Expressen svänger 180 grader

I söndagens Expressen antydde den politiske redaktören PM Nilsson en svängning i tidningens linje angående trängselskatten. Expressen har till skillnad från dess liberala kollega DN varit motståndare till biltullarna i Stockholm. Men nu verkar man ändra uppfattning.
I radions Studio 1 i dag diskuterade Nilsson frågan med moderaternas Kristina Axén-Olin. Det var intressant.
PM Nilsson har nu på sin väg från villan i Nacka intill jobbet i Marieberg upptäckt hur enkelt det var att köra - inga köer, betydligt mindre biltrafik. Trängselskatten har haft verkan.

"Jag har aldrig varit med om att det har gått att åka som i dag, mitt i rusningstrafiken. Det var som att köra in en söndagmorgon", sade Nilsson.

Han vänder sig såklart fortfarande mot det odemokratiska sättet trängselavgiftförsöket genomfördes på, men om nu allt går bra och avgifterna får uppnådda effekter "måste nog vi som varit emot ompröva vår ståndpunkt", fortsatte Nilsson.
Nilsson sade också att alla han känner som bor i innerstaden tycker det här med trängselavgifterna är bra och "jag är inte alls säker på att trängselavgifterna kommer att bli den hävstång för borgerligheten som man har trott".

Kristina Axén-Olin verkade uppenbart bekymrad över Nilssons nya linje i frågan om biltullarna.
Jag är övertygad om att PM Nilsson har hittat rätt. Till slut.

Kommentarer

Postat av: Simon

Om trängselskatt är lösningen på problem...

Om TRÄNGSELSKATT är lösning på problem för att tvinga bort bort oss, som bor och försörjer oss och andra i och kring TÄTORT, från ett eftersatt vägnät så undrar jag om man inte kan resonera på samma sätt och införa GLESHETSSKATT ,för de som bor där, för att lösa problemen med alla miljarder det kostar att hålla en röd GLESBYGGD vid liv på andras bekostnad.

Det bästa är att vi, sen när GLESBYGGDEN kolappsat och tvingas göra rätt för sig i städerna kan belägga dessa med TRÄNGSELSKATT.

"ALLA SKA MED (S)Å ENKELT ÄR DET"

2006-jan-10 @ 13:27:19
Postat av: Henke

PM och borgerligheten gillar inte skatt, speciellt inte inkomstrelaterad skatt. Trängselskatten är lika för såväl fattig som rik och sålunda ett litet steg mot plattare skatt. Nu förstörs konceptet av sossarna så avgiftsbelagda vägar kommer vara "döda" en lång tid framöver. Att de med rösträtt i frågan gynnas gör att ett maktskifte i stadshuset mycket väl kan kombineras med ett ja till trängselskatt.
Och då måste borgerligheten göra en "billströmmare", PM är nog förutseende.

2006-jan-13 @ 15:32:06
Postat av: Samuel

Jag kommer att rösta JA till trängselskatten. Jag tar aldrig min bil när jag ska in till stan. Jag tycker det är fel att använda bil när man kan belasta miljön så mycket mindre genom att åka tunnelbana eller cykla. Men effekten på miljön blev rätt liten så länge bara jag tänkte så. Den nya skatten gör miljövinsten större för oss som tar tricken, eftersom vi nu är fler.
Om vi sedan kunde komplettera det hela med nord-sydliga förbifarter där bara tåg och cyklar fick åka, så att bilarna får ta långa omvägar, då skulle kollektivtrafiken få en konkurrensfördel som ytterligare skulle förbättra miljön.

2006-feb-15 @ 15:57:43
hits