Socialdemokraterna verkar vara berädda att till vilka metoder som helst för att behålla makten.

Som gammal socialdemokrat tillika DEMOKRAT så kommer (tyvärr) min röst hamna hos borgarna i höst.

2006-feb-24 @ 00:35:23
Postat av: NickeT

Jag är förmodligen jävligt ensam om det men jag tycker faktiskt inte att personpåhopp och smutskastning av princip är fel. Visserligen ska man kunna stå för det man säger och det verkar väl inte den här personen gjort utan istället gjort det anonymt, men min åsikt är att om man kan stå för det man säger och gör det så är det absolut inget fel med personpåhopp och smutskastning.
Jag är antagligen väldigt ensam om den åsikten men likafullt står jag för den.

2006-feb-24 @ 04:00:49
Postat av: Stina Svensson

Sanningen kommer aldrig att komma fram. Låt oss anta att det är en person som sitter lite "högre" upp så skulle det sannolikt påverka valutslaget. Så vad göra? Man kommer att komma överens med en obetydlig person längst ned och offra denna person. Som tack för hjälpen blir denna person belönad med någon lägenhet i Stockholm som S&LO myglat till sig.

Maktfullkommliga S förvånar aldrig, värre är det med naiva ledarskribenter som har ont i folkrörelseskälen dom förvånas alltid!

2006-feb-24 @ 05:55:40
Postat av: KAS

Hetsjakten och alla är med

Efter att ha läst mailen i DN så kan i alla fall jag tycka att det alliansen planerar och insinuerar om och för oss som är sjuka är tio resor värre. Att i dokument efter dokument som skickas via mail antyda att jag inte är arbetsbenägen är ta me tusen grövre än om någon i ett mail frågar om Fredrik Reinfeldt använt svartjobbare.

Nej detta var bara ett halvsmart sätt att använda fula knep i den hetskampanj som pågår mot oss som är sjuka och arbetslösa, smart publicerat tills deras konvent. Fy fan för alla dessa trix i jakten på oss som redan är slagna i golvet.

Postat av: Leif Carlsson

Man får inte glömma att Marita var väldigt snabb med att först dementera att mejlen kom från partihögkvarteret. Det verkar som att sossarna inte har insikt om att man måste ha säkra rutiner för att kunna kolla uppgifter. Vis av Tsunamin borde de ha lärt sej. Vilket man alltså inte gjort. Där ser man.

2006-feb-24 @ 06:43:29
Postat av: Bengt Nilsson

Det kanske vore lämpligt med en etikkommission för socialdemokratiska partiet.

2006-feb-24 @ 07:00:49
Postat av: JJ

Förtal är straffbart.

Eftersom Marita Ulvskog säger sig veta vem det är, så ska hon naturligtvis polisanmäla honom OM hon menar allvar med att hon beklagar det inträffade.

Jag tror dock inte att Ulvskog kommer att polisanmäla någon - hon vill nog inte att
det ska grävas mer än nödvändigt i 68-gate.

/JJ

2006-feb-24 @ 08:40:14
Postat av: Ove Ivarsen

Igår kväll stod en ledsen Reinfeldt i teve och grät. Han hade fått elaka mail. Undrar hur Freivalds mailbox sett ut senaste året?

Nåja, i morse var en av nyheterna att moderaterna backar i opinionsmötningarna och att skillanden mellan blocken krymper.
Men det har nog ingenting med moderaternas tajming av av gå ut med nyheten att göra...

2006-feb-24 @ 08:54:15
Postat av: Åk inte fast!

Nu förväntar jag mig att alla svenska media ringer runt till medarbetarna på Sveavägen 68 och frågar dem vad de skall jobba med framöver och på detta sätt får reda på vem den skyldige är. Det är faktiskt av allmänintresse att få reda på vem som gjort detta och att personen bevakas framöver så att vi inte drabbas av likanande manipulationer av vår demokrati.

Det är också viktigt att få veta om den skyldige belönas på något sätt. Ex genom avgångsvederlag, jobb på annat ställe ex i rörelsen, i det offentliga eller varför inte på ambassaden i Ulan Bator?

Jag är osäker på om mailen egentligen anses som "brottsliga" bland rörelsens toppar. Det verkliga brottet var kanske att åka fast!

Tänk på att skrivarutskrifter och fotokopior kan spåras till den utrustning som utnyttjats. Det är bara att be en säkerhetskille/tjej om hjälp så kanske du rent av kan få adressen där utrustningen finns installerad.

2006-feb-24 @ 11:56:12
hits