Schlagerkrock på Stureplan

Jaha, så har schlagercirkusen landat i huvudstan. Här ska man så klart vara värst, så här börjar första schlagerfesten redan på onsdagkvällen. Som scen har man valt Brolins kändiskrog intill Stureplan och det märks verkligen skillnad från delfinalernas fester.

Jag kom inte till festen förrän strax efter 23, men då var många av gästerna redan överfulla - och inte på ett trevligt sätt. Nu handlar det inte om schlagergästerna utan andra inbjudna. Publiken över huvudtaget kändes felplacerad på en schlagerfest. Det blev verkligen en krock mellan trevliga schlagerfolk och stela back slick-gäster som inte hade vett att flytta sig en millimeter när man försökte tränga sig fram till baren, eller bara ville gå på toaletten. Nu längtar jag tillbaka till Leksand. Och Karlstad. Och Karlskrona. Och Göteborg.

Men roliga schlagergäster fanns det gott om. Min favorit Sonya var självklart på plats. Likaså Gregor som inte tycks missa ett tillfälle för fest. Linda Bengtzing stuffade på dansgolvet och både The Poodles och delar av Rednex festade loss. Velvet syntes i minglet trots att hon inte gick vidare från andra chansen och Björn Kjellman satt i en soffa och pratade med Gabriel Forss som var med och vann 1997 med "Bara hon älskar mig" tillsammans med gruppen "Blond". Där satt också ex-barbadosen Mathias Holmgren som förra året inte tog sig vidare från andra chansen med sololåten "Långt bortom tid och rum".

Systrarna Graaf anlände strax efter mig och minglade vant med Tomas Brolin. Hannah lovade också att komma till efterfesten på lördag.

Andra roliga minglare var Nanne Grönvall och Anne-Lie Rydé som gärna hängde med grabbarna i The Poodles.

Framåt halv två-tiden verkade Stockholms-stela publiken ha slappnat av lite så då blev det dags för Nanne att skriva autografer och Gregor att fotas med snygga fans - fast jag undrar om det inte var Gregors egen kamera?
hits