Bush i MP3-spelaren

När jag nu ändå är inne på makthavare och den nya teknikens möjligheter (se min förra bloggnotis) får jag väl nämna att USA:s president har börjat med podcasting. På Vita Husets hemsida kan man ladda ner Bushs radiotal till folket varje vecka.
Tänk att få höra Fredrik Reinfeldt i sin MP3-spelare en gång i veckan...
Som sagt, internettekniken ger beslutsfattarna oändliga möjligheter att kommunicera med medborgarna.
Frågan är vem som orkar lyssna.
Opinionsbruset lär tillta i styrka ett år som detta.
Kommentarer

Postat av: RS

Jag laddade ner Bush tal som podcast via iTunes i några veckor ifjol. Men efter några gånger tröttnade jag. Jag måste prioritera min tid och de tjugo minuter jag har för att lyssna i min iPod varje morgon vill jag hellre spendera på musik.

2006-jan-02 @ 16:35:06
URL: http://kulturbloggen.com/
Postat av: Helle

Till RS: Jag förstår dig helt! Jag föredrar skön soul-musik på min resa in till Globen. Men ibland kan det vara kul att höra hur världens beslutsfattare formulerar sig...

2006-jan-02 @ 17:09:09
Postat av: Erika

Tänk att få höra Göran Perssons stämma i sina öron via mp3-spelaren. Varför ger det mig obehag ? Behöver vi en stark Putin eller Bush? Skulle det gå rent kulturellt i Sverige då vi inte har en politisk tradition av "tal till folket". Det skulle leda till en ökad presidentialisering av Sverige tror jag, en trend som forskarna redan börjat uppmärksamma.

2006-jan-03 @ 02:16:44
hits