Skrämmande om Tjetjenien

I dag skriver den modiga ryska journalisten Anna Politkovskaja på Aftonbladets kultursidor.
Den här gången har hon mött förgiftade barn i Tjetjenien.
Hon hör till de viktigaste opinionsbildarna från öst i dag.

"Bakom oss har vi elva år av nästan oupphörligt krig. Så många krigsförbrytelser har begåtts att tribunalerna får svårt att välja vilka de skall ta itu med. Krigets ideologi förblir oförändrad: de människor som har olyckan att leva på tjetjensk mark betraktar man, precis som förr, som biologiskt experimentmaterial - även om man då och då låter dem gå till val eller bli valda", skriver Politkovskaja.

När ska västvärlden och EU högljutt börja protestera mot Putins krig i Tjetjenien?
Överhuvudtaget tycks utvecklingen hos vår stora granne i öst gå i helt fel riktning, bort från demokrati och mänskliga rättigheter.

Läs gärna min krönika från Aftonbladets seminiarium med Anna Politkovskaja i december förra året.
Kommentarer

Postat av: G. Tikotzinsky

Den rätta frågan måste väl ändå vara: När ska AFTONBLADET högljutt börja protestera mot Putins krig i Tjetjenien? Tidningens ledarskribenter har de sista månaderna avsatt ca 25% av ledarspalterna åt Mellanöstern och 0% åt Ryssland och Tjetjenien. I stället för att skälla på EU och västvärlden kan Aftonbladet se om sitt eget hus först.

2006-feb-14 @ 08:06:17
URL: http://www.al-hamatzav.org
Postat av: Pär Marzelius

Kan bara hålla med. Läser man Aftonbladet kan man tror att majoriteten av brott mot mänskliga rättigheter i Mellanöstern begås av Israel eller USA. När talade man om stening, piskning och dödsstraff i samma region för brott som att inte vilja tro på Muhammed, att vara homosexuell eller att bli våldtagen? Var finns stödet och sympatin för dem som vill ha religionsfrihet, mänskliga rättigheter och demokrati i dessa länder?

2006-feb-16 @ 02:37:34
hits