Vilken dag

Phu, vilken dag. Började som sagt klockan 07.15 i SVT:s morgonsoffa. Sen kom Perssons presskonferens och Freivalds avgång. Vi lade snabbt ut en första ledarkommentar på nätet och jag skrev bloggkommentarer. Sen har jag intervjuats i nätradion.
Nu ska jag till Studio 1 och debattera Freivalds avgång. Sen blir det Aktuellt kl.21.00 och så i morgon bittit 06.45 återigen SVT:s morgonsoffa.
Läs morgondagens ledare om vad det egentliga problemet var med Laila Freivalds som utrikesminister.


Kommentarer

Postat av: mk

Hej!
Jag är lite förvånad över att du inte belyser problemet som ligger hos GP. Att välja en utrikesminister som som justitieminister visat på bristande politisk moral såväl som knepig inställning till etik är ju som att be om problem. Om det nu inte är så att GP aldrig varit intresserad av politikens ideologi utan enbart makten...

Ang din kommentar i Aktuellt-studion, problemet för S är att de har alldeles för trogen väljarbas eller att alternativet inte finns, om nu inte Vänsterdemokraterna eller vad de nu kallar sig kan bli något.

2006-mar-22 @ 11:23:15
URL: http://blogg.passagen.se/minrldagbok
Postat av: Jinge

Nu har det lugnat sig lite efter Leila Freivalds avgång och saker och ting borde kunna återgå till normala gängor.

Men är det möjligt? Jag tror att fråge-tecknen kring Lars Danielsson sitter alltför fast i folks medvetande för att turbulensen ska lägga sig. En statssekreterare som säger sig vara på jobbet på annandag jul. En statsminister som vägrar att lämna ut uppgifter som kan bekräfta detta med hänvisning till "- Fara för rikets säkerhet"?

Det är givetvis så att Laila Freivalds avgång kom mycket lämpligt för Göran Persson, men kommer folk att glömma de frågor som rests kring hans närmaste man? Om man inte vill lämna ut uppgifter om hur statsråden kommer och går på dagarna förstår väl de flesta.

Men en statssekreterare?

En i högsta grad ifrågasatt statssekreterare där medierna antyder att han bjudit en kvinnlig kollega på dyra middagar på skattebetalarnas bekostnad, en person vars minnesproblem idag är en riks-angelägenhet?

Det är mycket troligt att Leila Freivalds ville avgå redan innan affären med SD:s hemsida. Kanske allt är ett verk av några spindoctors brainstorming som utmynnade i att Leila Freivalds tog på sig rollen som syndabock för att lugna ner drevet mot regeringen, Lars Danielsson och därmed även statsministern..

För visar det sig att Danielssons inte var på jobbet på söndagen och att det dessutom visar sig att middagarna inkluderat en viss dam alldeles för ofta, var står vi då?

Jo då står vi inför en borgerlig regering..

2006-mar-24 @ 08:01:49
URL: http://jinge.se
hits