Stockholm

Det blev en lång natts bloggande på grund av de heta debatterna inom Stockholms socialdemokrati.
Jag ser att s-bloggaren Magnus Ljungkvist tycker att mina kommentarer om bråket är alltför enögda. Det är möjligt. Men med tanke på att somliga herrar (och visst en del kvinnor också) i åratal intrigerat mot Annika Billström och hennes anhängare så kan inte vinterns och vårens försök att få bort henne från makten betraktas annat än som misslyckade.
Nu heter det att Billström förlorat för att man inrättar en nyordning med en ordförande och en vice ordförande för fullmäktigegruppen. Faktum kvarstår att Billström har alla de uppgifter kvar som i realiteten handlar om politisk makt. Hon är finansborgarråd. Hon är kommunstyrelsens ordförande. Hon leder fullmäktigegruppens förhandlingar om ekonomi och dylikt med samarbetspartierna. Hon leder de bilaterala förhandlingarna med oppositionen.
Däremot har hon fått ge vika för kritiken att den interna delaktigheten inte varit tillräckligt bra. Den nya ordföranden Elisabeth Brandt Ygeman får uppgiften att jobba inåt partigrupp och borgarrådslaget. Det är en bra lösning. Och som sagt, förhoppningsvis kan Stockholms socialdemokrati samla sig till gemensam kamp inför valet 2006.

Kommentarer

hits