För mycket, Freivalds

Vill socialdemokraterna vinna valet? I bland undrar jag. Det är helt enkelt för mycket affärer nu.
I morse vaknade jag till utrikesministerns milt sagt märkliga försvar för varför hon inte talat sanning i affären om SD-Kuriren och Muhammedteckningarna. Hon hade inte förstått journalisternas frågor utan uppfattat att de gällde huruvida UD stängt ned Sverigedemokraternas nättidning eller inte.
Alla som hörde de otaliga intervjuer som gjordes med Freivalds under den pågående affären kunde inte uppfatta det på annat sätt än att hon ville låta påskina att hon inget visste om den UD-tjänsteman som agerat i saken. Nu visar det sig att han handlat på hennes uppdrag.
Det är mycket illa.
Mer om detta på morgondagens ledarsida.

På torsdag kommer dessutom KU-rapporten om Tsunamikrisen. Jag vidhåller att kritiken mot Laila Freivalds i den frågan har varit oproportionerlig och många gånger orättvis, något som katastrofkommissionens rapport också visade.
Men allt sammantaget gör att frågan ändå måste ställas: hur mycket finns kvar av statsministerns - och folkets - förtroende för utrikesministern?


Kommentarer

Postat av: Valet2006

Hela denna historia är så osannolik att den nästan känns konstruerad. Väntar man så mycket frän kritik från KU att man låter Laila Freivalds göra bort sig så hon hinner avgå innan torsdag och ta bort fokus från KU:s rapport. Visst hade det varit typiskt Göran Persson?!

2006-mar-20 @ 15:05:51
URL: http://www.valet2006.blogg.se
Postat av: affe

Ibland undrar jag om Freiwalds och Persson har två agendor...en till de svenska medierna och en till de utländska .... enligt The Yemen observer så stängde defacto regeringen ner Sverigedemokraternas hemsida...och verkar stolta över det...så vem skall man tro på ...Freiwalds eller Freiwalds..
läs själva pådenna länk:

http://www.yobserver.com/cgi-bin/yobserver/exec/view.cgi/22/9504

Affe

2006-mar-20 @ 15:18:45
URL: http://affesblogg.blogspot.com
Postat av: Jinge

Man kan verkligen undra om (s) vill vinna valet Helle! Det ter sig mycket märkligt att inte Göran Persson ännu kallat till presskonferens och förklarat vem som ersätter Freivalds.

Jag kan inte påstå att jag gillar att högeralliansen tar en enskild ministers tillkortakommanden som intäkt för att hela regeringen är handlingsförlamad och misslyckad, men nu undrar jag dessutom över Aftonbladets nyhetsvärdering. Freivalds är den största inrikesnyheten i Sverige idag och Aftonbladet gör EN rad på undanskymd plats på hemsidan.

Även om borgarpressen kissar på sig av lycka så borde väl bladet gett saken mer utrymme?

Persson. Ja, jag vet inte, men jag får en känsla av att han ser fram emot att bli godsägare. Huset är färdigbyggt när som helst så han kan flytta in med sin Anitra. Jag tror att samma sak hänt honom som hände med Palme på slutet. Det är ett tungt arbete att vara statsminister och han är helt enkelt trött på politiken tror jag.

2006-mar-20 @ 16:14:21
URL: http://jinge.se
Postat av: Lasse

Saklig kritik mot ministrar är helt i sin ordning.
När det gäller Freivalds så har det urartat till ren mobbing, något som jornalistkåren tyvärr är väldigt duktig på.

2006-mar-20 @ 17:56:43
Postat av: jorma

Stå på dig, Freiwalds. Nu har arbetar-aliansen, bästämt sig för att avskeda folk innan de nått regeringen

2006-mar-20 @ 19:13:51
Postat av: Kajsa

Har Laila Freivalds någon hållhake på Persson, eftersom hon får sitta kvar i oändlighet???

2006-mar-20 @ 22:05:18
Postat av: Apansson

Lasse & Jorma: ni glömde att köra "det är synd om Laila för att hon drabbas hårdare för att hon är kvinna"-kortet... Att en av Sveriges mäktigaste ministrar har ljugit måste väl ändå räknas som ett ganska grovt övertram?

2006-mar-20 @ 22:34:15
Postat av: Andi Blå

Tack Laila, du har räddat 50 ambassader från att bli utbrända, försök även att få övriga Sverige att fatta detta!

Hälsningar från en "svensk finne"...

2006-mar-20 @ 23:11:35
Postat av: Valet2006

Presskonferens 08.30. Nu är det nog Bye Bye Laila!

2006-mar-21 @ 08:02:41
URL: http://valet2006.blogg.se
Postat av: Pasquale

Hej !
Har länge tänkt skriva kommenaterar men struntat i det. Har nu varit på resande fot och inte brytt mig om vad som händer i Sverige men...titta på vad som händer, löpsedlar osv...vilket j..la skämt. Vars är är vi på väg !? Var finns ansvaret ??

2006-mar-25 @ 18:33:28
hits