Statsministerns ansvar

"Statsminister Göran Persson hade då tsunamin inträffade innehaft sitt ämbete under mer än åtta år. Frågan om krisledning har aktualiserats i olika sammanhang, främst i samband med beredningen av Sårbarhets- och säkerhetsutredningens betänkande och de propositioner som regeringen presenterade med denna utredning
som underlag. Att Regeringskansliet saknade en krishanteringsfunktion vid tiden för tsunamin berodde alltså inte på att frågan inte hade aktualiserats utan på ett medvetet ställningstagande"
, skriver katastrofkommissionen i sin rapport.

Det är exakt samma kritik som Aftonbladets ledarsida fört fram. Statsrådsberedningen presenterade i tisdags ett förslag på en särskild krishanteringsorganisation inom statsrådsberedningen.
Sent ska syndaren vakna.

Den som vill läsa mer vad Katastrofkommissionen kommit fram till kan kolla in dess hemsida.


Kommentarer

Postat av: Jan F

När man klickar de olika länkarna på Kommissionens hemsida får man bara läsa: "Sidan kan inte visas."

2005-dec-01 @ 14:07:34
Postat av: Kjell Sjöström

Nu sticker KAS ut hakan

Nu skriker de ologiska gamarna i kör.
Nu får faktiskt moderatkartellens ledare bestämma sig ska det vara staten eller privata bolag som skall stå för skyddet vid olyckor och sjukdom?

Nej till privata rese och olyksfallsförsäkringar
Nästan alltid får man höra att socialförsäkringarna skall göras privata.
Det finns nu ett bra exempel på hur privata försäkringar fungerar i verkligheten. Det är skamligt att nu höra förespråkarna för det privata kräva Göran Persons avgång. Göran Persson har inte sålt en enda privat försäkring till någon av dessa som råkade illa ut i tsunamin. Det är dags att utkräva ansvar av försäkringsbolagen.

Slutsats
Den enda säkra slutsats man kan dra av detta är att privata försäkringar är båg ;).


KAS

2005-dec-01 @ 21:00:17
URL: http://bloggarna.se
hits