Medialiseringen av politiken

Jag skrev tidigare i dag om överste Bo Pellnäs intressanta reflexion över om det möjligen är så att regeringskansliet ägnar sig mer åt mediabilden än åt att bemästra verkligheten.
Ser nu att s-bloggaren Magnus också plockat upp Pellnäs resonemang.

"Jag har ju själv jobbat i regeringskansliet och jag delar inte Pellnäs uppfattning om att informationen till statsråden filtreras mest av de politiskt anställda - - - Att ungdomen skulle spela någon större roll tror jag inte heller. Men, jag är övertygad om att dagens politiska landskap, där politiker och journalister dansar pardans, lockar fram en känsla av att mediebilden är viktigare än verkligheten", skriver Magnus bland annat.

Medialiseringen av politiken är ett spännande ämne som jag med stor säkerhet kommer åter till i denna blogg.


Kommentarer

Postat av: Totte

Hej,

jag väntar på att kritiken även drabbar Björklund, som sitter någon dag senare som Försvarsminister och överför alla militära frågor till en officer i soffan på SVT:s morgonprogram. Hon fattar för första gången sistt enda och riktiga beslut att överlåta de sakkunniga svara på frågor hon aldrig ens kom i närheten av i Kyrkofullmäktige. Men som vanligt vill hon alltid ha sista ordet och hävdade att det hade tagit för lång tid för svenska Herkules att nå fram i tid. De skulle ta 72 timmar, minst. Konstigt att det senare visade sig att det tog mindre än 24 timmar att komma hem, när de väl skickades. Motvinden låter farligt nära gigantisk. Sen visade det sig att det Italienska flygvapnet skickade sina Herkules inom ett dygn efter att larmet kom. Björklunds försvar: "Det är viktigt att vi sätter oss ner och utvärderar vad vi ska skicka..." Skicka tio, även om det visades bara behövas en.

2005-dec-01 @ 19:20:01
hits