Danielssons telefonerande

God morgon kära bloggläsare.
I dag skriver jag en krönika om Danielsson-Dahlgren-affären.

Jag hörde katastrofkommissionens Anders Milton på radion i morse. Han kunde inte se att kommissionens slutsatser skulle ändras om det visar sig att Danielsson inte alls hade ringt Dahlgren som han uppgivit att han gjort.
Det är märkligt. Faktum är att telefonrabaldret kan visa sig helt centralt för slutsatserna om regeringens krishantering. Kanske är det en ny Sydafrika-affär vi ser? Statsministerns informella maktutövning som innebär att statsrådsberedningen bestämmer allt mer - också över sånt som UD borde sköta - kan visa sig ha skapat mer av förvirring och kortslutning i beslutsprocessen än vad som hittills kommit fram.
Detta blir en av KU:s viktigaste frågor att reda ut under vårens granskning.


Kommentarer

Postat av: Håkan

På vilket sätt skulle Danielssons telefonerande vara avgörande för statsministerns medvetna ställningstagande att inte inrätta en fungerande krisorganisation för regeringskansliet? Det är ju där kommissionen riktar sin tyngsta och mest avgörande kritik.

2005-dec-14 @ 12:10:07
URL: http://www.haja.nu
Postat av: Helle

Till Håkan: Kritiken om en särskild krisorganisation i regeringskansliet håller absolut fortfarande. Men det kan ju visa sig att det är precis just statsministerns kansli som agerat - dock inte utifrån en formell organisation. Katastrofkommissionen missar denna dimension, dvs förhållandet statsrådsberedning-UD.

2005-dec-14 @ 16:15:41
hits