Första t-dagen över

Så där ja, dagen T- trängselskattedagen går mot sitt slut.
På det stora hela verkar det mesta ha fungerat i dag. Enligt Vägverkets beräkningar minskade den sammanlagda trafikmängden mellan 06.30 och 18.30 med 25 procent.

Nu är det fortfarande julledighetsdagar. Det verkliga testet blir nästa vecka när de flesta är tillbaka på jobbet.
Ändå säger mig något att den enorma kritiken mot trängselavgifterna är överdriven.
Om bara betalningsproceduren fungerar så kommer det nog visa sig att det hela kanske inte är så tokigt trots allt. Om New York, London, Berlin och andra städer kan, kan väl Stockholm?

Bara finansminister Pär Nuder verkligen ser till att skattemedlen som dras in verkligen kommer till användning i Stockholm - kollektivtrafiken måste byggas ut bland annat!Kommentarer

Postat av: Ullan

Klein:
"Ändå säger mig något att den enorma kritiken mot trängselavgifterna är överdriven."

Jag skulle vilja påstå att den delvis är ett utslag av en individualistisk tidsanda där varje inskränkning av den egen komforten betraktas som ett övergrepp/kränkning. Men varje människa med någon förståelse av de miljöhot som kan utgöra ett reellt hot mot mänsklighetens fortlevnad vet att vi i den rika världen måste förändra vårt levnadssätt om vi vill möjliggöra ett värdigt liv för framtida generationer. Högern, i synnerhet moderaterna med sin typiska totala frånvaro av framsynthet, verkar utnyttja detta tillfälle till att piska upp en rejält aggressiv stämning mot sossarna och stödpartierna. Och P J Anders Linder verkar bedriva ett privat korståg på sin blogg mot trängselskatterna, där ensidigheten är total. Det hela är ganska olustigt. Annars publiceras det en läsvärd artikel på SvD brännpunkt idag med rubriken "Ytterst handlar avgifterna om vårt ansvar".

2006-jan-04 @ 07:54:41
hits