"150 aspackade kids i famnarna på 400 asnyktra föräldrar" - en fylleodyssé.

Här lämnar vi över till bloggens tredje gästskribent: Daniel, 18, hipster från Kärrtorp, som älskar The Magic Numbers jättemycket och som tar studenten nu och som ger en skakande skildring i hur det är att vara stockholmskid i juni 2005.
Här får Daniel ordet:

Studenten en underbar tradition med glada ungdomar gladare föräldrar och nervösa morföräldrar.
Som alla andra svenska högtider så har alkohol den största rollen i dramat.

Jag var tvungen att sätta klockan på väckning tidigare än någonsin för att gå upp ta mig till skolan och börja dricka champagne och efter champagnen bär det upp till skolmatsalen där mattanterna gör deras bästa för att föda 150 packade ungdomar men maten hänvisas ändå som fyllekäk. Fyllekäk? Klockan är 12? I skolan?

Fyllekäket är slut och en eller två timmars pina med tal från lärare priser stipendier men snacket i matsalen handlar mest om att man vill komma ut till sin öl eller sprit eller sitt knark eller vad annat vi ungdomar håller på med nu för tiden.
Sen smäller det utspring och den här bilden är så komisk att jag sakta gick efter och sög in komedin i situationen: 150 aspackade ungdomar springer rätt in i famnarna på 400 asnyktra föräldrar och syskon och morföräldrar och husdjur.
Denna handling hade varit självmord vilken lördag som helst för de flesta ungdomar, hur liberala föräldrar man än har, men vafan, det är ju studenten…flög genom 400 skallar inom loppet av 8 sekunder.
Nu dagens höjdpunt: flaket. Kadaverkeffa Gyllene Tider kommer att eka i innerstan i 2 veckor. Alla skriker och kastar saker och sjunger med och vinkar och pekar finger och självklart så krökar vi på fortfarande lika hårt och tuttar visas och studentluncher kommer upp och flaket
åker runt runt i innerstan.
Till slut är färden slut och alla beger sig hem till mottagningar och även här flödar ölen och vinet och man bjuds på lite till "fyllekäk". Hela släkten ser att man är karatefull och ännu en gång kommer tanken: men vafan, det är ju studenten.

Daniel, student, 18


hits