Studiebesök för socialdemokraterna

I morgon inleder socialdemokraterna och LO sin gemensamma valupptakt i Örebro.
De skulle kunna passa på att göra ett studeibesök i verkligheten och kolla in Atlas Copco.
Företaget valde, tvärtemot den kvartalskapitalistiska trenden, att flytta hem produktion och fabriker till Sverige. Det visade sig mycket lönsamt. I år gör Atlas Copco en vinst på 6,6 miljarder kronor - en ökning med två miljarder på ett år!

"De som påstått att det inte går att driva företag i Sverige har tydligen inte hört talas om det industriella lyftet i Örebro", skriver vi på ledarplats i dag.

Även deltagarna i s-valupptakten skulle må bra av ett studiebesök i valrörelsens viktigaste fråga - den om arbete, välfärd och tillväxt.


Kommentarer

Postat av: Björn Andersson

Helt rätt. Men det är då viktigt att de inte flyger i väg utan behåller båda fötterna på jorden och i verkligheten. När de står där kan man alltså hoppas på att de drabbas av en våg av nyupptäckt självinsikt och verklighetsförankring. "Trots att Sverige bara är två procent av vår marknad investerar vi i dag uppemot 60 procent av pengarna till forskning och utveckling i Sverige" (Ericssons Harry Stensson i DN förra veckan). Det om något är ett intressant inlägg i debatten, något att diskutera och argumentera utifrån. Alltså oavsett vilka politiska åsikter och inställningar man har måste utgångspunkten vara densamma - d.v.s. verkligheten såsom den är och såsom den ser ut. Politiken skall utformas och anpassas efter verkligheten - inte tvärtom. Tyvärr känner jag att många politiker inte tar den utgångspunkten - och Ulskog är ju helt klart en av dom, hur kan hon överhuvudtaget få vara partisekreterare i Sveriges största parti??? Hon måste besitta genialiska egenskaper som vi utanför partiet aldrig får se, annars är det helt obegripligt. Tomas Östros gjorde ett gästspel i en morgonsoffa på tv denna morgon. Näringslivsministern ger som alltid ett något svagt och tråkigt, men ändå skapligt seriöst och kunnigt, intryck. Tanken var att han skulle kommentara den senaste "näringslivsdebatten" men likt så många andra politiker, valde han i stället för att verkligen svara på de frågor han fick, att svara med ett väl inövat "sosse"mantra vilket iaf fick mig att tappa intresset för såväl intervjun som en del av förtroende för karln. Inga fel, brister, motsättningar, meningsskiljaktigheter eller tillkortakommanden erkänns. Nej allt är som vanligt frid, fröjd, guld och gröna skogar. Vilket givetvis är märkligt då det inte ens är så i den bästa av världar. Är det fortfarande några medborgare som "går på" det gammal politikersnacket? De trogna och "hjärntvättade" javisst men bland "vanligt" folk? Jag tror i alla fall att det blir färre och färre. Globaliseringen medför mycket, bland annat att fler och fler börjar tänka själva, börjar granska information som ges och bildar sig en egen uppfattning om saker och ting. Politikerna måste, liksom många politiska skribenter, inse detta och ändra retoriken och uttrycket. Det går inte längre att hota med "högern", "vänstern", "kapitalet" och dra politiska floskler och mantran från svunna tider, skylla på dittan och dattan och ja jag vet inte vad. Det vinner man allt färre och färre röster på. Det gäller att vara konsekvent, ärlig, kunnig och framförallt att stå med båda fötterna på jorden och ta utgångspunkt i från hur verkligheten verkligen ser ut och fungerar.

2006-feb-13 @ 13:44:04
hits