Bloggandet och demokratin

Hade önskat att jag kunde vara i New York. Inte bara för att det är världens mest underbara stad utan för att det just nu pågår en intressant konferens - Personal Democracy Forum.
Där huvudtemat tycks handla om just det politiska bloggandets betydelse för demokratin.
Jag läste i Dan Gillmor´s blogg att det på konferensen skulle presenteras en ny studie om bloggarnas betydelse i det amerikanska valet, "Buzz, Blogs, and Beyond: A Study of The Internet and the National Agenda During the Fall of 2004".
För den som är intresserad av den nya medievärlden där internet-tekniken skapat en sorts gräsrotsjournalistik som utmanar etablerade medier kan med fördel kolla in den amerikanska samlingsbloggen Bayosphere. Dan Gillmor är värd (han använder det uttrycket i stället för att kalla sig redaktör) för denna sajt.
Det är tisdag kväll och dags att dra ögonen ifrån bloggvärlden. Även om det är svårt. Förstår varför min konkurrent på Expressen, PM Nilsson, inte skriver särskilt ofta i sin blogg. (Förra veckan inget alls, i går ett inlägg, i dag två). Bloggandet hotar att bli ännu en stressfaktor för redan pressade redaktörer.
En promenad längs Mälarens strand gör dock susen för själen.
På återseende.

Kommentarer

hits