Kris för Expressen

I dag ber Expressen skådespelaren Mikael Persbrandt om ursäkt för tidningens lögnaktiga skriverier om honom.
I söndags gick Persbrandt ut stort på DN debatt och kallade Expressens chefredaktör för oärlig.
Expressen har påstått att Persbrandt varit intagen på klinik för akut alkoholförgiftning. Det är inte sant.
Expressens fejkade artikel har inte bara skadat Persbrandt utan också vårdkliniken Alfagruppen som påståtts ha kommenterat sin patient. Något som VD Gunnar Berggren i dagens Expressen helt tar avstånd från.
Förra gången Persbrandt hårt kritiserade Expressens kändisjournalistik gjorde han det på Aftonbladets debattsidor.

På Expressens kultursidor skriver i dag några av tidningens mest namnkunniga medarbetare, PO Enquist och Anders Ehnmark, att de är djupt oroade över sin tidnings utveckling. De avslutar sin artikel med att kräva chefredaktör Otto Sjöbergs avgång.

Det här är sannerligen inte bra för Expressen.
.


Kommentarer

Postat av: Melandros

Att Expressen med uppsåt har ljugit är oförsvarbart. Jag tror inte ett ögonblick på dem när de påstår att "uppgifterna vi fick var fel". Det var en ren och skär lögn helt enkelt.

Detta har hänt förut. Expressen undergräver sin egen trovärdighet med jämna mellanrum, genom att publicera lögnaktiga artiklar som denna.

Man därtill måste sägas att Expressen nu gör något som svensk press alltför sällan gör, nämnligen dementerar. Helle Kleins tidning Aftonbladet, bör akta sig för att visa skadeglädje, med tanke på att man alltför sällan tvättar sin egen smutsiga byk. Nu senast gällde det Mohanned Omars fejkade artikel om pedofili bland amerikanska soldater i Mombasa. Detta försöker Aftonbladet tiga ihjäl istället för att ärligt dementera. Sådant skadar också trovärdigheten

2005-dec-20 @ 11:07:59
Postat av: Pelle

Efter att ha läst vad du tycker om Expressen så känns din sorg över deras öde varm och genuin:)

2005-dec-20 @ 13:10:41
Postat av: Pelle

Även Aftonbladet kör samma typ av kändiskåta, panikslaget kommersialistiska dumjournalistik, så jag antar att det gör en kall kår genom hela kvällspressen. Har ni själva några planer på att styra upp er lågvattensjournalistik? Eller hoppas ni bara på att ingen ska stämma er? Eller är skadeståndsbeloppen för små för att ni ska ta det på allvar?

2005-dec-21 @ 09:59:40
hits