Moderaterna var först

När man lyssnar på dagens stockholmsmoderater låter det som om de alltid varit motståndare till trängselavgifter. Så är dock inte fallet. Redan på 1970-talet krävde de dåvarande ledande m-politikerna Carl Cederschiöld och Anders Gustav att trängselskatt skulle införas.
Också det så kallade Dennispaketet på 1990-talet inbegrep trängselavgifter. Tanken var att innerstadstrafiken skulle minskas med 25 procent. Moderaterna tog fram ett förslag om stora betalstationer runtom i innerstaden.
Du kan läsa mer om detta på Svenska Dagbladets Brännpunkt i dag, där två vänsterpartister tackar moderaterna för trängselavgifterna.
I dag har tyvärr den angelägna framtidsfrågan om stadens trafikproblem och miljö förvandlats till ett cyniskt maktspel inför valet.Kommentarer

Postat av: Marko

Det enda cyniska maktspelet jag kan se är när socialdemokratiska politiker visar sitt förakt för folket och ljuger.
Nomenklaturan åker ju gratis genom tullarna...
Demokratin är i allvarlig kris..ingen majoritet vill ha trängsel avgifterna utom Billström som vill sitta i verkställande utskottet som en Nicke Docka.

2006-jan-03 @ 14:10:00
Postat av: Magnus K.

Det vore klädsamt att försöka hålla historiebeskrivningen någorlunda intakt. Att införa avgifter utan alternativ har aldrig varit syftet med Dennispaketet. Att säga sannignen må vänstern i detta fall ha lyckats hjälpligt med, men att säga hela sanningen undanlåtes som vanligt. Att medvetet förtiga fakta för att få ett skeende att se ut som ett annat än det verkliga kanske inte rent tekniskt är att ljuga men det är att lura och bedra.

2006-jan-03 @ 14:25:54
Postat av: Per Mosseby

Helt riktigt, att avgiftsbelägga trängsel är en bra idé. "Cyniskt maktspel" vet jag dock inte riktigt om man kan hålla med om. Oppositionens talar först och främst om att 3,8 miljarder för ett halvårstest är dåligt och oansvarigt spenderade pengar.

2006-jan-03 @ 14:44:24
URL: http://per.mosseby.com
Postat av: Janne

Det cyniska maktspelet var väl när Persson till varje pris ville klamra sig kvar vid makten.
Nu handlar det bara om ett slöseri av skattepengar.

2006-jan-03 @ 15:24:32
Postat av: Sötingen

Så vadå, om de tyckte det på 70talet, får de inte ändra sig?! Herregud...

2006-jan-03 @ 15:44:27
Postat av: Biskop.Hans-Tommy Berg

Skatter,skatter,skatter,vart härnäst skall man sätta skatter.Vägarna, som vi alla, genom skatter, har betalat, fler hundra gånger om, skall nu beskattas med ännu en skatt.Undrar om det blir momsskatt också på trängselskatt och förseningsavgift(smygskatt) på alla som inte betalar in sin trängselskatt.Snart finns det inget mer att beskatta.Då beskatar man skatten.

2006-jan-03 @ 16:08:51
URL: http://theawkwardswedeblogg.blogspirit.com
hits