Dags för paus, Anna Sjödin

I går var det moderata skandaler som upptog medierna.
I dag är det de socialdemokratiska.

SSU:s ordförande Anna Sjödin åtalas, misstänkt för fyra brott: våld mot tjänsteman, våldsamt motstånd, egenmäktigt förfarande och förlämpning.
Ord står mot ord och självklart ska hon inte dömas på förhand.
Men stämmer det att hon varit stupfull på krogen, misshandlat en vakt och dessutom fällt rasistiska omdömen om honom kan hon definitivt inte sitta kvar som SSU-ordförande.

SSU-förbundet har lidit alltför länge av alla skandaler. Dessutom är förbundet svårt sargat av den interna splittring som haft SSU i ett järngrepp i åratal.
SSU behöver nu en ledning som kan ägna sig åt politiken och valrörelsen, inte en som måste delta i rättegångsförhandlingar.
Anna Sjödin borde ta en paus från politiken så länge som rättsprocessen pågår.
För sin egen skull.
Men mest för det socialdemokratiska ungdomsförbundets skull.Kommentarer

Postat av: Erik

Kanske är det dags att revidera samhällets syn på krogvakterna. Om man anmäler en krogvakt för misshandel (jag har varit tvungen att göra det en gång, tyvärr) blir polisens reaktion en kort suck, ett uppgivet skratt och 2 veckor senare får man ett brev där det står att förundersökningen är nedlagd. Utan att det har gjorts någonting. Alla Ni, och jag tror även att det gäller Helle Klein, som tror att vakterna på svenska krogar är så förbaskat bra, borde gå ut och studera vakternas beteende på valfri klubb. Det vore konstigt om ni sedan kunde avfärda alla dessa incidenter med att gästen var berusad.
Det värsta är att lagen tydligen säger att om du blir misshandlad av en vakt, och slår tillbaka, så blir du åtalad för våld mot tjänsteman, medan vakten inte råkar ut för nånting. Snälla samhället, är det inte dags att begränsa dessa "tjänstemän" till vakters makt?

2006-apr-07 @ 16:12:27
Postat av: Fatmir

Hur fan går ni med påatt vi ska bli misahndlad på det viset.okj hon har varit dum,men man kan leva med det utan att man behöver att bli mishandlat som ann har blivit

2006-apr-07 @ 16:20:30
Postat av: BaronB

Men stupfull på krogen måste man väl ändå få vara?! Den genomsnittlige medborgaren har nog varit det både en och två gånger. Allt det andra torde dock vara skäl för en time-out.

2006-apr-07 @ 16:22:04
Postat av: oldfot

Hur kan man som politiker även om det är på fritiden sätta sej i en sån dj... röra som hon har gjort? Vad gäller övriga yrkepolitiker så finns ingen moral kvar! Roffa åt mej så mycket jag kan. Svensson skall sk... i vad jag gör! LOL!

2006-apr-07 @ 16:45:19
Postat av: Lasse

Åtalet mot Sjödin är ren fjant som bara kostar pengar. Det syntes på de olika tillfällen han uttalade sej att det inte fanns sanning där, han ändrade sin historia flera ggr. Dessutom så syns det vilken som hade skador... Och har man sett hur dessa dörrsluskar beter sej så vet man att stordelen har fel jobb. De som inte får eller törs visa makt annars, hamnar där. Och dörrsluskeriet ö h t är nåt som är sjukt, bojkotta alla ställen med såna är min åsikt!

Hälsn Lasse

2006-apr-07 @ 16:56:59
Postat av: Ingela

Bara det att hon blir utvisad från krogen, borde vara graverande nog för henne.
Har hon nån skam i kroppen ska hon avgå!!!

2006-apr-07 @ 17:06:43
Postat av: Alonso Obregón T

Jag bara undrar, vad hade sagt Olof Palme eller Anna Lind om de hade varit i liv, om den skandalös beteende som visade Anna Sjödin.
Hon borde lämna sin post med omedelbart verkan, Anna Sjödin fläkar paritiet utseende framför valet.
MvH
En metall arbetare med röd hjärta

2006-apr-07 @ 17:13:57
Postat av: Om man inte är röd när man är liten har man inget hjärta... om man inte är blå när man är vuxen har man ingen hjärna!

När ska folk börja förstå att sossarna har haft sina chanser?!!! De gör blunder, på blunder, på blunder men lik förbannat så röstar folk på dem?! Är det ingen som inser vad de håller på med? Deras politik håller inte! Är det inte ett klart bevis för det när de själva inte klarar av att följa alla regler... att sen ungdomsförbundets ledare inte klarar av att "bete sig som folk" gör ju inte saken bättre...dags för en skärpning av svenska folket! Rösta med hjärnan nästa gång!

2006-apr-07 @ 17:52:04
Postat av: Väljare

Anna Sjödin kommer nog knappast att kliva åt sidan. Hon verkar ju ha stöd från hela partiet. Kan man tolka detta som att hon bara är som vilken socialdemokrat som helst. Dyngrak på krogen (hedersvärt dock att hon verkade ha betalat själv), står över lagar som gäller vanliga medborgare, inte gillar invandrare när inte media är i närheten och sen inte vill/törs stå för vad hon gjort.

Tur det är val till hösten
/Väljare

2006-apr-07 @ 18:08:59
Postat av: Kjell Johansson

Ropar man efter vargen så kommer den. Media har ju eftersökt politiker med erfarenheter ur folkdjupet,Och så här ser det ut i sverige i dag, onda och goda blandat blandat med rena helgon.

2006-apr-07 @ 18:12:41
Postat av: BeA

Paus !?!?

Skulle du ge samma råd till en VunderBaum-doftande Värmlänning som hade gjort samma sak som Anna Sjödin. Ta en paus!

Jag hoppas att du egentligen menar. "Ta ett steg tillbaka. Be om ursäkt och bevisa därefter att du i fortsättningen tänker bete dig lite bättre."

Varför skall politiker alltid ha en bakdörr där det står:
Time-Out
Paus
eller något annan typ av skamvrå där de kan sitta med en strut på huvvet och låtsas som att dom ångrar sig.

Vanliga människor sombryter mot lag och etik blir bestraffade och får sona sitt brott.

2006-apr-07 @ 20:05:06
Postat av: Alesia

Nej, det borde Anna verkligen inte göra. Det är beundransvärt att hon orkar. Det ger många tjejer kampglädje. Anna har helt klart SSUs förtroende, men också många andra unga människors som råkat ut för samma sak!

2006-apr-07 @ 20:43:25
URL: http://goncharik.blogspot.com
Postat av: jaha ja

Ja om inte förolämpningar inte är något som en vakt i krogmiljö kan ta, så borde han kanske forsätta på heltid med sin medic.studier..

Stackars lilla vakt hahaha,, han e så utskrattad..

Vem ska alla andra som enligt SpyBar Fadde m. kollegor nekat.. vem/vilka ska dom anmäla för diskriminering och rasism??

2006-apr-07 @ 23:52:57
Postat av: flying finn

stå på dej ANNA. skitsnack brukar gå ut sig

2006-apr-08 @ 02:54:54
Postat av: Putte

Kom ihåg att åklagaren endast väcker åtal när han/hon tror att bevisningen räcker till en fällande dom. Med hänsyn härtill, och att hon representerar ett parti som inte har råd med fler skandaler (speciellt inte SSU) bör hon avgå tills dess frågan är utredd och dom (friande eller fällande) har meddelats. Då det är viktigt att den som leder SSU ses som ett föredöme för andra ungdomar är Annas nuvarande inställning direkt skadlig för partiet och hon kan komma att uppfattas som en oresonlig person som känner ett behov av den makt som hon besitter som ledare för SSU, och jag hoppas hon inser det. Partiet behöver positiv publicitet och inte negativ sådan. Skulle hon frias är hon säkert välkommen tillbaka,

2006-apr-08 @ 07:38:01
Postat av: Claes

Serveringspersonalen är enligt lag skyldiga vägra servera mer sprit när "det skall inte vara mer här". Och har inte bara tolkningsföreträde utan rätt och slätt avgörande. Och ordningsvakt har också klara befogenheter och ansvar för att störande gäster avlägsnas. Går inte heller att överklaga.

Att en person som anser sig vara bara lite uppspelt blir bedömd som berusad av ett tjänstehjon kan naturligtvis leda till otrevligheter. Sjödin är 29 år och borde veta vad som gäller och vara klar över vilken typ av ölsinne hon har. Hade hon varit 19 hade hon varit förlåten. Men hennes uppträdande efteråt visar att hennes omdöme klickar även i nyktert tillstånd.

2006-apr-08 @ 22:47:49
Postat av: Lennart

Jag skulle inte rösta på Sjödin om hon blir valbar.

2006-apr-18 @ 22:06:10
hits