Rensa huvudet

Sandra har mejlat mig en fråga.

"Hej,
undrar över din tanke att du skulle blivit präst -
det känns som ett stort hopp ifrån journalistiken, eller har jag fel?
Vad lockar dig?"

Tja, för mig är det inte så stort hopp. Jag pluggade teologi och tog en teol.kand vid Lunds universitet en gång (slutet av 1980-talet). Hamnade dock i "syndens näste - mediavärlden", fniss och började arbeta på Örebro-Kuriren, där jag sedermera blev chefredaktör. Kom 1995 till Aftonbladet och på den vägen är det.

Jag är troende och mycket intresserad av livsåskådning, filosofi och de existentiella frågorna. Mina värderingar har formats i mötet mellan kyrka och politik, mellan kristen tro och socialdemokrati.

Jag är ofta inbjuden till kyrkan (inte bara Svenska kyrkan utan ofta till frikyrkor också) för att hålla föredrag, debattera eller rentav predika. Någon gång återvänder nog den "förlorade dottern" till teologin...

Även om jag är kritisk till mycket inom kyrkan (precis som jag är kritisk till mycket inom politiken, för att inte tala om journalistiken).

I prästyrket ligger förkunnandet/predikan (vad är väl inte en ledarsida om inte en predikstol?) men också själavården, mötet med människor i olika situationer i livet. Kyrkans diakonala/sociala sida intresserar mig mycket.

Precis som mitt journalistiska jag drivs av en nyfikenhet på människa och samhällsliv, drivs mitt teologiska jag av ett stort människointresse.

Sannas blogg heter Rensahuvet - kul namn!

Dags för mig att rensa huvudet. Solen skiner och jag börjar min augusti-semester i dag.

Blir därför inte så mycket bloggande nu på ett tag.

Åter 29/8.

Sol på er!


Kommentarer

hits