Moderat kvinnosyn

Vellinges moderata kommunalråd, Göran Holm, har skickat julkort till vänner och motståndare i politiken.

Det föreställer en tomte med krökta mustascher, likt Göran Holms egna. Tomten dansar med tre kvinnor, alla med nakna bröst, iklädda trosor, nätstrumpor och högklackade svarta skor, berättar Sydsvenska dagbladet.
Tomten utbrister "Jämlikhet och låg kommunalskatt tycker jag om!" och kvinnorna sprätter med benen i luften, likt can can-dansöser.

Att moderaterna skulle ha moderniserats stämmer uppenbarligen inte - kvar finns den unkna kvinnosynen och patriarkalismen.


Kommentarer

Postat av: Anders Ekman

Att se Göran Holm med tre dansande flickor som visar brösten och säga: "Jämställdhet och låg kommunalskatt är viktigt för mig" kan väl förvisso verka "humoristiskt" vid en första anblick. Några kommenterar också hans julkort så.

Visst måste det finnas humor i politiken. Men humor är inte så rolig när överheten slår neråt.

Kortet antyder att jämställdhet faktiskt inte är särskilt viktigt för Holm. Min tolkning av kortet är att man gärna kan fortsätta att använda tjejer som objekt, och att det enda som betyder någonting är låg skatt för de rikaste.

Med tanke på att kvinnor fortfarande har lägre lön än män för liknande arbetsuppgifter, att tjejer fortfarande utnyttjas sexuellt och att kvinnor i vården knappast kommer att vara dem som gagnas av en lägre kommunalskatt så är det ganska lätt att hålla sig för skratt åt dylika gubbsjuka "skämt".

Hälsar
Anders

2005-dec-21 @ 18:01:32
URL: http://samhallsfilosofi.blogspot.com
Postat av: Marcus

Låter som en kille i fackets smack. Kan följa med någon metallklubbs pampar på sexresa till Baltikum.

2005-dec-21 @ 18:26:04
Postat av: Mats

Problemet ovanpå det dåliga omdömet Holm visar prov på är att han inte verkar ha koll på distinktionen mellan jämlikhet och jämställdhet. Eller är det alla människors lika värde och inte jämställdhet han syftar på? I så fall blir ju de nakna damerna än mer absurda.

2005-dec-22 @ 09:32:24
Postat av: Mikael Wallgren

Ehh... Tokigt. Min första tanke var att någon SSU-are eller liknande hade velat typ "avslöja" herr Holm, att så att säga å hans vägnar meddela vad han står för. Istället var det allvar...

Kombinera det med porrtjattaren i fjollträsk så blir det ännu roligare! Varför skonas han förresten? I våra lokaltidningar hängs politiker ut med namn och bild för betydligt lindrigare grejer. Inte ens nu när han avgår hängs han ut...

2005-dec-22 @ 11:29:40
URL: http://www.valfarden.se
Postat av: Erik

Smaklöst? Javisst! Bevis på taskig moderat kvinnosyn? Knappast. Holm leder den enda kommun i landet som har en godkänd jämställdhetsplan och den har dessutom ovanligt många kvinnor på höga poster. Allt enligt Sydsvenskan. Moderaterna förespråkar ett Sverige där så kallade kvinnoyrken ska behandlas likadant som mansyrken, dvs fri etableringsrätt, skattesubventioner för att stimulera till fler jobb, etc. Socialdemokraterna tycker att dessa fördelar bara ska ges till mansyrken. Det är väl ganska tydligt vem som har en unken kvinnosyn.

2005-dec-22 @ 13:35:38
Postat av: Bettan

Man kan ju undra var folks humor e jag tycker det var e skojigt kort som ett "skamt" vilket det e.

Kanske borde man undra vad for samhalle man far om allting e sa alvarligt.
Men vill folk sluta skratta och ta allting pa en allvarlig niva dar allting ska "tolkas" far man gora det.

Gud det hade ju varit en dommedag om man fatt en politiker som har humor hur hade det gatt?

GO Holm du e kul!

2005-dec-23 @ 19:00:51
hits