Linda stoppar bloggen

Nu hörs Linda Bengtzings "Jag ljuger så bra" på Aftonbladets egen efterfest. Dags att sluta blogga helt enkelt. Har jag missat nåt så får jag ta det imorgon.

Sonya sist från efterfesten

Sonya vet hur man pressar ur det mesta ur en schlagerturné. Hon har lyckats pressa in de flesta av festerna i schemat och har haft roligast av alla varje gång. På Globens efterfest var hon en av de sista att lämna Annexet innan hon lite huttrande sa att hon inte hade nåt läppglans att dela med sig av längre.

Jag är inte besviken, Sonya. Bara det går att fixa lite mer glitter till nästa gång vi ses. Man börjar ju bli lite beroende nu så här efter fem veckor.

Mer dans med Rolinskis flickvän

Rolinski festade med champagne och laxkaviar enligt BWO:s numera klassiska recept. Jag lyckades få en halv dans med min favorit, Rolinskis flickvän Katarina, innan DJ:en bestämde att det fick vara nog och satte igång världens hångelsång som sista låt. Jag överlät den dansen till Rolinski. Sen fick jag en kram innan de begav sig vidare för att möta upp Marina på Spy Bar.


Lena Ph festade med Martin

Lena Ph släppte loss rejält med Marttin Björk och när efterfesten stängde vid 03 var de ömt omslingrade och hånglade rejält.

Pudel-Kicken gillar queer-hångel

The Poodles trummis Christian fortsätter att satsa på skönt hångel på efterfesterna. Alla som vill får sig en närgången dans, kram eller till och med tungkyss. Sent på efterfesten var det Se&Hörs reporter Ola Brising som fick sig en närgången dans.
- undrar vad Kickens flickvän säger om det...

Marina drog till Spy Bar

Marina i BWO visste att det var fest hela natten som gällde. Strax innan tre mötte jag henne i dörren och frågade om det var dags att gå hem.
- Nej, nu är det Spy Bar som gäller, svarade Marina glatt och försvann ut i en taxi.

Engfors insmetad i det mesta

Rickard Engfors har ett finger med i hela Melodifestivalens syltburk. Han skriver schlagerkrönikor i dagstidningar, är redaktör för tidskriften Schlager. Idag har han varit Linda Bengtzings klänningsfluffare, Carolas livvakt och den som avgjorde vem hon skulle prata med under presskonferensen efter segern. Dessutom lekte han programledare tillsammans med Christer Björkman som spelade in reportage på efterfesten - snacka om att sitta på sjudubbla stolar.

Linda drack ramlösa

Bengtzing höll länge på efterfesten trots att hon ska upp om bara några timmar och jobba. Hon har spelningar och signeringar i två köpcentrum idag så hon höll sig till ramlösa. Antagligen blev hon hög på allt beröm och alla fans på efterfesten och fick rejäla kickar av det istället.

När pojkvännen Jimmy ville gå hem tog det ytterligare en halvtimme för Linda att komma genom lokalen, för alla ville säga hej och ge henne en kram.

Johanna Karlsson ersatte Kikki

Kikki hann smita från min dans igen. Kanske var det jag som jobbade för länge. kikki hade i alla fall hunnit gå hem innan jag fick möjlighet att bjuda upp. Iställlet hittade jag Johanna Karlsson på dansgolvet och det är en tjej som kan bugga. Oj, vi dansade oss anfådda.

Johanna är alltså Berts dotter för er som missat detta och ansvarig för flera av artisterna i Melodifestivalen, men på dansgolvet var det hon som stod i centrum.

Johanna är i övrigt fortfarande tyst när hon ser mig. Hon vill INTE lämna ut nånting smaskigt till bloggen.

Rednex splittrat om Cotton eye Joe

I nya Rednex är det drottning Annika som styr. Hon är exekutiv producent och har ett ord med i allt. Hon är enda personen som är kvar sen "Cotton eye Joe"-tiden, de övriga grabbarna har hon själv samlat ihop.

När "Cotton eye Joe" spelades på dansgolvet var det blandade reaktioner bland killarna i bandet. Annikas pojkvän Jens, den mörkhåriga, skakade en öl på scenen och sprayade den över folk med obscena rörelser och fula miner, han verkade inte överförtjust i låten. Anders däremot, den partyglada blonda, röjde hårt på dansgolvet.

Kristin Kaspersen gillar Carola

Hon gillar carola så mycket att hon sågs imitera stjärnan under en kvart. Hon fick sina vänner att agera folket runt omkring och till slut övertygade hon någon att leka fläkt genom att blåsa henne i ansiktet. Imorgon, eller om bara några timmar, ska hon intervjua segraren i programmet "Dagen efter". Undrar vem som är mest "dagen efter" imorgon?

Carola tackade gud

Innan hon svepte ut från efterfesten stod Carola inför alla festdeltagarna och njöt av välförtjänt uppmärksamhet:
- Tack Gud. Det var han som sa till mig att jag skulle vara med, sa hon.

Kjellman på finska

Björn Kjellman har utlovat att hans singel kommer innehålla versioner av hans låt på både finska och franska. På scenen inne på efterfesten visade han att han faktiskt kunde sjunga en finsk version av "Älskar du livet".

Sonyas dansare på plats

Flera artister klev upp på efterfestens scen och rev av sina nummer. När Sonya körde igång sin Etymon rusade två killar förbi säkerhetsvakterna och stormade scenen. Under 15 sekunder såg vakterna ut att vara på väg att ingripa, tills de insåg att det var Sonyas dansare som bara ville vara med och framföra numret.

Jag antar att nöjesreporter Susanne Nylén stod nånstans i kulisserna och jublade.

Kändistätt på efterfesten

Många schlagerstjärnor ville vara med på sista festen. Pablo Cepeda, Velvet, Gregor, Jessica Andersson och Elysion var med och röjde. Shirley Clamp satt lugnt vid ett bord mest hela kvällen och Mathias Holmgren dansade med pojkvännen och artistkollegan Johan Thorsell. Peter Jöback var där och Rickard Wolff, precis som Anne-Lie Rydé som utlovat. Såväl Elephantz som Pandang hade också hittat till Annexet där festen hölls.

Pudlarna tog Sonya till cafét

Minglet i stadshuset avslutades redan kl23. Perfekt tyckte många som gärna gick hem och sov inför dagens repetitioner. Det gällde självklart inte pudlarna som tog med sig partytjejen nummer 1, Sonya til café Opera för vidare festligheter.

Kagemarks kupp

Kikki repade sist av alla i Globen och kom inte till stadshuset förrän 21.50. I dörren mötte hon Carola som var på väg hem med Amadeus. Tillsammans med Kikki kom hennes körkillar Martin Kagemark och Mattias Carlsson och även Camilla Bjering från skivbolaget.

Väl medvetna att de skulle bli sist till stadshuset och direkt från repetitionen så tvekade Kagemark och Camilla länge om de skulle komma, men till slut kom de överens om att båda skulle gå, men i de avslappande kläder som de hade i Globen. Kagemark med en grå luvtröja och Camilla med ett par slitna och håliga jeans.

Väl framme vid bilen till stadshuset visade det sig att herr Kagemark smugit ner en kavaj i väskan, som snabbt och smidigt sattes på istället för luvtröjan. Camilla var inte helt glad när hon kom till stadshuset med sina håliga jeans.

Trots att festen i Stadshuset var för speciellt inbjudna fick Kikki gång på gång stanna upp och skriva autografer.

Carola kom med sina män

Stockholms stad hälsade schlagerstjärnorna välkomna med fest i stadshuset. Carola svepte in helt klädd i oskuldsfullt vit klänning.
- Här kommer jag med mina män, skrattade hon.
På sin ena sida flankerades hon av sonen Amadeus med en kompis och på andra sidan hade hon ständigt närvarande assistenten Andreas Nielsen från Carola Musikproduktion.

Hon hejade på fel låt

Strax innan jag gick hem hoppade en skivbolagsrepresentant förbi på dansgolvet till Rednex "Mama take me home".
- Den här låten är bäst! tjoade hon tills hon insåg att hon hoppat förbi oss journalister.
- Ja, förutom den låten som jag representerar då, la hon då snabbt till.

Bards osynliga parfym

BWO hade redan hunnit gå när jag kom till festen, men det snackades om att Alexander Bard hade motiverat sin tidiga hemgång med att han skulle upp tidigt för att marknadsföra sin alldeles egna parfym "Invisible".

Halva Alcazar på plats tillsammans

Magnus Carlsson satt med Niklas Strömstedt och maken Mats syntes inte till. Kanske därför han vågade stanna så länge på festen?
Vid Magnus bord satt också gamla Alcazar-kollegan Tess Merkel, men nån återförening lär det inte bli tal om efter Carlssons snack om att hans och Andreas Lundstedts förhållande bara var fejk. Lundstedt är ju för övrigt redan klar för Eurovision Song Contest. Han tävlar för Schweiz i en supergrupp speciellt sammansatt för tävlingen.

Schlagerkrock på Stureplan

Jaha, så har schlagercirkusen landat i huvudstan. Här ska man så klart vara värst, så här börjar första schlagerfesten redan på onsdagkvällen. Som scen har man valt Brolins kändiskrog intill Stureplan och det märks verkligen skillnad från delfinalernas fester.

Jag kom inte till festen förrän strax efter 23, men då var många av gästerna redan överfulla - och inte på ett trevligt sätt. Nu handlar det inte om schlagergästerna utan andra inbjudna. Publiken över huvudtaget kändes felplacerad på en schlagerfest. Det blev verkligen en krock mellan trevliga schlagerfolk och stela back slick-gäster som inte hade vett att flytta sig en millimeter när man försökte tränga sig fram till baren, eller bara ville gå på toaletten. Nu längtar jag tillbaka till Leksand. Och Karlstad. Och Karlskrona. Och Göteborg.

Men roliga schlagergäster fanns det gott om. Min favorit Sonya var självklart på plats. Likaså Gregor som inte tycks missa ett tillfälle för fest. Linda Bengtzing stuffade på dansgolvet och både The Poodles och delar av Rednex festade loss. Velvet syntes i minglet trots att hon inte gick vidare från andra chansen och Björn Kjellman satt i en soffa och pratade med Gabriel Forss som var med och vann 1997 med "Bara hon älskar mig" tillsammans med gruppen "Blond". Där satt också ex-barbadosen Mathias Holmgren som förra året inte tog sig vidare från andra chansen med sololåten "Långt bortom tid och rum".

Systrarna Graaf anlände strax efter mig och minglade vant med Tomas Brolin. Hannah lovade också att komma till efterfesten på lördag.

Andra roliga minglare var Nanne Grönvall och Anne-Lie Rydé som gärna hängde med grabbarna i The Poodles.

Framåt halv två-tiden verkade Stockholms-stela publiken ha slappnat av lite så då blev det dags för Nanne att skriva autografer och Gregor att fotas med snygga fans - fast jag undrar om det inte var Gregors egen kamera?

Utslagna schlagerstjärnor firade Linda B:s 32-årsdag

Linda Bengtzing fyllde 32 igår och släppte första fullängdsplattan samtidigt. Det valde hon att fira med stor födelsedags- och releasefest på en nattklubb i Stockholm. Skaldjursbuffé med hummer stod på menyn och schlagerbekanta var med och firade.

Gregor var på plats, liksom Pablo Cepeda, Sonya, Ingela "Pling" och Magnus Bäcklunds låtskrivare Lina och Mårten Eriksson som visade att de läst schlagerbloggen och ville få inside-tips till Johanna Karlssons taxibeställningsknep. Anna Book ville också fira Bengtzing och självklart var Rickard Engfors med i kulisserna - säg när han missade en fest senast.

Linda gick upp på scenen och körde flera låtar från nya plattan och dessutom underhöll gruppen Schlagerfeber där bland annat Martin Kagemark från schlagerkören ingår och även Mattias Carlsson som showar i Kikki D:s nummer. Det var smått surrealistiskt när Linda och Martin Kagemark körde "Jag ljuger så bra" med full koreografi, men utan kläder att plocka av.

Linda blev torr om läpparna när hon stod på scen och vem ryckte in med läppglans tror ni? Just det, Sonya så klart. Sonyas läppglans verkar rädda alla som behöver - eller inte behöver.Kaspersen en tidig morgon

På väg till hotellrummet sneglade jag ner i lobbyn från en balkong. Där satt fortfarande Kristin Kaspersen och konverserade en bekant som om det fortfarande var tidig kväll. Klockkan visade 05.02.

Stänkare på Sandras hotellrum

Vem stod i hotellobbyn när vi kom tillbaka om inte Rickard Engfors. Han hade äntligen slutat sitt livvaktsskydd åt Carola och var sugen på mer efterfest. Vi hamnade på Sandra Dahlbergs hotellrum och dit kom också bland annat Rednex-Anders och superkoreografen Therese.

Rödvin konsumerades i mängder, men den omtalade dunken med rävgift såg jag inte skymten av. När klockan närmade sig 05 och Sandra ville gå vidare till Christer Björkmans hotellrum, där den verkliga efterfesten tydligen skulle hålla igång till sen morgon, kände jag att det var dags att gå hem.

Jimmy fick nattkäk, Sandra fick skjuts

Delade taxi med Sandra Dahlberg och bästisen Emma tillbaka till hotellet. Jimmy Jansson med kompis tog omvägen förbi ett hamburgerhak för att få nåt i magen.

Ungt folk på efterfestens efterfest

Det blev självklart en efterfest till efterfesten. Men särskilt spännande blev det aldrig på den lokalen dit vi alla rekommenderades att gå. Jimmy Jansson och Sandra Dahlberg verkade ha så där skoj och SVT-profilen Jovan Radomir hördes klaga över att alla var så unga.

Festfixare inte insläppt

Stockholmskändisen och festfixaren Johan Carlén fick inte komma in på efterfesten igår. Trots ihärdigt tjatande i över 20 minuter nekade göteborgsvakterna honom inträde. Rätt så härligt för oss som inte automatiskt är bjudna på Carléns tillställningar.

Schlagerankare?

Frågan på allas läppar: Vad gjorde tidigare nyhetsankaret Claes Elfsberg på Melodifestivalens efterfest?

Jovan sugen på korv

Framåt halvtre tiden på natten sågs SVT-profilen Jovan Radomir lämna artisthotellet i jakt på en korv att stilla natthungern med.

Förbjudna låtar spelades på nattklubb

Inte långt från hotellet spelades runt kl 02 såväl BWO:s som Linda Bengtzings låtar på en nattklubb, trots att de inte får spelas förrän efter att andra chansen sänts på söndag kväll.

Carolas sena mingel

Klockan 0.28 var äntligen alla inbokade möten över för Carola. Då kunde hon åka ner till hotellfoajén och möta några av sina största fans, som väntat på henne i timmar. Det blev mycket kramar och blombuketter och autografer.

Schlagerbloggaren själv stod snällt och väntade innan han såg till att fixa en hälsning åt unge herr Svensson utanför Helsingborg som varje vecka brukar vilja ha autografer från schlagerstjärnorna. Men i Globen får du fixa det själv - okej?

Efter autografskrivandet ville Carola inte alls gå och lägga sig, trots Rickard Engfors förmaningar. Istället minglade hon runt i hotellbaren. När hon gick tillbaka till hotellrummet framåt halv två var hon den artist som stannat kvar längst i baren.

Tidig natt för lill-Carola

Sandra Dahlberg sågs lämna hotellbaren tillsammans med sin Jimmy Jansson redan vid 23 tiden på fredagkvällen. Sömn och kärlek är kanske bästa laddningen inför dagens föreställning. Speciellt som Lill-Carola ska slåss mot stor-Carola i direktsändning.

"Fan vad full du är!"

- Fan vad full du är!
Det var kommentaren från en kompositör, som inte är känd för att spotta i glaset, till en journalist som hade ett par öl innanför västen. Snart låg de två och brottades i hotellbaren. Skojbråket fortsatte sen i hissen ända upp till femte våningen. Vem av journalisten och kompositören som bodde på den våningen är i skrivande stund oklart.


Nära till hångel

En tidningskrönikör var bland de som höll igång hårdast på torsdagkvällen. Ett tag såg krönikören ut att vara på väg att hångla upp en artist, det var väldigt närgånget men riktigt så långt gick det inte.


Kaspersen i gasen

Kristin Kaspersen tackar inte nej till en fest. Igår var hon en av dem som häll längst i hotellbaren, tillsammans med Rennie Mirro, musikalstjärnan som koreograferar Carolas nummer.


Decibel på hjärnan

Förbannade Se & Hör, nu har jag ju "miss Decibel" på hjärnan, kommer säkert vakna imorgon och nynna på den.

Mer skvaller från hotellbaren imorgon.

Festen fortsätter

Sist från välkomstfesten gick Roger Pontare, men väl tillbaka på artisthotellet visar det sig att festen inte alls är slut. I foajén är stämningen hög. Rednex, Gregor, schlagerkören och Kristin Kaspersen håller låda. Pontare ansluter och givetvis sitter Christer Björkman i ett hörn.

Vid olika bord sitter också vi journalister och diskuterar vad som ska komma i tidningen imorgon. Vi på Aftonbladet är givetvis övertygade om att våra artiklar är bättre än Expressens - för så är det ju alltid.

Günther luktar som buffén

Stackars Günther vågade inte ta för sig så mycket av skaldjuren eftersom han är allergisk. Hans tomma tallrik kommenterades av en vän:
- Günther kanske inte gillar skaldjur?
Günther replikerade blixtsnabbt:
- Nä, jag luktar bara som ett.

Pontare testar ostron

Skaldjursbuffé på välkomstfesten i Göteborg, precis i enlighet med traditionen avslöjar Se & Hörs reporter. För honom är det tredje gången här så han borde veta.

För Pontare var det däremot första gången, åtminstone som han provade ostron.
- Jag har inte bestämt mig om det var bra än. Det är nog som med palt och surströmming, man måste vänja sig, sa Roger till en bekant.

Lite senare stod han i kö till buffén igen för att ta backning.

Gregor på gång mot festen

Jag ska rapportera mer skvaller från Björn Kjellmans och Carolas rep lite senare, nu är det snabbt i väg till välkomstfesten för att inte missa nåt av allt härligt skvaller som kan hända där.

Såg precis Greogor lämna hotellet på väg mot festen. Han är tydligen på plats trots sistaplatsen förra veckan. Kanske har han hållit igång hela veckan. Senast såg jag honom i söndags kväll framåt midnatt på en klubb i Stockholm. Själv var jag på väg hem för att äntligen få sova, men för Gregor hade festen precis börjat. VI får se om han levererar samma glädje på festerna den här veckan som förra, när han tävlade.

G:sons glittriga ögon

Kayo förresten, var på rejält bushumör på festen igår. Hon fick tag på Thomas G:son som bland annat skrivit Kayos låt, och tvångssminkade honom med mycket glittrig ögonskugga. G:son såg inte helt missnöjd ut när han förvandlades till discokung på dansgolvet.

Efterfest och skorpor i pudlarnas byxor

Världens efterfest igår. Statt höll öppet till 05 för schlagerhjältarnas skull och det var många som verkligen röjde. Jessica Folcker avstod så klart, men Jessica Andersson kom trots totalfiaskot. Hon verkade helt knäckt av förlusten. Avsides fälldes också en hel del tårar, men inför festdeltagarna höll hon god min.

Kayo däremot var igång till tidigt på morgonen, men utan att låta nåt gå över styr. Full kontroll hela kvällen och när schlagerbloggaren hoppades få en bild var svaret:
- Klockan är fyra, my friend, nu är inte läge.

Bra svar från min favorit som tyvärr inte kom vidare till Globen.

Lena Ph och Martin Björk höll ställningarna på dansgolvet och Martin blev helt tokig när Mendes spelades i högtalarna. Herrarna Lundin och Nilsson från REA drev friskt med Phs stativdans när "Det gör ont" spelades, men Lena tycktes inte uppskatta skämtet utan gick ifrån dansgolvet. Trots intensiva försök lyckades inte Martin Björk få upp henne igen.

Jag fick världens dans med Patrik Isakssons superskojiga sambo Sofia Rågenklint.
Jag med Sofia Rågenklint
Vi buggade rejält och efter dansen kom en annan vacker flicka fram och vi fick beröm. Hon tyckte att hennes pojkvän också borde lära sig bugga.

Gentleman som man är bjöd jag självklart upp henne till nästa dans och även vi svängde våra lurviga. Hennes pojkvän kom fram efteråt - det var visst Martin Rolinski. Jag lyckades övertyga honom om att ta en bild på mig och min danspartner - Tack Katarina för dansen.
Jaag och Rolinskis Katarina
Och tack Martin för att du tog bilden!

(Märkligt förresten hur jag bara ser mer och mer sliten ut på varje bild, medan tjejerna alltid är ursnygga...)

Martin var också den BWO:are som höll längst på efterfesten. Alexander Bard fortsatte att hålla låg profil och lämnade festen först av alla, redan strax efter midnatt. Martin Rolinski och Katarina stannade kvar till 02.50.

Inte långt senare, 03.02, gled Henrik Johnsson ovch Malin Baryard iväg mot hotellrummet efter att ha stuffat på dansgolvet och festat med pudlarna, som Henrik är manager åt. Malin Baryard förresten, kanske får en egen låt i nästa års Melodifestival, det snackades det i alla fall om på efterfesten.

Rickard Engfors som coachat Gregor och Jessica Andersson i Karlskrona-finalen, festade givetvis hårt. Strax efter tre lallade han förbi i hotellets lobby med kommentaren:
- Nu är det efterfest, vi ska äta skorpor ur pudlarnas byxor.

Riktigt så hett blev det aldrig, men visst fick Rickard lite hångel.
efterfest och hångel i Karlskrona
Den här bilden är tagen 05.18. Förutom hånglande Rickard och Christian från pudlarna syns också konkurrentens nöjesreporter Lina Modin som har alldeles egen blogg, en av körtjejerna som jag helt glömt bort namnet på och så jag själv som inte klarar av aatt hålla mig borta från kamerorna.

Gregor höll igång rejält länge på efterfesten. Halv fem dansade han fortfarande tillsammans med REA:s Andreas Nilsson och melodifestivalens projektledare Christel. Fame Factorys Micke Grahn som ingår i publikuppvärmargänget var också kvar och stuffade på dansgolvet tillsammans med Kristin Kaspersen.

Jag fick en del mejl igår som jag borde försöka svara på också, men nu börjar kollegorna från papperstidnignen ropa på mig, dags att lämna Karlskrona, så jag får skriva mer när jag kommer hem.

Då ska jag berätta vem som designat Martin Rolinskis byxor. Och lägga in bilder i det här inlägget. (Så nu var det utfört).

Ojojoj

Oj oj oj vilken schlager fest. Champagne, hångel, dans och röj. Jag kommer med detlajer under dagen, måste bara klippa ihop ett tv-inslag först.

Pudel vaken längst

Var nog aningen förhastad i sista inlägget igår. Gregor kanske höll längst av artisterna så länge schlagerhotellets bar var öppen, men efter att den stängt samlades folk som ännu inte ville sova, i foajéer och öppna utrymmen på hotellet. Då kom en av pudelrockarna i The Poodles förbi, på väg hem från deras hemliga spelning:
- Jag lovade vår manager att gå direkt och lägga mig, men så blev det visst inte, sa han leende när han slog sig ner och höll igång festen ett tag till.

Gregor faller för Bengtzings kupp

Full fart kvällen innan delfinalen. Pudlarna gjorde hemlig spelning och på artisthotellet hade Linda Bengtzing spelning i nattklubben. Hon röjde med nya låtar, flera med lite hårdrockskänsla, åtminstone om man menar att The Poodles gör hårdrock i delfinalen imorgon.

Det hårdare soundet passar Linda, men skönast röj blev det ändå när hon körde "Alla flickor". Då lyckades hon dessutolm kuppa upp sina två körpojkar från förra årets final i Globen. Martin Kagemark är ju som vanligt med i schlagerkören och Gregor sjunger ju ett eget bidrag i lördagens delfinal. Båda klev glatt upp på scenen efter Lindas uppmaning och sjöng för glatta livet.

Skepp o'hoj - här var det schlagerfest ombord

Ombord på örlogsfartyget Karlskrona bjöds på den hittills bästa välkomstfesten. Snyggt iordningställt, bra varierad mat (inga kycklingspett) och schyst mingel. Tricket var att inte ha några sittplatser utan tvinga fram minglet via buffé och mingeltallrikar med glashållare.

Dessutom var ju karlskronabon Carolina Klüft på plats tillsammans med stavhoppande pojkvännen Patrik Kristiansson. De såg ut att trivas och skrattade tillsammans med Patrik Isaksson och Martin Rolinski.

Och så fick idrottsprinsessan posera på bild med en uppsjö av löst folk så klart, mest beundrande journalister.

G och S sugna på efterfest

Glenmark och Strömstedt var också och festade loss på Blue Moon Bar här i Karlstad, tillsammans med alla andra som övergett efterfesten. Tyvärr stänger alla ställen 02, så det blev ingen rejäl urladdning. När det var dags att hämta jackan i garderoben hördes såväl Glenmarks som Strömstedts besvikelse över att Roine Söderlundh (koreograf bakom Sonyas nummer) inte styrde upp nån eferfest.

Killarna, som skrivit Magnus Carlssons låt i tävlingen, stannade kvar länge i lokalen och till slut verkade det som att de i alla fall fick med sig ett litet posse vidare nånstans. Lena Ph tycktes hänga på och även några ur kören. Kanske följde också Magnus och hans Mats med.

De dödade festen

Efterfesten trappade av väldigt tidigt. Det sammanföll med att Sonya, Velvet och Pablo Cepeda avvek för att ha en spelning på en annan krog här i Karlstad. Sonya lovade att de skulle komma tillbaka, men när inget hände och det blev allt glesare mellan gästerna tog vi oss självklart vidare till det stället. Där stod de fortfarande på scen och showade när vi kom fram.
Sonya och Tobbe med läppglans
På det stället var det livat värre, i stort sett alla utom Christer Björkman, dök upp där. Jag lyckades inte bara få en bild på gladaste tjejen i Karlstad, jag lyckades dessutom vara med på den själv och också bli påtvingad hennes läppglans. Tack Sonya, jag har aldrig haft så mjuka läppar förut.
Tobbe och Susanne
Strax efter fick jag också en bild på mig själv (varför ser jag alltid tröttast ut på alla bilder?) tillsammans med tjejen som alltid har det hetaste skvallret, Susanne Nylén. Läs tidningen och kolla webben både imorgon och på måndag, så kommer ni inte missa nåt av allt det snackades om på efterfesten.

Elephantz var inga partyelefanter

The Elephantz verkade inte särskilt nöjda med resultatet, men så kom de allra sist också. De gick väldigt tidigt från efterfesten. Deras dansare som äntligen sluppit ut ur dräkter som påminde mycket om godiselefanten från Malaco, röjde däremot vidare på dansgolvet, såväl på efterfesten som på den lokal dit de flesta sen begav sig.

Ingen dans med Kikki

Kikki var solskenet på efterfesten. Hon kramades med alla som ville och det var många, men precis som hon sagt direkt efter delfinalen, så blev det en tidig kväll. Jag hann fånga henne på film, men hann tyvärr aldrig bjuda upp till dans. Hoppas få chansen i globen istället.

Magnus räknar med champagne

Magnus Carlsson räknar med att skivbolaget bjuder på mängder med champagne på efterfesten ikväll. Jag lovar att rapportera om så inte är fallet.

Kikki lovar dans

Kikki var glad över finalplatsen, så klart. Jag lyckades få henne att lova mig en dans till "Bra vibrationer" på efterfesten om bara DJ:n spelar den. Sen kom jag att tänka på Kikkis reumatism. Kanske inte helt lyckat att tvinga en schlöagerstjärna till dans då. Vi får se hur det går på festen.

SVT stängde baren

Baren stängde klockan 01 på artisthotellet i natt. Det snackades om att det var SVT som ställt som krav att baren skulle stänga då, för att inte riskera några allt för överförfriskade artister.

Risken var i och för sig inte så stor. Mot slutet var det bara journalister, några upphovsmän och en av Sonyas dansare som satt kvar.

Precis innan stängning gick en av Sonyas låts upphovsmän, Henrik Wikström, fram till dansaren, klappade honom på axeln, log vänligt och sa nånting. Strax hade dansaren rest på sig från barstolen och försvunnit upp på hotellrummet.

Festspaning efter genrepet

Mark Levengood och Henrik Johnson har dykt upp och sitter just nu och äter sen middag tillsammans med Lena Ph på artisthotellet. I en annan ände av hotellrestaurangen sitter mellanakten Tommy Körberg och dricker vitt vin. Precis intill mig står Bert Karlsson och drar dåliga snuskvitsar.

Nu måste jag klippa ett tv-inslag till imorgon, men lovar att återkomma om det händer nåt oväntat ikväll.

Åsa Jinder - en schlagergroupie

Jo så måste det vara. Var man än vänder sig i schlagervärlden så dyker hon upp Åsa Jinder, med, men mest utan sin nyckelharpa.

Visst var hon med även på välkomstfesten i Karlstad. Hon svängdes i en rejäl dans av Östen med resten-Jens och bjöd upp till höger och vänster, samtidigt balanserandes ett rödvinsglas i ena handen.

Det var nog många som slog vad om när hennes vita stickade kappa skulle färgas vinröd, men det hände inte så länge jag var kvar på festen.

Han är kungen på dansgolvet

Välkomstfest till Karlstad och alla var där, vissa längre än andra.

Kikki kom tidigt och såg ut att roa sig ordentligt vid sitt bord. Hon och Pekka Heino verkade trivas i varandras sällskap och skrattade högt åt coverbandets skämt och dansade och sjöng med. Men Kikki var ändå en av de som gick hem först.

Velvet, som repade sist av alla i arenan, såg hungrig ut och tog backning på buffématen.

Jens Kristensen från Östen med resten (det är han som inte heter Östen, men som man ändå känner igen) visade vem som var kung på dansgolvet genom att svänga runt Åsa Jinder i en säker foxtrot.

Längst på välkomstfesten stannade Magnus Carlsson med sin man Mats, men särskilt sent blev det ändå inte. Strax efter midnatt hade de flesta istället begett sig till artisthotellets lobby för lite stillsamt avslut på kvällen.

Där hängde Christer Björkman med en hel del låtskrivare, journalister och SVT-folk och dit hittade till slut även Magnus och Mats Carlsson.

Sparken är tillbaka

Jag trodde sparkstöttingen var död, stendöd, men inte. Den har bara gömt sig i Leksand. Men när systrarna Graaf enligt uppgift syns lämna efterfesten framåt fyra-tiden på varsin spark, blir bilden smått absurd. Eller är det ett marknadsföringstrick? Är sparkstöttingen på väg tillbaka?

Bli inte förvånade om er trendiga granne lagom till nästa vinter investerar i en ny modell med fräsiga handbromsar. Kom ihåg var ni läste det först.

Vem gjorde vad med Hannah Graaf?

Efterfesten var så klart i full gång när jag kom dit, sist kändes det som. Men å andra sidan slapp jag den första timmen då folk sitter och är artiga mot varann och försöker komma på nåt att prata med varann om.

Jag kom dit när de första drinkarna redan hunnit ut i blodet, men hann ändå se vilka som först fyllde dansgolvet. Simone Moreno och hennes dansare och körtjejer såg inte ut som några dåliga förlorare när de röjde igång.
Simone Moreno med beundrare

Trist att inte Pandang-pojkarna vågade följa upp flirten och ta några danssteg de med. De har istället än så länge hållit sig mest med sina vänner med varsina champagneglas i näven.

Linda Bengtzing vet i alla fall hur man firar en seger. Energi har hon ju som ett vindkraftverk och hon ger verkligen max, trots att samma fotograf kommer fram och för andra gången ber att få ta om den där bilden som han ännu inte fått helt perfekt.

Jag vill också ha samma energi som Linda!

Såg precis att jag fått mail från Anneli Larsson:

Jag undrar om du kan hjälpa mig, jag tyckte att Lena´s röda klänning var så ursnygg, jag undrar om du kan få reda på var den kommer ifrån.

Efter en snabb sväng in till baren igen kan jag hälsa från Christer Björkman som är nästan 100% säker på att det är Lars Wallin som har ritat den.

Nu tillbaka till efterfesten:

Nån annan som inte verkar deppa, trots att hon inte tog sig till final med blivande radiohiten "Naughty boy" var Hannah Graaf.

Hon röjer rejält på efterfesten och Rickard Engfors, som följt henne hack i häl hela festivalen, tycks nu ha lämnat hennes sida:

- Jag är full och tänker inte avslöja vad jag gjort med Hannah, hälsar han med ett brett leende.

Vad Rickard gjort med Hannah vet jag inte, men vad Hannah gjorde här på efterfesten med en annan kändis, det får ni se på webb-tv imorgon när jag orkat klippa ihop mitt rep härifrån efterfesten.

Nä, nu är det faktiskt dags för mig att ta en öl.

Jordgubbar och champagne för Linda - Single malt för Andreas

Ja, så beskrev de båda att de skulle fira ikväll. Nu ska bara ett tv-inslag ut med respektive segrare så ni kan se att de sa så också.

Sen bär det av till efterfesten på artisternas hotell. Lovar att återkomma under natten om det händer nåt smaskigt.

Efterfest i Leksand - Ollade hockeytröjor och Bengtzings bil på vift

Den första efterfesten jag varit på och kommit hem innan kl 01. Inte så vilt alltså, men Anna Sahlene hann ändå vädra sin rädsla för ollade hockeytröjor.

Leksands lag delade ut tröjor till alla tävlande, men Sahlene vägrade ta emot sin förrän det intygats att den inte ollats. Senast hon var med i Melodifestivalen fick hon en tröja från Timrå som enligt rykten smutsats ner på ovan nämnda mindre trevliga sätt - därför visade hon viss tveksamhet idag.

Linda Bengtzing behövde aldrig tveka, hennes tröja hade nämligen glömts bort! Efter att Bert Karlsson högljutt påpekat detta fixades Lindas tröja fram illa kvickt. Ingen vill ju drabbas av Berts vrede.

Grabbarna i Pandang kändes inte helt bekväma när de gled runt på festen med varsin ölflaska i händerna, klädda i superstajlade kläder. Men när kvällens coverband körde igång Ted Gärdestad-låtar hamnade de snabbt längst fram och sjöng med.

En krönikör, en redaktör och en radiojournalist syntes lämna festen i Linda Bengtzings bil. Stjärnan själv sa hej i dörren och avslutade med att be dem köra försiktigt innan hon gick tillbaka till baren.

Men festen kändes ändå som den var över när Hannah Graaf ungefär samtidigt, redan halv tolv, försökte smita ut genom dörren med tre folieformar fyllda med mat från buffén.
- De är inte till mig, de är till min syster som vilar på hotellrummet, sa hon lite ursäktande.

Aftonbladets schlagerexpert Markus Larsson sammanfattade sin besvikelse över att det inte var vildare festande med orden:
- Skriv att festen nog var anordnad av Fonus.


mars 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
hits