Spännande oljehearing

I dag har jag ägnat mig åt att lyssna till en hearing med kommissionen mot oljeberoendet. Jag har i tidigare bloggnotiser skrivit om statsministerns stora visionära projekt att göra Sverige oberoende av oljan.
Dagens hearing handlade om transportsektorn.
Det är fascinerande att se forskare, fordonsindustridirektörer miljödebattörer och fackliga ledare sitta i samma rum och diskutera de spännande framtidsfrågorna. Statsminister Göran Persson och kommissionens generalsekreterare Stefan Edman satt som värdar framme på podiet.
Tänk att statsministern avsätter fyra timmar av sin dyrbara tid. Det visar att han verkligen anser att energi- och miljöfrågorna är viktiga.


Kommentarer

Postat av: Jojje

Du skriver:"Tänk att statsministern avsätter fyra timmar av sin dyrbara tid. Det visar att han verkligen anser att energi- och miljöfrågorna är viktiga."

När jag bedömer orsakerna till allt den mannen gör tänker jag. Vad kan han perosnligen tjäna eller förlora på beteendet? Om han kan förlora, är det hans instinktiva buffelfasoner som varit framme. Om det är att vinna, så handlar det ytterst om makt eller pengar. Här är det makt. Jag tror inte ett ögonblick på att han "bryr sig" i vanlig mänsklig mening.

2006-feb-18 @ 07:45:57
Postat av: Magnus Redin

Självklart älskar GP kulmen i oljeproduktionen. Den ger en gradvis kris som är perfekt för att sätta in hela rörelsen batteri av utredningar, bidrag, skatter och maktutövande som kan sysselsätta många med partibok. Problemet med detta är att krisen är verklig och behöver hanteras men jag tror inte S om att koncentrera sig på det viktigaste och passa en chans att göra staten större. Det som borde prioriteras är de investeringar och den forskning som är så självklart bra att båda blocken stödjer den.

2006-feb-19 @ 23:46:49
Postat av: Jonas Dahlqvist

Bättre sent än aldrig som det heter!
En nation som genom samordning och gemensamt engagemang uppfinner och utvecklar nya energiformer och effektivare utnyttjande av de samma skapar sig därmed en rejäl grund för välfärd. Bättre handelsbalans då mindre pengar går till olja, kol och gas producerande länder. Sverige kan vända "strömmen" och sälja energi istället! Lönsammare att tillverka i landet eftersom energikostnaden utgör en betydande del av produktionskostnaden i t ex förädlande industrin som stål och papper.

2006-feb-23 @ 23:24:46
hits