Borgerlig regering - backlash för miljön

De borgerliga partierna har klara trovärdighetsproblem vad gäller miljöpolitiken. Inte ens det gamla centerpartiet är längre pålitligt i dessa frågor - gröna centern har under Maud Olofssons ledning blivit riktigt grått.
Läs Aftonbladets ledare i torsdags.


Kommentarer

Postat av: Hans Nilsson

De borgerliga vill ju satsa på den teknologi som realistiskt sett kan fylla Sveriges energibehov och dessutom är relativt miljövänlig. Kärnkraften. Istället för miljöpartiet som vill köpa kolkraft från Tyskland och kärnkraft från tveksamma reaktorer i Ryssland, de allra nyaste kärnkraftverken kan inte få härdsmälta och det finns "breeder"-reaktorer som kan mångdubbla energiutnyttjandet av bränslet. Man får ju mer strålning i sig av att bo nära ett kolkraftverk än ett kärnkraftverk!

2006-feb-10 @ 12:34:56
Postat av: Rickard

Håller verkligen inte med. Centerpartiet har snarare stärkt sin miljöprofil och med Lena Ek i eu-parlamentet så har man fått en välkänd politiker som tar strid för miljön bättre än de flesta. Jag hoppas att hon blir Miljöminister i den kommande borgerliga regeringen.
Som det är nu med S miljöpolitik så kan det inte bli värre. Man har inga planer, inga mål ,inga visioner ja ingenting alls. Då litar man på att miljöpartiet ska serva dom med den biten istället och man kan bara be till gud att dom stoppas innan dom raserar land och rike.
Och vad heter den nuvarande miljöministern förresten? Det är nog en fråga många ställer sig!

2006-feb-10 @ 15:47:12
Postat av: erik

Det är lite konstigt att Kd inte har en bättre miljöpolitik. Om man är kristen och tror att man som människa är utsedd av Gud till att förvalta jorden borde man fundera mer på hur man sköter sitt jobb. Istället fungerar man mest som en slags frikyrkliga moderater.

2006-feb-11 @ 21:22:06
hits