Dagen efter - bonusskvaller

Jaha, så var melodifestivalen över för den här gången då. Bara väntan på "Dagen efter"-programmet som sänds ikväll kl20 och det är det enda evenemang jag inte deltar vid. Blir till att sitta framför tv:n här på redaktionen och avnjuta de sista minuterna av årets Melodifestival. Tills dess måste jag ju bjuda på lite Kvarglömt skvaller.

Magnus Bäcklund fick ju gräslig kritik för sina byxor i delinalen i Leksand. I Aftonbladet fick han ett minus i betyg. Med härlig självdistans bad Magnus och hans låtskrivare Mårten och Lina Eriksson om att få en minus-tröja till finalen. Klart vi fixade det. En första tanke var att Mårten skulle haft Magnus byxor på sig i green room tillsammans med minus-tröjan, men Magnus är ju inte den allra största av killar så Mårten kan ha haft lite svårt att komma i byxorna.

Istället svidade Magnus om till skinnbyxor lagom till efterfesten och då tog han också minus-tröjan på sig så alla kunde se honom i den när han framförde sitt bidrag för efterfestsgästerna.

Populäraste killen på efterfesten tycktes Anders Lundtröm i Rednex vara. Ständigt omgiven av flirtande tjejer och om han inte ville sova själv i natt så lär han inte ha behövt.

När Martin Rolinski lämnade festen berättade han att han också köpt en likadan svart jacka som jag. Precis som Kikkis dansare (fast vita) och en av Pontusarna i The Poodles (med påsydda stjärnor). Vi var rätt överens om att inte handla kläder i den butiken igen när det är schlagertider.

Carola har en hektisk dag idag. Nyhetsmorgon, inspelning av programmet Melodifestivalen 2006 - dagen efter, med Kristin Kaspersen som programledare och sen iväg till Göteborg. Där är hon nu och medverkar i Bingolotto. Jag hoppas hon får tillfälle att vila rösten så det inte blir nåt bestående fel.

Nu är det Aten som gäller, tills dess blir det nog lite uppehåll i schlagerbloggen.

Vi hörs
Torbjörn Ek - schlagerbloggare

Halm - inte hö

Perry mejlade:

En liten detalj bara…. Rednex hade inte höbalar med på scenen. Det var halm!!! Hälsningar från landet!!!! MUUUUU!!!!!!!


Tack för upplysningen, Perry. Jag som är uppväxt på en gård borde så klart ha vetat bättre, men kan villigt erkänna att jag inte tittade efter och inte kände mig särskilt angelägen om att göra det heller. När nån sa att det var en höbal så trodde jag på det, men som journalist ska man ju alltid dubbelkolla en uppgift.

Linda stoppar bloggen

Nu hörs Linda Bengtzings "Jag ljuger så bra" på Aftonbladets egen efterfest. Dags att sluta blogga helt enkelt. Har jag missat nåt så får jag ta det imorgon.

Sonya sist från efterfesten

Sonya vet hur man pressar ur det mesta ur en schlagerturné. Hon har lyckats pressa in de flesta av festerna i schemat och har haft roligast av alla varje gång. På Globens efterfest var hon en av de sista att lämna Annexet innan hon lite huttrande sa att hon inte hade nåt läppglans att dela med sig av längre.

Jag är inte besviken, Sonya. Bara det går att fixa lite mer glitter till nästa gång vi ses. Man börjar ju bli lite beroende nu så här efter fem veckor.

Mer dans med Rolinskis flickvän

Rolinski festade med champagne och laxkaviar enligt BWO:s numera klassiska recept. Jag lyckades få en halv dans med min favorit, Rolinskis flickvän Katarina, innan DJ:en bestämde att det fick vara nog och satte igång världens hångelsång som sista låt. Jag överlät den dansen till Rolinski. Sen fick jag en kram innan de begav sig vidare för att möta upp Marina på Spy Bar.


Lena Ph festade med Martin

Lena Ph släppte loss rejält med Marttin Björk och när efterfesten stängde vid 03 var de ömt omslingrade och hånglade rejält.

Pudel-Kicken gillar queer-hångel

The Poodles trummis Christian fortsätter att satsa på skönt hångel på efterfesterna. Alla som vill får sig en närgången dans, kram eller till och med tungkyss. Sent på efterfesten var det Se&Hörs reporter Ola Brising som fick sig en närgången dans.
- undrar vad Kickens flickvän säger om det...

Marina drog till Spy Bar

Marina i BWO visste att det var fest hela natten som gällde. Strax innan tre mötte jag henne i dörren och frågade om det var dags att gå hem.
- Nej, nu är det Spy Bar som gäller, svarade Marina glatt och försvann ut i en taxi.

Engfors insmetad i det mesta

Rickard Engfors har ett finger med i hela Melodifestivalens syltburk. Han skriver schlagerkrönikor i dagstidningar, är redaktör för tidskriften Schlager. Idag har han varit Linda Bengtzings klänningsfluffare, Carolas livvakt och den som avgjorde vem hon skulle prata med under presskonferensen efter segern. Dessutom lekte han programledare tillsammans med Christer Björkman som spelade in reportage på efterfesten - snacka om att sitta på sjudubbla stolar.

Linda drack ramlösa

Bengtzing höll länge på efterfesten trots att hon ska upp om bara några timmar och jobba. Hon har spelningar och signeringar i två köpcentrum idag så hon höll sig till ramlösa. Antagligen blev hon hög på allt beröm och alla fans på efterfesten och fick rejäla kickar av det istället.

När pojkvännen Jimmy ville gå hem tog det ytterligare en halvtimme för Linda att komma genom lokalen, för alla ville säga hej och ge henne en kram.

Johanna Karlsson ersatte Kikki

Kikki hann smita från min dans igen. Kanske var det jag som jobbade för länge. kikki hade i alla fall hunnit gå hem innan jag fick möjlighet att bjuda upp. Iställlet hittade jag Johanna Karlsson på dansgolvet och det är en tjej som kan bugga. Oj, vi dansade oss anfådda.

Johanna är alltså Berts dotter för er som missat detta och ansvarig för flera av artisterna i Melodifestivalen, men på dansgolvet var det hon som stod i centrum.

Johanna är i övrigt fortfarande tyst när hon ser mig. Hon vill INTE lämna ut nånting smaskigt till bloggen.

Rednex splittrat om Cotton eye Joe

I nya Rednex är det drottning Annika som styr. Hon är exekutiv producent och har ett ord med i allt. Hon är enda personen som är kvar sen "Cotton eye Joe"-tiden, de övriga grabbarna har hon själv samlat ihop.

När "Cotton eye Joe" spelades på dansgolvet var det blandade reaktioner bland killarna i bandet. Annikas pojkvän Jens, den mörkhåriga, skakade en öl på scenen och sprayade den över folk med obscena rörelser och fula miner, han verkade inte överförtjust i låten. Anders däremot, den partyglada blonda, röjde hårt på dansgolvet.

Kristin Kaspersen gillar Carola

Hon gillar carola så mycket att hon sågs imitera stjärnan under en kvart. Hon fick sina vänner att agera folket runt omkring och till slut övertygade hon någon att leka fläkt genom att blåsa henne i ansiktet. Imorgon, eller om bara några timmar, ska hon intervjua segraren i programmet "Dagen efter". Undrar vem som är mest "dagen efter" imorgon?

Carola tackade gud

Innan hon svepte ut från efterfesten stod Carola inför alla festdeltagarna och njöt av välförtjänt uppmärksamhet:
- Tack Gud. Det var han som sa till mig att jag skulle vara med, sa hon.

Kjellman på finska

Björn Kjellman har utlovat att hans singel kommer innehålla versioner av hans låt på både finska och franska. På scenen inne på efterfesten visade han att han faktiskt kunde sjunga en finsk version av "Älskar du livet".

Sonyas dansare på plats

Flera artister klev upp på efterfestens scen och rev av sina nummer. När Sonya körde igång sin Etymon rusade två killar förbi säkerhetsvakterna och stormade scenen. Under 15 sekunder såg vakterna ut att vara på väg att ingripa, tills de insåg att det var Sonyas dansare som bara ville vara med och framföra numret.

Jag antar att nöjesreporter Susanne Nylén stod nånstans i kulisserna och jublade.

Kändistätt på efterfesten

Många schlagerstjärnor ville vara med på sista festen. Pablo Cepeda, Velvet, Gregor, Jessica Andersson och Elysion var med och röjde. Shirley Clamp satt lugnt vid ett bord mest hela kvällen och Mathias Holmgren dansade med pojkvännen och artistkollegan Johan Thorsell. Peter Jöback var där och Rickard Wolff, precis som Anne-Lie Rydé som utlovat. Såväl Elephantz som Pandang hade också hittat till Annexet där festen hölls.

Carolas irriterar kollegor

Nu var det till och med säkerhetsvakter inblandade både när hon svepte in och ut från efterfesten. Det var värre än när Lena gick in på scenen i Globen idag - och dessutom på riktigt.

Säkerhetsvakter med bricka gick före och La Carola svepte in akompanjerad av sin schlagerlåt "Evighet". Dessutom hade hon så klart sina närmaste med sig. När hon svepte in suckade en artistkollega ljudligt:
- Men herre Gud!

Carola är Sveriges enda superstjärna och det visar hon tydligt under sin närvaro på festen. Framåt 01.30 svepte hon ut igen och då upprepades samma procedur, med om möjligt ännu stissigare och buffligare säkerhetsvakter.
Nu var det dags för en SVT-profil att beklaga sig:
- Så jävla larvigt!

Carola åkte vidare till innekrogen The Crib på Kungsgatan i Stockholm för fortsatt fest framåt morgontimmarna.

Slipskuppen

Vaktcheferna Jörgen och Jonas hade dagen till ära guldslipsar - snyggt grabbar. Jag passade på att ge Jörgen en extra kexchoklad och Jonas lät oss stå kvar inne i arenan fem minuter längre än vad vi egentligen fick. Tack för ett trevligt samarbete!

Förvirrad Carola tog hem segern

Carola tog hem segern. Hon var tittarnas favorit och kunde trots problem med rösten ta hem en klar seger. Men både i Aftonbladets webb-tv och i SVT nöje framgår det att Carola inte tycks ha koll på att hon är tvungen att kvala i Aten. Hon har sju personer som omger henne hela tiden. Pinsamt att inte hennes stab upplyst henne om kvalet.
Under en intervju fick Carola suffleras av sina medhjälpare som viskandes förklarade för henne hur det ligger till.

Kändisspoting i Globen

Så är det snart dags för Globen-finalen. Vanligaste klädesplagget är fjäderboa i rosa eller lila. Tjejgäng är det gott om, gärna med några glas vin innanför västen och högljutt fnittrande. Glitter finns överallt. På både gamla och unga. Alla vet att glitter är schlager och schlager är glitter - härligt!

Lite kändisar ser man i vimlet. Orup är på plats för att se hur Magnus Carlsson gör ifrån sig med gamla kollegorna Strömstedts och Glenmarks låt. Dhani från A-teens såg jag också på väg till sin sittplats. Kanske kollar han in läget i Globen för ett eventuellt deltagande nästa år. Sista kändisspanet var väl nattklubbsprofilen Ulrich Bermsjö som till nyligen hade bandet Noveau Riche med Dominika Peczynski.Snacka om backstage

Globen är utsålt ikväll. Så utsålt att man till och med sålt platser på läktaren bakom scenen. Från de platserna ser man - resten av publiken. Och scenen. Snett bakifrån från ovan. Kul. Kul platser.

Lenas manus för kort för Bäcklunds rök

Nu fick jag en förklaring till varför det blir knäpptyst innan Bäcklunds nummer. Scenen ska fyllas med rök och det tar tid efter att Carolas tre fläktar piskat scenen med sina stormvindar.

Troligen har man bara skrivit Lenas manus för kort och därför har det blivit tyst i arenan i väntan på röken. Förhoppningsvis kanske Lena kan få lite mer att säga inför kvällen.

Hur man får tillgång till backstage-området

Nu snackas det en del bakom kulisserna om den manlige SVT-profil som fixat en ackreditering åt sin pojkvän för att han ska kunna se scenshowen. Ackrediteringen gäller som "personal" vilket ger tillgång till samtliga bakomutrymmen inklusive artistloger.

De journalister som närvarar får med sin ackreditering bara tillgång till arena och foajé och måste dessutom ha intyg från arbetsgivare och tydliga arbetsuppdrag för att få vara på plats. Samma sak gäller visst inte för alla.

Självironisk Lena pikar pressen

Håll koll på andra pausnumret ikväll. Lena sjunger "Jag ångrar ingenting" medan citat och rubriker ur tidningarna visas på storbildsskärmar.

Fem minuter som kan avgöra

När jurygrupperna avlämnat sina röster får publiken fortfarande ringa in i fem minuter till. De fem minuterna kan vara avgörande om man tycker att jurygrupperna röstat fel.

Fredrik Lindströms grova skämt

Fredrik Lindström avlämnar rösterna i kvällens program imiterandes dialekterna från de olika disktrikten. Åtminstone gjorde han det under lördagens genrep. Om han behåller manuset från dagen lär många tv-tittare sätta i halsen.

Lena Ph kanske har skämtat om sex, men särskilt grov har hon inte varit. Fredrik Lindström däremot, gömmer sig bakom roliga dialekter men använder flera grova könsord.

Bildproduktion tack!

Melodifestivalens bildproducent är en av Sveriges mest välrenomerade. Trots det lyckades han missa solklara bildval och istället klippa in stora kranbilder från arenorna där man inte ser nånting, eller välja märlkliga närbilder som saknar substans. Det har han lyckats med under hela turnén.

Snälla du, vila på bilderna så man får se det som händer på scenen! Idag var det BWO som drabbades. Hälften av Rolinskis insats försvann på grund av märkliga bildval. Tidigare har Carola, Sandra Dahlberg, Jessica Andersson och de flesta pausnummer drabbats. Ändra på det till ikväll!

Lycklig Kikki under genrepet

Kikki D såg allra lyckligast ut under sitt genrep. Hon strålade genom hela låten och visst känns det, precis som hon vill, att hon själv är fyrverkeriet i sitt nummer.

Jag räknar med den där dansen ikväll Kikki!

Magnus Bäcklunds ännu nyare kläder

Jaag börjar tro att Magnus byter kläder varje dag bara för att retas med mig - men så är det ju så klart inte. Idag hade han bytt ut den trendiga svarta jackan från igår till en mer sofistikerad beige kavaj och väst i matchande färg.

Jag föredrog den svarta jackan, men en kollega intill hyllade den nya kavajen.

Strul för Bäcklunds öppning

Igår blev det tyst i salongen när Magnus Bäcklunds nummer skulle börja. Samma strul uppstod idag. 30 sekunders tystnad innan Magnus äntligen kan börja.

Bäcklund ska hissas upp ur scengolvet, men enligt Bäcklunds skivbolag är det inte hydrauliken det är fel på utan snarare nåt med ljudet, att det inte kommer igång ordentligt. Magnus låtskrivare ska ta upp problemen med ljudteknikerna för att samma problem inte ska uppstå ikväll.

Sonya kan ju Carolas låt

Carola mimade under dagens rep. Det kändes mycket märkligt att se en så utpräglad live-artist som Carola stå och mima till nån annans röst. Bakom scenen, utom synhåll, stod Jessica Marberger och sjöng. När numret var slut hördes Carolas raspiga röst till slut i högtalarna:
- Tack så mycket. Och tack Jessica.

Men nåt liknande röststöd kan Carola inte få ikväll. Det får vara max sex personer på scenen och det är det redan med Carolas dansare och kör. Jessica blir nummer sju och kan därför inte vara med och hjälpa Carola ikväll.

Större fråga är kanske varför inte Sonya gör låten om Carolas röst fallerar. Sonya sjöng ju ändå låten på demon som skickades till tävlingen och enligt flera källor ska låten ha specialskrivits till just Sonya, innan SVT sa nej och fick ikonen Carola att göra den istället.

Engfors fluffar Bengtzings klänning

Rickard Engfoprs har ju bara fått hålla sig i bakgrunden under årets Melodifestivalsturné. Så också i Globen även om han igen hamnat på bild i tidningarna vid Carolas sida. Under Linda Bengtzings nummer får han i alla fall följa henne upp på scenen och fluffa till hennes klänning så den ligger rätt, men måste gå av igen innan sången börjar.

Kjellmans röst surare än tidigare

Björn Kjellman har uppenbart svårt att hålla tonen under genrepet. Men det är inte förrän ikvälll som det gäller.

Carola täcker Lena

Håll utkik efter hur en jättestor bild av Carola täcker för Lena Ph i inledningsnumret och tänk efter vilken härlig självironi som ligger bakom.

Lena, Kikki och miss Decibel

I inlednignsnumret där Lena sjunger om de andra artisterna nämner hon kort "miss Decibel". Får mig att fundera över om Se&Hörs reporter Jesper Lögdahl lobbat så för den låten att det till slut nådde textförfattaren Calle Norlén.

Men Jesper - mer miss Decibel än så här får du inte i Globen.

Martin Björk vid lenas sida i Globen

Under lördagens genrep som pågår just nu, är Lena Ph:s pojkvän Martin Björk på plats i
Globen för att ge Lena sitt stöd. Han sitter vid sidan av scenen och så fort Lena kliver av går hon och sätter sig bredv id honom. Det är rätt kyligt också eftersom arenan inte är full med folk, så Martin assisterar genom att hålla en varm kappa redo för Lena att värma sig med när hon går av scenen.


Carola mimar på genrepet

Nu har vi fått info om att Carola inte kommer sjunga på genrepet. Hon kommer stå på scenen men en av körtjejerna, Jessica Marberger, kommer stå i kulisserna och sjunga. Carola kommer alltså mima sig igenom genrepet för att spara rösten.

Carola kör fejk - Martin på riktigt

Carolas fejktatuering ska betyda Kristus på grekiska. Vad schlagerkörens Martin Kagemarks tatuering betyder vet jag inte, men att det är en skorpion han har intatuerad vid byxlinningen, det är säkert. Om hans tröja råkar åka upp vid nåt av numren så kan ni se själva.

Carola checkar in miljoner väskor

Igår sågs Carola och hela hennes entourage checka in på hotellet i Globen-området. Enligt vittnen hade hon med cirka en miljon väskor. Kanske åker hon direkt från det här hotellet till det som är bokat i Aten.

SVT kanske överraskar

Lars-Erik mejlade:

Angående "hemlig prisutdelare" - det har väl varit klart sedan länge att det är Martin Stenmarck som delar ut priset, på samma sätt som Ph delade ut 2005?
Eller är jag helt vilse?Nej, du är nog inte ute och cyklar Lars-Erik (om inte vädret tillåter så klart), men eftersom Martin inte var med på genrepet igår inbjuder det till spekulationer kring att SVT kanske överraskar och gör nåt oväntat. Det hoppas jag på i alla fall.

Hemlig prisutdelare

På repet under fredagen fick studioman Henke rycka in som prisutdelare. Troligen bara för att SVT vill hålla den verkliga personen hemlig så länge som möjligt - skulle nog se väldigt märkligt ut om Henke också var prisutdelare imrogon kväll.

Bildproducent tack!

Elena gör sin "My number one" som mellanakt. Till sin hjälp har hon Sonyas dansare (Susanne Nylén jublar igen snett bakom mig) och en jättetrupp med cheer leaders som gör fantastisk akrobatik. Jättekul för Globen-publiken, men tv-tittarna tycks missa godbitarna.

Bildproducenten fokuserar helt på Elena och missar de allra flesta av kasten, hoppen och balansakterna som omger henne. Om ni hör hur hela Globen drar efter andan så är det för att nåt spektakulärt har hänt som bildproducenten valde bort. Skulle vara kul om han valde att faktiskt visa en mellanakt som den ser ut, den här gången.

Jihde och Wikegård diggar med

Mellan sina inhopp som kommentatorer står Jihde och Wikergård vid sitt bord till höger om scenen uppe vid etage 4 i Globen. De tycks njuta av musiken och shakar sina rumpor ordentligt när de hör låtar och snabbgenomgångar. Från parkett ser man de bara bakifrån, men man kan ändå ana att de även sjunger med i låtarna.

Kikki vill själv vara fyrverkeriet

Inga förändringar i Kikkis nummer. Hon säger att hon själv vill vara fyrverkeriet i numret så hon avstår från all pyroteknik och bomber.

Bäcklund tänker helt om

Magnus Bäcklunds nummer är helt förändrat sedan Leksand. Det börjar med att han stiger upp ur marken effektfullt. Eld och facklor finns kvar, men nu bara fastsatta på scenen. Bäcklunds kläder är också helt nya. En snygg svart jacka och ett par tighta svarta byxor ska garanterat inte ta uppmärksamhet från låten.

Carolas personliga sak

På höger axel hade Carola en fejktatuering på repet. Det var Carolas personliga detalj som kompletterade klänningen.

Det finns bara en Carola

Det märks verkligen när Carola är på väg upp på scenen. Jublet i arenan är öronbedövande. men när hon framfört bidraget är det inte lika mycket jubel. Carola höll igen genom repet och lät körten ta mycket av sångpartierna. Hon har problem med rösten och efter genrepet stannade hon inte kvar på presskonferensen.
- Hon måste vila rösten så hon kan ge gärnet imorgon, sa Carolas presstalesman Ulrika Hammar.

Lena visade benen

Under genrepet behövde Lena dra ut på tiden lite för att scenkillarna skulle hinna med scenbytet.
- Hur ska jag roa er nu då, funderade Lena högt och lyfte lite extra på kjolen så hon visade 5 centimeter extra ben.
Publiken jublade.

Pudel-Christian gör en mupp

The Poodles visar att de är här för att tävla i en rocktävling. Frågan är bara om de mobiliserat tillräckligt många av hårdrocksfansen till att rösta imorgon. På scen röjer de i alla fall och trummisen Christian headbangar så mycket när trum-setet höjs över scenen att jag bara kan tänka på Animal i mupparna - den röjigaste av alla trummisar.

Bengtzing glöder

Hon tillhör inte de allra största favoriterna inför tävlingen imorgon, men redan innan Linda Bengtzing går upp på scen är publiken i extas. Det märks att hon går hem hos de hängivna schlagerfansen i Globen.
Klädbytena behåller hon, men har bytt sista klänningen för att underlätta bytet.

Kjellmans nya käpp

Björn Kjellman har förnyat scenshowen. Den diLeva-inspirerade videon är kvar och kläderna likaså, men han satsar på en orange käpp som matchar en lika orange kyckling i bröstfickan - eller vad ska det egentligen föreställa?

Nervös Lena missade kamerorna

Lena verkade extra nervös på repet idag. Hon hade problem med vilka kameror hon skulle titta in i och var mindre påläst på manus än hon brukar. Men det är inte förrän imorgon det gäller, på riktigt.

Snälla, bort med Jihdes skägg

Sportkommentatorerna Peter Jihde och Niklas Wikegård är tillbaka i Melodifestivalen och rapporterar live från arenan. Det är kul.
Peter Jihde har nåt märkligt skäggaktigt på hakan. Det är inte kul.

Sonyas dansare tillbaka

Genrepet i Globen bjöd på en del överraskningar även om Lena Ph och gänget tycks hålla mycket hemligt inför morgondagen genom att säga "bluttanblä bluttanblä" istälelt för att följa manus.

Tråkigt för genrepspubliken som betalar lika mycket för sina biljetter som de som fått biljetter till lördagkvällen.

Men en sak kunde de inte hemlighålla i alla fall. I öppningsnumret flankeras Lena Philipsson av fyra "säkerhetsmän".
- Det är Sonyas dansare som är tillbaka, utbrister nöjesreportern Susanne Nylén lyckligt.

BWO kollar webb-tv

Sprang bakom Bert Karlsson nedför trappan i Blå hallen under minglet i sstadshuset igår, när BWO anlände. Alexander Bard och Martin Rolinski hälsade med stora leenden:
- Snygg webb-tv. Bra intervju! Jag var tvungen att mejla Alexander och berätta om den när jag såg den, utbrast Rolinski.
Smått förvirrad blev jag eftersom jag inte hunnit klippa den intervju jag gjort med BWO än vid det tillfället. Tills jag insåg att det var intervjun med Carola som de pratade om.

Bert dubbar film

Bert Karlsson är i stan, men varför bara fokusera på schlagern? han passar så klart på att riva av ett antal åtaganden samtidigt, bland annat skulle han idag spela in en röst till en tecknad film. Men vad det var för roll han skulle spela ville han inte avslöja när jag pratade med honom igår:
- Nä, det får jag nog inte säga, det är så jävla hemligt allt sånt här.

Så har man blivit Carola-expert

Kulturnyheterna på SVT ringde precis. De vill ha en kommentar kring hysterin runt Carola. Vad är det som är så speciellt med henne och varför är alla intresserade av hennes person? Jag ska träffa dem klockan 13 för en intervju. Jaha, så har man blivit Carola-expert också.

Olycklig kärlek bakom scenen

Det snackas fortfarande en hel del om den artist som under sin delfinal blev förtjust i en annan artist, trots ett pågående förhållande.

Den ena av artisterna tävlar nu i Globen, men den andra har inte setts till i området ännu. Kanske får man se dem tillsammans på efterfesten?

Bert hoppas på jurygrupperna

Carola leder stort i de flesta publikundersökningar. Till och med Bert inser att hon är näst intill oslagbar. men han garderar ändå, nästan lite hoppfullt:
- På lördag är det jurygrupper som röstar också, glöm inte bort vad som hände med Stenmarck förra året.


Pudlarna tog Sonya till cafét

Minglet i stadshuset avslutades redan kl23. Perfekt tyckte många som gärna gick hem och sov inför dagens repetitioner. Det gällde självklart inte pudlarna som tog med sig partytjejen nummer 1, Sonya til café Opera för vidare festligheter.

Kagemarks kupp

Kikki repade sist av alla i Globen och kom inte till stadshuset förrän 21.50. I dörren mötte hon Carola som var på väg hem med Amadeus. Tillsammans med Kikki kom hennes körkillar Martin Kagemark och Mattias Carlsson och även Camilla Bjering från skivbolaget.

Väl medvetna att de skulle bli sist till stadshuset och direkt från repetitionen så tvekade Kagemark och Camilla länge om de skulle komma, men till slut kom de överens om att båda skulle gå, men i de avslappande kläder som de hade i Globen. Kagemark med en grå luvtröja och Camilla med ett par slitna och håliga jeans.

Väl framme vid bilen till stadshuset visade det sig att herr Kagemark smugit ner en kavaj i väskan, som snabbt och smidigt sattes på istället för luvtröjan. Camilla var inte helt glad när hon kom till stadshuset med sina håliga jeans.

Trots att festen i Stadshuset var för speciellt inbjudna fick Kikki gång på gång stanna upp och skriva autografer.

Carola kom med sina män

Stockholms stad hälsade schlagerstjärnorna välkomna med fest i stadshuset. Carola svepte in helt klädd i oskuldsfullt vit klänning.
- Här kommer jag med mina män, skrattade hon.
På sin ena sida flankerades hon av sonen Amadeus med en kompis och på andra sidan hade hon ständigt närvarande assistenten Andreas Nielsen från Carola Musikproduktion.

Den hemliga koden avslöjad

Fick ett telefonsamtal som avslöjader den hemiga koden. "40 Jönsson" var en hyllning till Fredrik Jönsson, en av ljuskillarna som fyllde 40 idag. Grattis Fredrik!

Kikki lovar dans igen

Träffade precis Kikki Danielsson i hennes loge. Hon hade köpt ny mobiltelefon som hon lekte lite med. Dessutom har hon köpt nya skor, så nu ska jag nog kunna få den där dansen jag gick miste om i Karlstad.
- Du får ett halvt löfte, sa hon med ett leende.

Oj, där flög micken

Det gick vilt till under Linda Bengtzings repetition. Så vilt att hon lyckades slå mikrofonen ur handen på Martin Kagemark ur schlagerkören. Micken damp i backen och gick sönder:
- Helvete, det var mitt fel, utbrast stjärnan skamset när hon insåg vad som hänt.

Lena sjunger på lördag

På Globen får vi äntligen höra Lena Ph sjunga. Det blir en sång om de deltagande artisterna, avslöjade hon på presskonferensen. Med tanke på Lenas vassa humor skulle man ju kunna tänka sig både det ena och det andra, men inte i SVT:s regi så klart:
- Alla artister har fått godkänna texten i förväg, bekräftade Lena.

Bengtzings pyro får Larsson i extas

Krönikör Larsson dök upp i arenan under Linda Bengtzings nummer. När det nya inslaget av pyro kommer i slutet av numret jublar Markus Larsson högt.

För övrigt verkar det som att Linda behåller klädbytena under numret. Dansarna övade i alla fall med torrbyten av kläder.

Frågan på allas läppar

Vad i hela nånting betyder "40 Jönsson"? Genom hela turnén har en snurrande skylt på scenen upplyst oss om var vi befunnit oss. "2006 Leksand" har det till exempel stått. I Globen lyder texten "40 Jönsson". Känns så klart som en nonsenstext för att täcka upp för nåt annat, men vad har vi inte fått några bra tips på än. Håll utkik på lördag.

Pay-tv som glamourreportrar

Tjejerna i Pay-tv är på plats i Globen. Pay-tv har tävlat två år med "Trendy discoteque" och "Refrain refrain", men i år är de här som reportrar, eller till och med glamour-reportrar åt radion för att hålla koll på artisternas kläder.

Marina repar inte med BWO

BWO:s Marina avstår från dagens rep med gruppen. Hon ska istället åka till Karlstad för att hålla ett föredrag om konst.

Carola gillade inte intervjun

Jag fick några ord med Carola under presskonferensen. Jag passade på att fråga henne om de senaste skriverierna om hennes syn på homosexualitet och att hon inte skulle kunna slå i Aten. Hon verkade inte så glad över de frågorna.

När intervjun var avslutad vände hon sig till sin personal och sa med rätt ironiskt tonfall:
- Det var ju en rolig intervju.
Hur det ser ut i bild kommer ni snart kunna se på Aftonbladets webb-tv.

Röstningen blir som förra året

Mycket har spekulerats kring hur röstningen går till på lördag.

Anders mejlade så här:

Tack för en bra blogg…läser dagligen =) Vad gäller på lördag med röstningen? Stämmer det som jag hört att tittarpoängen kommer fördelas procentuellt efter telefonrösterna? Vad tror du det får för konsekvenser…? Bra eller dåligt? Hur går snacket…?

Nu har SVT gått ut och sagt att röstningen ska gå till som förra året. Telefonröstarnas populäraste bidrag får 132 poäng, näst populärast får 110 poäng och så vidare. Klart besked alltså.

Högre odds på Carola

Svenska spel går tvärtemot andra spelbolag och häjer nu oddsen på Carola som segrare. Hon är i och för sig storfavorit fortfarande men nu ger hennes vinst 1,20 gånger pengarna. Näst populärast är BWO som ger 4 gånger pengarna.

Kaos kring Carola igen

Så var det presskonferens med alla artister i Globen. Kaos blev det runt Carola igen så klart, även om hon inte var lika superstjärnelik den här gången som för en vecka sen i Göteborg.
Carola omgiven
Alla ville prata med henne så klart och hon var helt omgiven av sina "livvakter" med Rickard Engfors i mitten.
Carola med staff
Jag fick med mig Sara Birging som är med oss på webb-tv den här veckan. Hon fixade fina stillbilder från prekonferensen så ni får uppleva lite av hur kaoset ser ut.
Andreas Johnson ensam
Till och med en stjärna och favorit som Andreas Johnson fick känna sig lite i skymundan av Carolas stjärnglans och kändes nästan lite utanför på presskonferensen där han satt och pratade med en ensam reporter.

Alexander Bard visade återigen att han följer schlagerbloggen och frågade hur jag fått tillgång till mejl från elitlistan - det är där han skämtat om sin parfymsatsning - men en journalist avslöjar aldrig en källa.

Rednex fick sjunga sin stämsång gång på gång och de har ju seglat upp som nån form av underdogs som fanktiskt kan slå på lördag.Hon hejade på fel låt

Strax innan jag gick hem hoppade en skivbolagsrepresentant förbi på dansgolvet till Rednex "Mama take me home".
- Den här låten är bäst! tjoade hon tills hon insåg att hon hoppat förbi oss journalister.
- Ja, förutom den låten som jag representerar då, la hon då snabbt till.

Bards osynliga parfym

BWO hade redan hunnit gå när jag kom till festen, men det snackades om att Alexander Bard hade motiverat sin tidiga hemgång med att han skulle upp tidigt för att marknadsföra sin alldeles egna parfym "Invisible".

Halva Alcazar på plats tillsammans

Magnus Carlsson satt med Niklas Strömstedt och maken Mats syntes inte till. Kanske därför han vågade stanna så länge på festen?
Vid Magnus bord satt också gamla Alcazar-kollegan Tess Merkel, men nån återförening lär det inte bli tal om efter Carlssons snack om att hans och Andreas Lundstedts förhållande bara var fejk. Lundstedt är ju för övrigt redan klar för Eurovision Song Contest. Han tävlar för Schweiz i en supergrupp speciellt sammansatt för tävlingen.

Schlagerkrock på Stureplan

Jaha, så har schlagercirkusen landat i huvudstan. Här ska man så klart vara värst, så här börjar första schlagerfesten redan på onsdagkvällen. Som scen har man valt Brolins kändiskrog intill Stureplan och det märks verkligen skillnad från delfinalernas fester.

Jag kom inte till festen förrän strax efter 23, men då var många av gästerna redan överfulla - och inte på ett trevligt sätt. Nu handlar det inte om schlagergästerna utan andra inbjudna. Publiken över huvudtaget kändes felplacerad på en schlagerfest. Det blev verkligen en krock mellan trevliga schlagerfolk och stela back slick-gäster som inte hade vett att flytta sig en millimeter när man försökte tränga sig fram till baren, eller bara ville gå på toaletten. Nu längtar jag tillbaka till Leksand. Och Karlstad. Och Karlskrona. Och Göteborg.

Men roliga schlagergäster fanns det gott om. Min favorit Sonya var självklart på plats. Likaså Gregor som inte tycks missa ett tillfälle för fest. Linda Bengtzing stuffade på dansgolvet och både The Poodles och delar av Rednex festade loss. Velvet syntes i minglet trots att hon inte gick vidare från andra chansen och Björn Kjellman satt i en soffa och pratade med Gabriel Forss som var med och vann 1997 med "Bara hon älskar mig" tillsammans med gruppen "Blond". Där satt också ex-barbadosen Mathias Holmgren som förra året inte tog sig vidare från andra chansen med sololåten "Långt bortom tid och rum".

Systrarna Graaf anlände strax efter mig och minglade vant med Tomas Brolin. Hannah lovade också att komma till efterfesten på lördag.

Andra roliga minglare var Nanne Grönvall och Anne-Lie Rydé som gärna hängde med grabbarna i The Poodles.

Framåt halv två-tiden verkade Stockholms-stela publiken ha slappnat av lite så då blev det dags för Nanne att skriva autografer och Gregor att fotas med snygga fans - fast jag undrar om det inte var Gregors egen kamera?

Österrike messade redan 2002

Skönt att det finns schlagerfantaster att luta sig tillbaka på. Tobias, min klippa i Helsingfors hälsar via mejl:

Ganska tunt med SMS i schlagertexter innan, men i Österrikes final fanns den odödliga "SMS 4 Love" med redan 2002. SMS kanske är nästa trend efter det sena 90-talets hjärndöda trend att sjunga om Internet.

Odödlig? Det får stå för dig Tobias, själv har jag inte hört den. Men med tanke på att två av låtarna i finalen sjunger om SMS så kanske du har rätt, tänker jag och får omedelbart flickgruppen E.M.M.A:s låt "SMS" på hjärnan. Den kom 2002, men de som hoppas på deras medverkan i melodifestivalen nästa år får göra det förgäves. De splittrades i höstas.

Låtskrivarna hakar på SMS-trenden

Nån mer än jag som lagt märke till att sms finns med i flera låtar? Nu har alltså schlagertextförfattarna hakat på trenden att messa sina polare istället för att ringa. Både Linda Bengtzing och Magnus Carlsson sjunger om sms och de kom ju till final. Nån som har koll på övriga schlagertexter? Fler som sms:ar i sina låtar kanske? Mejla mig om ni kommer på nåt.

Engfors shoppar vidare

Åh vad härligt. Kändisspaningen fortsatte även sen jag lämnat Bäcklund och Engfors i butiken. jag har precis fått ett mejl från Mathilda:

Hej Torbjörn,

Jag såg Rickard Engfors och Camilla fortsätta sin shoppingrunda inne på bland annat h&m i Gallerian (Rickard skulle ha något som satt tight upp till men med vidden nertill).

Tack för en härlig schlagerblogg!

Hils, Mathilda


Tack för att du läser Mathilda och tack för en bra spaning. Jag är rejält nyfiken på vad det blir för outfit för Magnus på lördag och det Rickard letade efter på H&M skulle ju kunna vara såväl till honom själv som till nån av artisterna.


Bäcklund byxor en snackis - nu blir det svart istället

Var på shopping-runda i Stockholm. En viss herrbutik har förmågan att locka manliga schlagerartister och i år har än så länge Kikki D:s killkör gjort sina inköp i den butiken - till min förtret, som tidigt köpt exakt likadan jacka fast i svart till lördagens final.

Nu var jag på jakt efter nåt att ha under och, mot vad Magnus Bäcklund tror, så var jag inte där för att göra avslöjanden kring hans val av byxor. Men där stod han i alla fall tillsammans med Rickard Engfors (så klart, han har ju fingret med i alla bidrag känns det som) och Camilla från skivbolaget.

- Nu skriver du inte om det här, sa en något orolig Magnus.

Förlåt Magnus, men jag kan inte låta bli, dina byxor var ju verkligen en snackis i Leksand.

Nu verkar man i alla fall ha fastnat för nåt enklare i svart om man ska gå efter vad de tittade på. Kanske bra att satsa på nåt som inte drar fokus från låten. Så länge schlagerbloggaren var på plats vågade de inte handla nånting, så jag betalade min t-shirt och gick för att inte sinka deras inköp.

Linda i diket med Bengtzing-bilen

Linda är sponsrad av ett bilmärke och kör runt i en bil med tydlig Linda Bengtzing-dekorering. På födelsedagsfesten avslöjade hon att hon nyligen råkat hamna i diket med bilen. Hon klarade sig oskadd och bilen likaså, men bilsponsorerna valde att ge henne en cykel i födelsedagspresent - kanske en liten pik?

Utslagna schlagerstjärnor firade Linda B:s 32-årsdag

Linda Bengtzing fyllde 32 igår och släppte första fullängdsplattan samtidigt. Det valde hon att fira med stor födelsedags- och releasefest på en nattklubb i Stockholm. Skaldjursbuffé med hummer stod på menyn och schlagerbekanta var med och firade.

Gregor var på plats, liksom Pablo Cepeda, Sonya, Ingela "Pling" och Magnus Bäcklunds låtskrivare Lina och Mårten Eriksson som visade att de läst schlagerbloggen och ville få inside-tips till Johanna Karlssons taxibeställningsknep. Anna Book ville också fira Bengtzing och självklart var Rickard Engfors med i kulisserna - säg när han missade en fest senast.

Linda gick upp på scenen och körde flera låtar från nya plattan och dessutom underhöll gruppen Schlagerfeber där bland annat Martin Kagemark från schlagerkören ingår och även Mattias Carlsson som showar i Kikki D:s nummer. Det var smått surrealistiskt när Linda och Martin Kagemark körde "Jag ljuger så bra" med full koreografi, men utan kläder att plocka av.

Linda blev torr om läpparna när hon stod på scen och vem ryckte in med läppglans tror ni? Just det, Sonya så klart. Sonyas läppglans verkar rädda alla som behöver - eller inte behöver.Berts toalett-teori

Så var startordningen för Globen-finalen klar. Att sjunga som bidrag ett eller tio brukar räknas som bra vinstchans. Andreas Johnson får inleda tävlingen och BWO avslutar.

Platserna två, tre och sju är det lite värre med. Jag hörde nån säga att Bert brukar härja en faslig massa för att hans artister ska slippa starta som nummer tre. Tydligen så går Bert-teorin ut på att då går svenska folket på toaletten och hör inte låten.

Tydligen har Bert inte härjat tillräckligt hårt, för Linda Bengtzing startar som nummer tre med "Jag ljuger så bra" - kanske gör det att sistaplatsen i Globen förra året upprepas.

Ellen mejlade:

Startordningen i Globen presenterades ju igår och då passade jag på att gå igenom tidigare Melodifestivaler och vilka startnummer som vunnit. Och det visade sig (om jag nu inte missade någon siffra här) att startnummer 2 eller 7 aldrig någonsin vunnit. Är det inte märkligt? Och ännu märkligare är det att precis samma startnummer är de minst framgångsrika även i Eurovision Song Contest. Något slags förbannelse över 2 och 7?


Till saken hör att Carola tilldelats startnummer 7, så vad tror du om hennes chanser?


I schlagerfreakvärlden (där jag absolut räknar in mig själv ibland) har det spekulerats om förbannelserna över olika startnummer rätt länge. Jag tror att schlagerfreaket Christer Björkman har ett hemligt litet finger med i det här spelet. Eller snarare lär hela handen, armen och delar av överkroppen vara inblandade.

Att låta andrahandfavoriten BWO vara sista artist ökar deras chanser och gör hela tv-sändningen mycket mer spännande. Samtidigt kan ju faktiskt Carolas bidrag på sjundeplats göra att snacket om startnumrets förbannelse försvinner när Carola tar hem sin promenadseger - det kommer bli riktigt skoj tv på lördag.

Magnus byter byxor

Visst blir det nya byxor för Magnus i Globen, men riktigt vad visste han inte direkt efter sändningen av Andra chansen.

Fira skulle även herr Bäcklund, men när Rednex pratade champagneflaskor i plural, såg Magnus mer fram emot en skön middag på restaurang tillsammans med låtskrivarna Mårten Eriksson (som själv kom fyra med egna bidraget "Förlorad igen" 1996) och Lina Eriksson. Magnus bidrag är för övrigt den första låten som makarna Eriksson skrivit tillsammans.

Rednex tar hästen till Globen

- Lite sliten är man ju sen igår, men nu måste vi ju fira det här också. Skivbolaget får allt korka upp champagnen, sa en lycklig Rednex-Anders strax efter att resultatet blev klart.
Hörde att Se&Hör-grabbarna tipsade om bästa stället att festa ikväll och själv ska jag dit och käka så jag lovar att hålla utkik efter Hillbilly-grabbarna ikväll för fler rapporter om festandet.

Annika Ljungberg lovar att de ska ta hästen med sig till Globen för alla som vill rida. Anders, som i ett svagt ögonblick lovat att han ska komma inridande på scenen om de kommer till Globen, såg aningen tveksam ut över resultatet, men lovade att göra sitt bästa för att hålla löftet.

Sångpedagog tack

Undrar vad en sångpedagog skulle säga om Niclas Wahlgrens röstteknik? Ganska mycket gissar jag...

Dea sopar banan

Det var mycket hö på scenen efter Rednex repetitioner. Björn Kjellman stod ju på tur efteråt så körtjejen Dea, som också var stand in för Jessica Folcker i Karlskrona, stod klar i sin långklänning. Det hindrade henne inte från att raskt ta en kvast och sopa golvet när hon tyckte att roddarkillarna var för långsamma.
Snaart vet vi om Dea blir tvungen att sopa efter Rednex i Globen också, andra chansen ger svar. Tyvärr saknas många av mina favoriter - Sonya, Kayo, Sandra var är ni? Patrik är i alla fall med och Narnia-Pontare, det känns bra.


Schlagersjukan slår till

Det har gått en hel del sjukdomar här i Göteborg. Förkylning, halsfluss och kräksjuka. Jobbigast var det nog för en av Sandra Dahlbergs dansare som efter lördagens genrep däckade på hotellet och kräktes. På scenen under sändningen lyckades han sen riva av Sandras nummer felfritt, men innan han kunde sätta sig i green room behövdes ett toalettbesök till.

Får hoppas att sjukdomarna inte sprider sig till de artister som ska tävla i Globen.

Kaspersen en tidig morgon

På väg till hotellrummet sneglade jag ner i lobbyn från en balkong. Där satt fortfarande Kristin Kaspersen och konverserade en bekant som om det fortfarande var tidig kväll. Klockkan visade 05.02.

Stänkare på Sandras hotellrum

Vem stod i hotellobbyn när vi kom tillbaka om inte Rickard Engfors. Han hade äntligen slutat sitt livvaktsskydd åt Carola och var sugen på mer efterfest. Vi hamnade på Sandra Dahlbergs hotellrum och dit kom också bland annat Rednex-Anders och superkoreografen Therese.

Rödvin konsumerades i mängder, men den omtalade dunken med rävgift såg jag inte skymten av. När klockan närmade sig 05 och Sandra ville gå vidare till Christer Björkmans hotellrum, där den verkliga efterfesten tydligen skulle hålla igång till sen morgon, kände jag att det var dags att gå hem.

Jimmy fick nattkäk, Sandra fick skjuts

Delade taxi med Sandra Dahlberg och bästisen Emma tillbaka till hotellet. Jimmy Jansson med kompis tog omvägen förbi ett hamburgerhak för att få nåt i magen.

Ungt folk på efterfestens efterfest

Det blev självklart en efterfest till efterfesten. Men särskilt spännande blev det aldrig på den lokalen dit vi alla rekommenderades att gå. Jimmy Jansson och Sandra Dahlberg verkade ha så där skoj och SVT-profilen Jovan Radomir hördes klaga över att alla var så unga.

Kjellmans förlorade fiol

Nån som undrade varför det tog så lång tid för Björn Kjellman att få sjunga sin sång en andra gång under tv-sändningen igår? Hans fiol var borta och det letades febrilt i kulisserna innan den återfanns.

Rednex-Anders röker menthol

Vår nöjesreporter Björn Solfors fick stå till tjänst när cigaretterna tog slut på efterfesten. Mentholpaketet åkte upp ur fickan gång på gång.

- Varför tuggar du inte tuggummi i stället? frågade Rednex-Anders innan han tog två giftpinnar ur paketet.

Festfixare inte insläppt

Stockholmskändisen och festfixaren Johan Carlén fick inte komma in på efterfesten igår. Trots ihärdigt tjatande i över 20 minuter nekade göteborgsvakterna honom inträde. Rätt så härligt för oss som inte automatiskt är bjudna på Carléns tillställningar.

Schlagerankare?

Frågan på allas läppar: Vad gjorde tidigare nyhetsankaret Claes Elfsberg på Melodifestivalens efterfest?

Günther är inte dr Bombay

Jag ska sluta lyssna på vad folk säger runt omkring mig. Günther är inte alls samma kille som dr Bombay. Hjärnsläpp igår helt enkelt. Tack Håkan, Anders och Kristofer för att ni rättade mig.

Rekordröstning

Flest antal röstande hittills i år 653 991 röster kom in och nästan 1,5 miljoner skänktes till radiohjälpen. Nu ska segrarintervjuerna klippas innan bloggandet fortsätter.

Günther är 29

Men Mats Söderlund som han heter privat är 38 bast och också känd som mannen som gjorde dr Bombay för några år sen. (Rättelse i efterhand: Nej nej nej, Visst är Mats Söderlund 38 bast, men nån dr Bombay har han aldrig varit.)

Carolapunkt

Ja, hon heter så. Carolapunkt. Eller Carola. som det står på hennes idolbilder. Det är lite grann som vår fredagsbilaga Klick! som heter just så; Klickutropstecken. Undrar om punkten är till för att tona ner Carola lite, Carolautropstecken kanske hade varit för mycket.

Bajsnumret utbytt

Igår fick genrepspubliken se ett pausnummer baserat på fem bajamajor och pruttljud. Tack gode gud för att det numret var utbytt till lördagens genomdrag.

Lena fryser på scenen

Ph:s nya klänning (den med Göteborgsvitsen som jag inte vågar skriva här för då får jag skäll av SVT:s personal) tycks vara väldigt kall. Under andra halvan av genrepet på lördagen var Lena insvept i en lång stickad kofta över klänningen, så hon kunde hålla sig varm.

Fläktstrejk under Carolas nummer

Carola är ju van vid att saker lägger av under sina framträdanden i Melodifestivalen. Minns 1990 när Nackasändaren gav upp precis som Carola gick på, så tv-tittarna snuvades på hennes framförande av "Mitt i ett äventyr". Hon lär inte påverkas av en liten fläkt som lägger av. Men tråkigt om det bara blir två och inte tre som ger henne vind i segelklänningen. Som hon röjer på scen kan det ju vara skönt med lite svalkning också.

Missa inte löshåret

Schlagerkören får ju stå ut med både det ena och det andra i klädväg under hela melodifestivalscirkusen. Missa inte Johan Röhrs outfit i Rednex-numret komplett med löshår under hatten. Carola blir alltså inte ensam på scen ikväll med hårförlängning trots att Pontare kanske skippar sitt.

Evans kloner

Lena Ph är nog inte ensam om kloner. Evan måste ha ett par tre stycken. Han lyckas se exakt lika pigg, fräsch och stylad ut var man än ser honom, när som helst på dygnet. Frisyren ligger perfekt och han ser så där hemligt fokuserad ut som han gjort hela veckan. På hotellfrukosten, när han går upp på scenen, i hotellbaren, överallt.

Troligen finns det flera Evan som väntar på hotellrummet och tar över när en av de andra tröttnat.

Festande dansare pigg på scen

En av Sandra Dahlbergs dansare körde hårt på dansgolvet redan på fredag kvällen, på en nattklubb inte långt från hotellet. Men det verkar inte ha påverkat honom, under repet höll han igång som vanligt på scenen.

Vilken solskensmiss

Till skillnad från fredagkvällens rep sjunger Sunshine Girls- tjejerna faktiskt i sina mikrofoner på repet idag. I går hade en av dem sin headset-mikrofon i pannan under inledningen av numret.

Tur att de tre solskensflickorna i kören, som alltså inte hör till the Sunshine Girls, har koll på sina mikrofoner, det är ju faktiskt de som sjunger.

Pontare nedtonad

Roger Pontares extrema sminkning från fredagen är borta på lördagsrepet och frisyren är åter instoppad i en mössa. Det ser mycket bättre ut så här. Hoppas han behåller det så här till ikväll.

Klonerna nästan borta

Mitt favoritinslag från fredagens genrep har reducerats betydligt på lördagens genomdrag. Johan Glans, Anna-Lena Brundin, Annika Andersson och Sussie Eriksson är med som Lena Ph:s fyra kloner från tidigare Melodifestivaler.

På fredagen var de med Lena mest hela tiden och presenterade även flera låtar, men det är helt struket och de dyker bara upp sporadiskt. Tråkigt.

Vi kan skicka vad som helst

Det spelar ingen roll vad vi skickar för bidrag till Aten i år, inte mycket kan sticka ut mer än Finlands, eller Islands bidrag.

Jag fick mejl från Malin på Island som skrev så här:

Tror inte Sverige behöver oroa sig för varken pudlar, för korta shorts
eller konstiga scenkläder

klicka på "horfa" för video och "Til hamingju Ísland: Þorvaldur Bjarni
Þorvaldsson" (5:e låten från slutet)

Islands bidrag iår: Til hamingju Island (Grattis Island till att jag
föddes här) med Silvia Night handlar om hur bra hon är jämfört med de
andra skitlåtarna och framförs tuggummituggande av en
skådespelerska/sångerska som inte slutar spela sin bimbofigur utanför
scenen på presskonferenser osv. (Hon är dock helt normal som
privatperson.) I finalen har hon mindre kläder på sig än i den här videon.
Typ guldgardin och korsett under med små tygflärpar fram och baktill men
som är öppen längs hela sidorna där det bara är som en genomskinlig
nylonstrumpa
.

Jag lyckas inte få igång videon, men ni andra kanske har bättre tur. Bara bilderna säger ju en del. Malacoelefanterna i The Elephantz med upphottad klädsel som genomskinliga kroppsstrumpor kanske borde varit vårt bidrag till Aten.

Rickard Engfors nya karriär

Rickard Engfors satsar stenhårt på sin nya karriär som livvakt åt Carola.
- Skriv att jag är väldigt nöjd med min nya titel som er konkurrent gett mig, säger han medan han övar på att dra pistol och bröstar upp sig i hotellobbyn.

Johanna Karlsson tiger

Berts dotter Johanna Karlsson, som jobbar med bland andra Sandra Dahlberg under Göteborgs-finalen, kastar onda blickar på schlagerbloggaren när hon ser honom i hotellets korridorer och på arenan. Hon säger att hon aldrig kommer öppna munnen igen när jag är i närheten. Och jag som är så snäll, jag avslöjade ju inte ens hennes taxi-trick.

Jovan sugen på korv

Framåt halvtre tiden på natten sågs SVT-profilen Jovan Radomir lämna artisthotellet i jakt på en korv att stilla natthungern med.

Förbjudna låtar spelades på nattklubb

Inte långt från hotellet spelades runt kl 02 såväl BWO:s som Linda Bengtzings låtar på en nattklubb, trots att de inte får spelas förrän efter att andra chansen sänts på söndag kväll.

Carolas sena mingel

Klockan 0.28 var äntligen alla inbokade möten över för Carola. Då kunde hon åka ner till hotellfoajén och möta några av sina största fans, som väntat på henne i timmar. Det blev mycket kramar och blombuketter och autografer.

Schlagerbloggaren själv stod snällt och väntade innan han såg till att fixa en hälsning åt unge herr Svensson utanför Helsingborg som varje vecka brukar vilja ha autografer från schlagerstjärnorna. Men i Globen får du fixa det själv - okej?

Efter autografskrivandet ville Carola inte alls gå och lägga sig, trots Rickard Engfors förmaningar. Istället minglade hon runt i hotellbaren. När hon gick tillbaka till hotellrummet framåt halv två var hon den artist som stannat kvar längst i baren.

Tidig natt för lill-Carola

Sandra Dahlberg sågs lämna hotellbaren tillsammans med sin Jimmy Jansson redan vid 23 tiden på fredagkvällen. Sömn och kärlek är kanske bästa laddningen inför dagens föreställning. Speciellt som Lill-Carola ska slåss mot stor-Carola i direktsändning.

Carola superstar

Ojojoj, det var vad jag skrev i mitt blogg under carolas framträdande. Sen skrev jag det igen, ojojoj. Publiken höll med mig.

Ljungbergs röstcoach

Annika Ljungberg i Rednex får röstcoachning av ett välbekant ansikte för schlagerfreaksen. Daniel Zanger Borch som tävlat två gånger tillsammans med Crosstalk, är på plats och hjälper Annika.

Trots det försvann Ljungbergs röst på repet - kanske höll hon igen inför lördagen.

I Götet ska det vitsas som i Götet

Håll utkik efter Lena Ph:s Göteborgsspetsade klänningsvits imorgon - gäller även dig som inte gillar Göteborgsvitsar.

Hans Marklund imiterar Anna-Lena Brundin som imiterar Lena Ph

Förvirrade? Jo, men det var faktiskt så. Anna-Lena Brundin ska göra Lena Ph från "Det gör ont "-perioden, men på kvällens genrep fick Hans Marklund hoppa in och göra den rollen eftersom Anna-Lena var på annan plats.

Kexchokladmutattacken

Mutade precis vaktchefen Jörgen med en kexchoklad för att han inte ska kasta ut mig från pressrummet. Teknikstrul med överföringen av tv-bilder till redaktionen gör att jag definitivt kommer vara sist härifrån pressrummet ikväll igen.

Nya odds på Carola efter repet

1,01 det är oddset på Carola direkt vidare till Globen efter genrepet på fredagkvällen.
- Nu sänker vi räntan, var kommentaren från Johan Elevant på Svenska spel.

Så kommer Carola vara klädd på scen

Helt klädd i blått, det ser nästan ut som hon är insvept i ett genomskinligt lakan när hon börjar, men så drar vindmaskinen igång och man förstår att Lars Wallin har gett Carola den perfekta dressen.
Carola repar med vindmaskin
Och visst har hon hårförlängningar i. Håret känns misstänkt mycket längre idag än på repet igår.
Carola repar
Fortfarande håller hon igen en del på repen, trots det överglänser hon alla andra deltagare. Eller som låtskrivaren Bobby Ljunggren uttryckte det:
- Hon är ju till och med fantastisk när hon inte sjunger.

Det enda som kan hindra Carola nu måste vara jantelagen.

Kjellman sjunger kroatisk schlager

Björn Kjellman efterfrågade visst en kroatisk schlager när låtskrivaren Calle Kindbom frågade vilken typ av låt han skulle skriva till honom. Det blev som han önskade uppblandat med lite fransk chanson.

Snälle Martin spelar tuffing

Snälle Martin Kagemark ska spela riktig tuffing i inledningen av Sandra Dahlbergs nummer. Han har lika svårt att hålla sig för skratt varje gång hon spänner ögonen i honom och simulerar en örfil, inrepeterad i dansen.

Sandra nockar körsångare

Sandra Dahlberg har några avancerade lyft i sin scenshow. Högt över marken ska hon falla bakåt och tas emot av sina två körpojkar.
Sandras lyft Sandras lyft igen
På repet idag gick något snett och schlagerkörens Martin Kagemark lämnade snabbt scenen och höll sig för huvudet. Men så värst allvarligt var det nog inte. Några minuter senare var han tillbaka på scenen igen för ytterligare ett genomdrag av låten. Men han såg lite groggy ut.

Inte bara Vendela som är nödig

Vendela Kirsebom var väldigt kissnödig som programledare 1999. Nu är det lätt att relatera till hennes känsla. 175 ackrediterade journalister får dela på en enda toalett.

Narnia på scen

Roger Pontare förnekar sig aldrig. Den här gången har han varit på bio och sett Narnia.
Roger som Aslan
Han tycks dessutom ha fastnat för den onda sidan och kläderna går helt i kyligt isblått. Själv ser pontare ut som lejonet Aslans okända onda bror.
Martin Kagemark
Stackars Martin Kagemark i schlagerkören har fått iträda rollen som den onda Vita Häxan själv. Han ser inte helt bekväm ut i sin klänning. Kanske kunde han fråga Rickard Engfors om råd, han springer ju ändå runt i kulisserna.

Klonad Lena på lördag

Genom att klona Lena Ph till fem stycken ska hon ge schlagerdivan Carola en match i lördagens program. Johan Glans, Sussie Eriksson, Anna-Lena Brundin och Annika Andersson ska spela Lena från hennes tidigare Melodifestivalen-deltagare.
- De ska vara med som "uttråkade klubben", berättar Melodifestivalens producent Per.

Carola fläktar rejält

Det har skrivits en del om att Carolas ska använda sin "Fångad av en stormvind"-fläkt igen, men det räcker inte. Totalt tre stora fläktar använder hon under sitt nummer. Under repetitionerna var det många på de främre raderna som huttrade i den kraftiga vinden.


Hemlige Evan

Blivande flickfavoriten Evan håller sig rejält hemlig mellan repetitionerna. Såväl på torsdagens fest, som han lämnade redan 23.03, och fredagens frukost satt han mest för sig själv.


"Fan vad full du är!"

- Fan vad full du är!
Det var kommentaren från en kompositör, som inte är känd för att spotta i glaset, till en journalist som hade ett par öl innanför västen. Snart låg de två och brottades i hotellbaren. Skojbråket fortsatte sen i hissen ända upp till femte våningen. Vem av journalisten och kompositören som bodde på den våningen är i skrivande stund oklart.


Nära till hångel

En tidningskrönikör var bland de som höll igång hårdast på torsdagkvällen. Ett tag såg krönikören ut att vara på väg att hångla upp en artist, det var väldigt närgånget men riktigt så långt gick det inte.


Kaspersen i gasen

Kristin Kaspersen tackar inte nej till en fest. Igår var hon en av dem som häll längst i hotellbaren, tillsammans med Rennie Mirro, musikalstjärnan som koreograferar Carolas nummer.


Decibel på hjärnan

Förbannade Se & Hör, nu har jag ju "miss Decibel" på hjärnan, kommer säkert vakna imorgon och nynna på den.

Mer skvaller från hotellbaren imorgon.

Festen fortsätter

Sist från välkomstfesten gick Roger Pontare, men väl tillbaka på artisthotellet visar det sig att festen inte alls är slut. I foajén är stämningen hög. Rednex, Gregor, schlagerkören och Kristin Kaspersen håller låda. Pontare ansluter och givetvis sitter Christer Björkman i ett hörn.

Vid olika bord sitter också vi journalister och diskuterar vad som ska komma i tidningen imorgon. Vi på Aftonbladet är givetvis övertygade om att våra artiklar är bättre än Expressens - för så är det ju alltid.

Günther luktar som buffén

Stackars Günther vågade inte ta för sig så mycket av skaldjuren eftersom han är allergisk. Hans tomma tallrik kommenterades av en vän:
- Günther kanske inte gillar skaldjur?
Günther replikerade blixtsnabbt:
- Nä, jag luktar bara som ett.

Pontare testar ostron

Skaldjursbuffé på välkomstfesten i Göteborg, precis i enlighet med traditionen avslöjar Se & Hörs reporter. För honom är det tredje gången här så han borde veta.

För Pontare var det däremot första gången, åtminstone som han provade ostron.
- Jag har inte bestämt mig om det var bra än. Det är nog som med palt och surströmming, man måste vänja sig, sa Roger till en bekant.

Lite senare stod han i kö till buffén igen för att ta backning.

Björn visar film

Schlagerälskaren Kjellmans scenshow består av en stor filmduk, som visar en film med - Björn Kjellman. Att han sen kastar både hatt och käpp rakt ut i publiken värre siktat än Carolas blomsterrabatt gör att det är läge att huka sig.
Björn & Björn
Björn och Björn
Men alla älskar Björn Kjellman när han ler lite förvirrat lycklig in i kameran. Killarna som sätter oddset har Björn på tredje plats, de tror på folkligheten. Kanske är det Björn på vita duken som tar hem det här.

Gregor på gång mot festen

Jag ska rapportera mer skvaller från Björn Kjellmans och Carolas rep lite senare, nu är det snabbt i väg till välkomstfesten för att inte missa nåt av allt härligt skvaller som kan hända där.

Såg precis Greogor lämna hotellet på väg mot festen. Han är tydligen på plats trots sistaplatsen förra veckan. Kanske har han hållit igång hela veckan. Senast såg jag honom i söndags kväll framåt midnatt på en klubb i Stockholm. Själv var jag på väg hem för att äntligen få sova, men för Gregor hade festen precis börjat. VI får se om han levererar samma glädje på festerna den här veckan som förra, när han tävlade.

Så stal Carola showen

Ja, hon behövde bara kliva upp på scenen, så var segern i Globen redan klar. Sån var i alla fall känslan i pressrummet.
Carolas första rep
Mitt under Björn Kjellmans repetiotion hörs de välbekanta Carola-skriken bakom scenen - hon värmer upp mellan Kjellmans toner och redan då verkar allt vara avgjort. Tråkigt nästan, varför ha en tävling när det verkar vara helt klart.

Se & hör gillar Miss Decibel

Se & Hörs reporter Jesper Lögdahl är aningens lat och mejlar mig istället för att resa på sig. Han sitter två meter ifrån mig i pressrummet:

Det måste vara mer "Miss Decibel" på bladets schlagerblogg. Kom igen nu, det var en fantastisk låt. Promota den så kanske den vinner i år. Den kom ju bara tvåa 1978. Tobbe! Ställ upp nu!!

/Jesper


Ja, vad ska jag säga Jesper... Jag väljer att ignorera.Rickard Engfors bland paljetterna

Fröken Engfors är bland annat med och coachar Sandra Dahlberg i Göteborgsfinalen. Strax efter hennes rep fick han rycka ut och rädda scenkläderna undan smutsiga skor. De låg nämligen utspridda på golvet precis där journalisterna suttit och tittat.
Men han hängde inte upp dem på galgar eller ens vek ihop dem, han pulade ner dem i en stor blå IKEA-påse och gick iväg.

Sandra ska flirta mer

Hörde Sandra prata med Christer Björkman när hon precis repat sin låt. Hon verkade nöjd med genomdraget sånär som på en sak:
- Jag måste vara lite flirtigare.

Nervöst i arenan

Evan är tydligen blyg privat och att han är nervös märks när han ska repa sin låt. Innan hoppar han runt och är så där laddat sprallig och när han kliver upp på scenen håller han nästan krampaktigt tag i micken.

Hemliga taxi-trick bakom scen

Bert Karlssons dotter Johanna är på plats och hjälper Sandra Dahlberg genom schlageräventyret. Jag råkar höra henne beställa taxi bakom scen och får ett bra tips på hur man ska få snabb hjälp med bil. När hon ser att jag lyssnar säger hon åt mig att itne skriva det i bloggen. Självklart inte Johanna, vissa tricks måste man hålla för sig själv, annars kommer de ju inte funka.

Solskensförtydligande

Günthers solskenstjejer i tidigare inlägg ska ju självklart inte blandas ihop med the Sunshine girls. Nä, solskenstjejerna som gär låten är de tre tjejer i kören som verkar sjunga alla svåra partier i låten. Det framkom tydligt under dagens repetition.

Stjärnan gör entré

Carola i pressrummet, men ännu bara på cd. Nu hör vi låten som enligt alla kommer vinna i Globen, men pressrummet lyssnar inte så noggrant, hon kommer ju ändå vinna tycks inställningen vara.

"Evighet" låter typiskt Carola. Men det gör ju allt Carola sjunger.

Björn drar en vals

Schlagerälskaren Björn Kjellman har fått en låt specialskriven till sig - en vals. Och om hundra år kommer schlagerfreaksen tävla om att minnas på vilken plats Kjellman kom i sin delfinal. Björn lär ju knappast vara här för att vinna, han älskar ju bara allt som har med melodifestivalen att göra, men låten sticker ut i startfältet, om det är annorlunda man är ute efter.

Evan gör synth

Undrar om synthen är lika stor i Sverige som hårdrocken visade sig vara förra veckan, med The Poodles dirketkvalificering till Globen.-finalen? I så fall kan Evans diskreta 80-talsslinga kanske gå hem. Snyggt producerad är den i alla fall och han har skrivit låten själv.

Sandra blir årets Nanne

Man trodde Klimpfjäll, man trodde döda fåglar i armhålorna, men Sandra Dahlberg ger oss - Nanne Grönwall. "Jag tar det jag vill ha" är årets "Håll om mig" utan tvekan. Men konkurrensen i startfältet är så klart stenhård. Får se om Sandra klarar av att sjunga rent när det gäller - annars kanske det inte ens blir andra chansen.

Günthers solskenstjejer gör låten

Günther kommer nog köra sin grej, men det är faktiskt hans solskenstjejer som lyfter "Like fire tonight", åtminstone vid första genomlyssningen i pressrummet. Günthers stönande känns inte så viktiga.

Roger rockar dig

Oj, Roger Pontare vet hur man skapar stämning. Och det bara genom en genomlyssning av hans "We will rock you"-låt i pressrummet - eller som Markus Larsson precis utbrast:
- Håll i er nu!


Schlagerkören på g

Nu verkar frukosten vara över för schlagerkören. De studsade precis förbi, tre stycken tjejer i armkrok, sjungandes på oidentifierbar visa.

Larsson orolig

Krönikör Larsson kom precis fram, hälsade med ett leende på läpparna. Det försvann rätt snabbt:
- Fan du kommer tvinga mig att tippa vinnarna idag igen va?
Klart jag kommer, Markus. Webb-tv måste ju få sitt.

Carola bakom mörka solglasögon

Trött efter tågresan slår jag mig ner i aretisthotellets foajé. Här går Roger Pontare förbi med ett leende på läpparna. Sandra Dahlberg ropar ett klingande "god morgon" till en fotograf och schlagerkören sitter fortfarande och äter frukost. Björn Kjellman går fram och hälsar på dem innan han beger sig till arenan.

Carola, helt klädd i vitt och med stora mörka solglasögon á la Hollywood-superstar glider snabbt förbi resceptionen. Jag känner inte igen henne först, men atrt det är en stjärna som går flörbi undgår ingen. Hon sträcker ut handen och hälsar på någon i förbifarten, kinnan hon sveper ut genom entrén.

Så det här är alltså lugnet före stormen i schlagerland... vid elva blir det genomlyssning av låtarna, då får vi veta Carola fortfarande låter så där superstar som hon ser ut.

Gregor möttes med plakat

Ständigt leende Gregor, efterfestens gladaste förlorare, som höll ställningarna även efter att baren stängt på efterfesten, möttes av vänner med blommor och plakat på Arlanda. På plakatet hade vännerna skrivit "Du är VÅR vinnare".

G:sons glittriga ögon

Kayo förresten, var på rejält bushumör på festen igår. Hon fick tag på Thomas G:son som bland annat skrivit Kayos låt, och tvångssminkade honom med mycket glittrig ögonskugga. G:son såg inte helt missnöjd ut när han förvandlades till discokung på dansgolvet.

Ursnygg Kayo på flyget hem

Man kan inte tro att Kayo var uppe och festade till fyra igår. När hon klev på planet hem var hon bländande snygg, och det syntes inte ett spår av trötthet - varför händer sånt bara stjärnor?

Själv är jag sliten som tusan och har lovat mig själv att inte försöka hålla tempo med konkurrentens reportrar när det kommer till efterfestandet.

Många bloggar om mello

Oj vad mycket olika bloggar det finns om melodifestivalen. Jag fick ett mejl från Rosmari som har sin egen:

Hej
Kul att AB också har en schlagerblogg och att du skriver om sådant som vi andra som bara ser programmet utifrån inte har så lätt att ha koll på.
Kan du inte länka ibland till oss andra som också skriver om Melodifestivalen, vi är ju flera som följer den?
Apropå pudlarna så tror jag att de kan vinna alltihop - inte för att låten är bäst utan för att alla hårdrockarna kanske röstar och hårdrocken är stor i Sverige.


Hårdrocken är stor i Sverige, men när det kommer till Globen är ju Carola där, själv tror jag det kan vara oslagbart.

Det allra bästa på Rosmaris sida var en länk till ännu fler schlagerbloggare. Jag snor den rakt av Rosmari, hoppas det är okej. Blir svettigt att försöka hänga med i allas bloggar, men jag ska försöka kolla runt lite.

Mello förresten, det är SVT:s egen förkortning för melodifestivalen. Töntligt eller coolt? Jag kan inte riktigt bestämma mig, vad tycker ni?

Rolinskis byxor

Det kom ett mejl efter sändningen igår:

Hej!
Jag vill veta vad Martin i BWO hade för byxor på sig?
Dom var så snygga!!
Kan du ta reda på det??

MVH Micke


Jag frågade Martin på efterfesten och det är tydligen designern Marina Kereklidou som ritat dem. Inget som går att köpa i betyg alltså, tyvärr.

Efterfest och skorpor i pudlarnas byxor

Världens efterfest igår. Statt höll öppet till 05 för schlagerhjältarnas skull och det var många som verkligen röjde. Jessica Folcker avstod så klart, men Jessica Andersson kom trots totalfiaskot. Hon verkade helt knäckt av förlusten. Avsides fälldes också en hel del tårar, men inför festdeltagarna höll hon god min.

Kayo däremot var igång till tidigt på morgonen, men utan att låta nåt gå över styr. Full kontroll hela kvällen och när schlagerbloggaren hoppades få en bild var svaret:
- Klockan är fyra, my friend, nu är inte läge.

Bra svar från min favorit som tyvärr inte kom vidare till Globen.

Lena Ph och Martin Björk höll ställningarna på dansgolvet och Martin blev helt tokig när Mendes spelades i högtalarna. Herrarna Lundin och Nilsson från REA drev friskt med Phs stativdans när "Det gör ont" spelades, men Lena tycktes inte uppskatta skämtet utan gick ifrån dansgolvet. Trots intensiva försök lyckades inte Martin Björk få upp henne igen.

Jag fick världens dans med Patrik Isakssons superskojiga sambo Sofia Rågenklint.
Jag med Sofia Rågenklint
Vi buggade rejält och efter dansen kom en annan vacker flicka fram och vi fick beröm. Hon tyckte att hennes pojkvän också borde lära sig bugga.

Gentleman som man är bjöd jag självklart upp henne till nästa dans och även vi svängde våra lurviga. Hennes pojkvän kom fram efteråt - det var visst Martin Rolinski. Jag lyckades övertyga honom om att ta en bild på mig och min danspartner - Tack Katarina för dansen.
Jaag och Rolinskis Katarina
Och tack Martin för att du tog bilden!

(Märkligt förresten hur jag bara ser mer och mer sliten ut på varje bild, medan tjejerna alltid är ursnygga...)

Martin var också den BWO:are som höll längst på efterfesten. Alexander Bard fortsatte att hålla låg profil och lämnade festen först av alla, redan strax efter midnatt. Martin Rolinski och Katarina stannade kvar till 02.50.

Inte långt senare, 03.02, gled Henrik Johnsson ovch Malin Baryard iväg mot hotellrummet efter att ha stuffat på dansgolvet och festat med pudlarna, som Henrik är manager åt. Malin Baryard förresten, kanske får en egen låt i nästa års Melodifestival, det snackades det i alla fall om på efterfesten.

Rickard Engfors som coachat Gregor och Jessica Andersson i Karlskrona-finalen, festade givetvis hårt. Strax efter tre lallade han förbi i hotellets lobby med kommentaren:
- Nu är det efterfest, vi ska äta skorpor ur pudlarnas byxor.

Riktigt så hett blev det aldrig, men visst fick Rickard lite hångel.
efterfest och hångel i Karlskrona
Den här bilden är tagen 05.18. Förutom hånglande Rickard och Christian från pudlarna syns också konkurrentens nöjesreporter Lina Modin som har alldeles egen blogg, en av körtjejerna som jag helt glömt bort namnet på och så jag själv som inte klarar av aatt hålla mig borta från kamerorna.

Gregor höll igång rejält länge på efterfesten. Halv fem dansade han fortfarande tillsammans med REA:s Andreas Nilsson och melodifestivalens projektledare Christel. Fame Factorys Micke Grahn som ingår i publikuppvärmargänget var också kvar och stuffade på dansgolvet tillsammans med Kristin Kaspersen.

Jag fick en del mejl igår som jag borde försöka svara på också, men nu börjar kollegorna från papperstidnignen ropa på mig, dags att lämna Karlskrona, så jag får skriva mer när jag kommer hem.

Då ska jag berätta vem som designat Martin Rolinskis byxor. Och lägga in bilder i det här inlägget. (Så nu var det utfört).

Ojojoj

Oj oj oj vilken schlager fest. Champagne, hångel, dans och röj. Jag kommer med detlajer under dagen, måste bara klippa ihop ett tv-inslag först.

Larsson jublar

Krönikör Larsson jublade i pressrummet. Han har ju efterlyst skrällar i kväll och när både pudlarna och helt otippade Elysion fanns på topp 5 blev han näst intill euforisk.

Fler schlagerbekanta i green room

Johan Fransson är en av låtskrivarna till Jessica Anderssons låt. Numer ingår han i låtskrivarkollektivet Hurricane och prenumererar på att ha ett gäng låtar med i melodifestivalen varje år, bland annat vinnarlåten Las Vegas från förra året.

Men innan dess var han sångare i Date och deltog i melodifestivalen såväl 2001 som 2002 med låtarna "Om du förlåter mig" och "Det innersta rummet".

Kameleonter i green room

Visst såg ni rätt, två av Gregors låtskrivare syntes på scenen redan i Leksand. Bröderna Magnus och Henrik Rongedal var kameleonter i Electric Banana Bands kör.

Jessica hjälps på och av scenen

Folcker genomförde sitt bidrag precis som på genrepet idag, men vad som inte syns i tv är att nyblivna mamman Folcker får hjälp både att kliva upp och av scenen, bland annat av sin gitarrist.

Stolta smålänningar

Får sms från bästa kompisen, smålänning precis som Lena Ph:

"Jag är stolt över att vara från Småland när jag hör Lena! Det måste du skriva i din blogg!! =)"

Jaha, om jag måste så måste jag ju så klart, så nu var det gjort.

Kändisspoting i Karlskrona

Såg Ellinor Persson (tidigare Geete) på gågatan här i Karlskrona. Hon stannade till utanför artisthotellet och såg på schlageruppträdanden av covergruppen Caracola som också lottade ut biljetter till kvällens delfinal. Kanske var hon sugen på att få en biljett...

Sen travade Henrik Johnsson in på mitt hotell också, men den här gången utan parhästen Mark Levengood, som ju precis blivit pappa. Istället fick frun Malin Baryard följa med. Men medan Henrik såg ut att åka till arenan för att kolla in genrepet valde Malin att stanna på hotellet och vila. Kanske en bra idé om man ska orka med kvällens efterfest.

Farliga pudlar på scen - men pudelkuppen lyser med sin frånvaro

The Poodles verkar allt mer segla upp som favoriter, åtminstone inne på arenan. De kan bli farliga ikväll och känns som rejäla underdogs, men Sonya, textförfattaren som utlovat pudelkupp, har ännu inte visat några tendenser till sånt. Får se om hon hittar på nåt inför sändningen.

SVT fixar reptid åt Folcker

Under sista genrepet lottas två "vinnare" fram för att repet ska vara så likt sändningen som möjligt. Det känns rätt givet att en av "segrarna" är Jessica Folcker. På det här sättet fixade SVT fram ytterligare ett rep för nyblivna mamman Folcker utan att behöva ändra på några scheman, även om nog ingen av artisterna skulle ha missunnat henne lite extra tid på scenen. Det här extra repet kan vara det som tar henne till Globen.

Lena pikar Bert

Småförändringar i Lena Ph:s manus från rep till rep är till för att inte vi journalister ska återge vad som sägs i programmet innan sändningen.

Förra veckan citerade jag ett av Lenas bästa skämt i bloggen och fick ett surt mejl från SVT:s pr-chef. För att Anders Hvidfeldt ska slippa skicka fler sura brev ska jag inte avslöja vad Lena säger, men som vanligt är det lika kul att höra vad hon kallar sin klänning denna gång, självklart har det militär anknytning.

Och framförallt ska ni lyssna efter Bert-skämtet, här tar hon i rejält för att driva med kungen av Skara.

Isaksson slipper sitta ensam

Patrik Isaksson är ju ensam upopphovsman till sin låt och har under veckan uttryckt oro över att behöva sitta själv i green room under omröstningen. Nu slipper han den pärsen. Han får sällskap av en av sina körtjejer och har nån att snacka med under de nervösaste minuterna.

Nervösast i slutet av startfältet

Verkar som att artisterna blir nervösare ju senare de startar med sina nummer. Elysion var rejält blanka i pannorna redan när de klev upp på scenen och hade svåret att hitta kamerorna.

Även Kayo verkade påtagligt nervös och sjöng inte ut i sin James Bond-pastisch under repet. Blir det så i kvällens sändning kan det kosta henne en plats i andra chansen.

Folcker på sista genrepet

Så kom hon då, nyblivna mamman Jessica Folcker som alla väntat på. Visst märks det att hon precis blivit mamma, scenshowen är nedtonad och Jessica sitter på en hög pall största delen av numret, men låten passar henne och det kan bli många sympatiröster.

Dessutom gör hon ett säkrare intryck på scen i år jämfört med förra året. Kanske tack vare schlagerkörens stöd, mmed fyra sångare på scen och dessutom hennes egen gitarrist som hon samspelar med mot slutet av låten.

Jessica laddar - med shopping

Efter några stressiga repetitionsdagar får artisterna några timmar ledigt före lördagens genrep. Efter gårdagens rep inför publik avslöjade Jessica Andersson vad hon skulle göra på sin lediga tid. Det hon såg fram emot mest var - att få shoppa.

Efter att ha fått mycket frågor om sin nya klädstil på scenen kunde hon inte låta bli att skämta:
- Jag kanske ska ge mig ut och shoppa lite längre byxor, skrattade hon.

Pudel vaken längst

Var nog aningen förhastad i sista inlägget igår. Gregor kanske höll längst av artisterna så länge schlagerhotellets bar var öppen, men efter att den stängt samlades folk som ännu inte ville sova, i foajéer och öppna utrymmen på hotellet. Då kom en av pudelrockarna i The Poodles förbi, på väg hem från deras hemliga spelning:
- Jag lovade vår manager att gå direkt och lägga mig, men så blev det visst inte, sa han leende när han slog sig ner och höll igång festen ett tag till.

Han höll längst på förfesten

Kvällen innan tv-sändningen, då måste ju festen kallas förfest eller hur? Schlagerkören vet ju hur man röjer, G:son och Richard Engfors likaså. Christer Björkman såg också ut att vara i god form. Längst av artisterna höll Gregor, och det berodde nog mycket på mineralvattnet som fyllde hans glas.

Gregor faller för Bengtzings kupp

Full fart kvällen innan delfinalen. Pudlarna gjorde hemlig spelning och på artisthotellet hade Linda Bengtzing spelning i nattklubben. Hon röjde med nya låtar, flera med lite hårdrockskänsla, åtminstone om man menar att The Poodles gör hårdrock i delfinalen imorgon.

Det hårdare soundet passar Linda, men skönast röj blev det ändå när hon körde "Alla flickor". Då lyckades hon dessutolm kuppa upp sina två körpojkar från förra årets final i Globen. Martin Kagemark är ju som vanligt med i schlagerkören och Gregor sjunger ju ett eget bidrag i lördagens delfinal. Båda klev glatt upp på scenen efter Lindas uppmaning och sjöng för glatta livet.

Jessica kanske kapar klackarna

Jessica Andersson har haft uppenbart svårt att stå och gå i sina höga klackar på scen. Nu snackas det i pressrummet om att hon faktiskt sagt att de ska kapas till imorgon.

Genrep i Karlskrona - pyro och metalskräll

Genrepet då, hur gick det med det, tänker jag mig att Ola, Nattportiern från igår kväll (se tidigare inlägg) frågar sig. Ola, bara för dig blir det en sammanfattning här. En kanske lite schlagerfreakig sådan.

BWO har gjort helt rätt i sin taktik att tona ner Alexander Bard och låta flickfavoritne Martin Rolinskis glada entusiasm lysa upp scenen. Publiken jublar, och röjer och klappar takten genom hela numret. Låten har viss likhet med Xandees holländska eurovisionlåt "One life" från 2004, och den blev en hit i schlagerkretsar även om hennes framförande inte räckte långt i ESC.

Dea fick stort stöd av hemmapubliken när hon ersatte Jessica Folcker på genrepet. Hur det går för låten är svårt att gissa eftersom Folcker ännu inte synts till, men min tippning är att det går som förra året.

Gregor då, jo det är en faslig massa pyroteknik här och scenen brinner genom halva låten och visst har jag nynnat på i "Mi amor", men det blir svårt för honom att hävda sig i startfältet. Låten ger mig "Kan"-vibbar, för er som minns israeliska Duo datz från 1991.

Jessica Andersson gör en bra schlager, men hon känns inte bekväm i sin nya stil på scenen oavsett vad hon säger. Det här kan bli en riktigt tråkig prestigeförlust för Jessica.

Men skrälla kan istället The Poodles göra. Arenarock som verkligen funkar i salongen. Schlagermetal som man sjunger med i och som sticker ut i startfältet. Och själv tycker jag det skulle vara skoj att få röja med Sonya på efterfesten i Globen. Jättejubel i salongen var det i alla fall.

Opera i melodifestivalen funkade bra när Haakon Pedersen och Elisabeth Berg gjorde "Nattens drottning" 1989. Elysions "Golden star" är inte riktigt lika svängig. Dessutom känns den inhyrda kören som kanske duktiga sångare, men röra sig på scenen är inte deras styrka. De borde nog ha hållit sig stilla och i bakgrunden.

Så kommer en stjärna upp på scenen. Patrik Isaksson vet hur han ska ta publiken och hans låtar brukar ju bli hits.

Avslutar gör Kayo. Lite skakigt och tyvärr inte helt tonsäkert idag. Men låten sätter sig och hon levererar scenshowen med ett leende. Låten har viss "Världen utanför"-känsla. Kayo tror inte att hon vinner i Globen, men vill gärna ta sig dit i alla fall. Det är verkligen inte omöjligt.

Lena blir en klassiker

Ph blir bara bättre och bättre som programledare. Den här gången är det Karlskrona-tema som gäller inklusive ren faslig massa sjöman, spana och njut ni som gillar sånt.

Mest av allt väntar jag på best of-videon där man klipper ihop Lenas beskrivningar av vad mellanakten innebär. Den här gången är det, förutom REA-gänget, två pinpongakrobater, de är fascinerande, men det roligaste är Lena Ph:s försök att berätta vad vi kommer få se.

SVT, se till att klippa ihop en best of av alla Lenas beskrivningar, det blir en klassiker.

Bengtzing kollar in konkurrenterna

Linda Bengtzing är på plats i Karlskrona. Hon satt tillsammans med Bert och Johanna Karlsson och såg genrepet från parkett och självklart fick hon skriva mängder av autografer.

Kexchoklad - hurra!

Tack Jörgen-vaktchef! Nu stirrar halva pressrummet med avundsjuka blickar på mig när jag sitter här med min mumsiga kexchoklad.

Melodifestivalens historia på fem minuter

REA gör mellanakten
Visst är det REA som gör mellanakten. Herrarna Nilsson, Åström och Lundin lovar att sammanfatta melodifestivalens historia på fem minuter. På det sättet får de också framföra tävlingens längsta låt. Numret är specialskrivet för lördagkvällen och jag hoppas att det blri vasst.

Kayo ändrar koreografin

Det snackades en del om toalettsitsen / sängen i Kayos nummer efter repet igår. Så mycket att man bestämt sig för att ändra koreografin, men helt spolad (märk väl min otroliga lustighet) är inte den bruna sitsen, bara lite nertonad.
Kayos dasslock på scen
Här är Kayo något otydlig i kanterna, liggande på sitt dasslock.

Kayo gör en skön schlager med catchy refräng och när hon sjunger som bäst låter det mycket Shirley Bassey.

Studiomann läser Aftonbladet

Det som jag kallade för säng i Kayos nummer igår, skriver Markus Larsson om som ett jättestor toalettsits. Det verkar som att SVT:s studioman Henrik von Zweigbergk har full koll på vad krönikör Larsson skriver. Under repet idag fällde han kommentaren:
- Men det är ett väldigt dyrt dasslock.

Patrik sjunger för sin Sofia

Patrik Isaksson berättade för mig att han alltid sjunger för sin sambo Sofia Rågenklint, det är henne han tänker på när han står på scenen.

Och övertygande är han när han står på scen. Niclas Wahlgren visade att det går att ta sig till andra chansen med en ballad. Isaksson har ju dessutom flera hits i ryggen och serverar en typisk Patrik Isaksson goes schlager, med skönt vemod i rösten och sitter vid sitt piano och sjunger. Det kan gå hela vägen direkt till globen.

Sofia kommer också vara på plats i Arfenan när han sjunger på lördag, då kanske intensiteten i rösten ökar ännu mer.

The Poodles inte först

Pudelrockarna säger att de introducerar genren metal i schlagern, men redan 1990 sjöng N'gang låten "Vi vill ha värme". De var också hårdrockare som sjöng schlager. Ni som är schlagerfreaks minns de säkert och häpnade precis som jag över att de första två jurygrupperna gav dem högsta poäng.

Pudlarna låt är rejält röj på scen och kul att se, refrängen är definitivt schlager om än med lite metalinfluenser i arret, men några högsta poäng kommer de nog inte få.

REA i mellanakten

Såg Anders Lundin med fler ur REA-gänget lurka runt i omgivningarna kring scenen. Det känns som att mellanakten den här gången har flyttat hem till Sverige igen efter utflykter till Rumänien och Polen. Jag hoppas på en riktigt vass schlagerparodi som skakar om tittarna värre än Lenas sköna humor.

Jessica iskall i sparkdräkt

Jessica Andersson står utan Fame-kollegan Magnus på scen och hon har lovat att inte ha kort kjol på sig. Istället väljer hon att ha - ingenting. Ja, det känns nästan så, eller kanske är det en sparkdräkt.
Jessicas sparkdräkt liten
Hon känns inte helt bekväm i sin nya stil. Skulle också kunna beskrivas som iskall. Tänk er en Lara Croft utan sex appeal. Jessica som är så snygg egentligen, här blir hon mest osäker. Klackarna tycks för höga och att dansa med en stol verkar inte vara Jessicas grej. Dessutom har hon problem med att hitta kameran samtidigt som hon håller på med stolen.

Synd, låten är en schlagerrökare, lite grann mitt emellan Kikki och Linda Bengtzing. Det låter faktiskt väldigt mycket Linda Bengtzing om den. Jessica är förhandsfavorit, men om hon inte sätter scenshowen så är det inte säkert hon håller.

Problem för roddarna

Det suckas en del bland roddarna i kulisserna. Den här delfinalen har alla bidrag med sig egen rekvisita som gör att scenbytena är maximalt krångliga. Tidsschemat för bytena är pressade och scenteknikerna har svårt att hinna med scenografiändringarna.
- Det funkar inte, vi kommer aldrig hinna, suckade en tekniker beklagande inför en bekant.

Folcker repar inte

Det är körtjejen Dea som sjunger Jessica Folckers låt på repen. Hon gör det bra, men det hörs att låten är arrangerad efter Folckers röst. Den kommer bli en bra radiohit, men om Jessica inte hottat upp sitt scenframträdande rejält sen förra året, lär den nyblivna mamman återigen hamna utanför final och andra chansen.

Sur sång och hippiekläder

Mycket eld på scenen när Gregor kliver upp. Låten är väldigt etno, och schlagerkören är klädd i flummiga hippiekläder. Låten har svensk text trots titeln "Mi amor", men rutinerade körsångaren Gregor verkar nervös under repet och sången var sur. Det behöver han bättra på om han ska ha nån chans på lördag.

Rolinski är BWO:s hemliga vapen

Genom att fokusera på Rolinski under hela framförandet ska BWO ta hem segern. Det är väldigt lite fokus på Bard under framförandet och det vinner nog bandet på, eftersom Alexander i vissa kretsar uppfattas som kontroversiell.

Låten fastnar direkt och har en håhåhå-slinga som utan tvekan kommer bli en hit.

Jessica ensam om att gilla Magnus byxor

Magnus Bäcklunds byxor väckte uppseende i Leksand och inte särskilt positiv sådan. Inte minst sågades de av i stort sett enade klädexperter i tidningarna.

Men Fame-kollegan Jessica Andersson instämmer inte. Som troligen enda person i norra Europa tyckte hon att "de var riktigt snygga". Jessica, du är snäll du som försvarar en gammal vän och kollega.

Snöig morgon i schlagerland

Vaknade och tittade ut genom fönstret. Såg faktiskt en tillstymmelse till blått på himlen och hann tänka att det var skönt att snöandet slutat. Tittade ut genom fönstret en kvart senare - snöstorm.

Fick ett mejl i natt:

Här har man gått omkring hela dagen och TROTT att det ska bli en uppdatering framåt kvällen på er schlagerblogg gällande de olika låtarnas chanser att gå vidare. Man är ju NYFIKEN.
Men icke.

Kan du inte skriva lite på bloggen om hur låtarna lät på repetitionen idag? :)

Hälsningar

Nattportiern Ola


Jag ska erkänna Ola: Jag hann inte se alla låtar på repet igår. Jag var upptagen med att klippa tv-inslag till webben, därför kommenterade jag inte låtarna så mycket igår. Men läs gärna Markus Larssons krönika så länge, så lovar jag att skriva mer under repetitionerna idag.

Tystlåten Bard gick hem tidigt

Alexander Bard stod mest tyst och stilla med Martina Schiptjenko i ett hörn och betraktade folk. Det såg inte ut som han hade särskilt skoj. Inte ens när en unifromerad ung man poserade mellan BWO-stjärnorna sken han upp med särskilt mycket entusiasm.

Det verkar som att nån satt munkavle på honom för att undvika skandaler och se till så förhandsfavoriterna BWO faktiskt tar sig till Globen den här gången.

Bard och Schiptjenko lämnade dessutom festen allra först, redan 21.30, för att gå hem och se på video. Hmm var det inte det Kikki D valde att göra efter sin finalplats förra veckan? Bard och Kikki kanske inte är så olika ändå...

G:son hungrig festprisse

Thomas G:son har som vanligt med ungefär två hundra bidrag i årets melodifestival (sex stycken för att vara exakt). Han brukar roa sig kungligt på SVT:s fester och idag var inget undantag. Men framför allt tycktes det vara buffén som intresserade honom. Efter att ha slickat kladdiga fingrar rena såg han till att ta rejäl backning på buffén och det var han inte ensam om.

Martin Björk på plats - Lena torkar tårarna

Sist till mingelfesten kom Lena Ph och med sig hade hon pojkvännen Martin Björk. De samtalade med Pekka Heino och pojkvän och tycktes ha roligt tillsammans, så roligt att Lena fick torka tårarna av skratt.

Lena fick så klart posera en del, till exempel med lika delar ansvarig kock och världmästare i sjukamp. Ph tog också för sig av buffén och tycktes uppskatta den gravade laxen lika mycket som jag själv gjorde.

Förkyld Larsson söker jobb hos fragglarna

Krönikör Larsson är förkyld. Så risig att han inte ens orkar klaga på att det är ett svårtippat startfält - här också. På välkomstfesten kände han sig extra förkyldast:
- Jag är så risig att jag skulle kunna vicka som skräphögen hos fragglarna, var kommentaren.

Sonya fick idolbild

Långa skönheten Sonya fick ägna hemresan förra veckan åt att skriva autografer. När hon nu är med som textförfattare var det hon själv som näst intill bad om autograf på välkomstfesten. Hon såg nästan förlägen ut när hon bad om att få ta en bild tillsammans med Carro Klüft. Och självklart åkte läppglanset på föst, samma glitterglans som jag fick testa förra lördagen.

- Jag beundrar henne så mycket, sa Sonya med ett glittrigt leende.

Frilansande fotografen Karin Törnblom ställde självklart upp och tog bilden. Karin är för övrigt den bästa klippan att stödja sig mot när man är på ett mingel, hon vet vem som är vem och hjälper alltid till när man själv känner sig som ett frågetecken.

Skepp o'hoj - här var det schlagerfest ombord

Ombord på örlogsfartyget Karlskrona bjöds på den hittills bästa välkomstfesten. Snyggt iordningställt, bra varierad mat (inga kycklingspett) och schyst mingel. Tricket var att inte ha några sittplatser utan tvinga fram minglet via buffé och mingeltallrikar med glashållare.

Dessutom var ju karlskronabon Carolina Klüft på plats tillsammans med stavhoppande pojkvännen Patrik Kristiansson. De såg ut att trivas och skrattade tillsammans med Patrik Isaksson och Martin Rolinski.

Och så fick idrottsprinsessan posera på bild med en uppsjö av löst folk så klart, mest beundrande journalister.

Kayo går från nakenchock till sängliggande

Det var i samband med Afrodites framförande av "Never let it go" i urovision Song Contest 2002 som uttrycket nakenchock började dyka upp på löpsedlarna. Den här gången tycks det lite lugnare för Kayos del, men helt säker kan man inte vara. När hon sjunger "Innan natten är över" på lördag kommer delar av numret framföras liggande i en säng.

Kayo vill starta band med Fame-Jessica

Många fotografer ville ha bilder på Kayo och Jessica Andersson tillsammans under presskonferensen, men det tycktes varken Kayo eller Jessica ha nåt emot. Tvärtom föreslog Kayo att hon kanske kunde ta Magnus Bäcklunds plats i Fame:
- Det känns lite ABBA det här, äntligen får jag vara Frida, sa Kayo leende.
jessica var inte sen att hänga på:
- Åh, då får jag vara Agneta, skrattade hon medan fotograferna plåtade.

Magnus får se upp, nästa år kanske han är ersatt av Kayo om Fame ställer upp i Melodifestivalen igen.

Bard hållen i handen

Verkar som att Alexander bard är rädd att ännu ett ogenomtänkt uttalande kan kosta Bodies Without Organs finalplatsen på lördag. Under presskonferensen vill han inte vara med på bild själv utan håller hårt i Martin Rolinski och Marina Schiptjenko. Han låter Martin ta ordet i de flesta frågor och vill bara framstå som en snäll och oskyldig pojke, lite halvknepigt när man fyllt 45 kanske...

Tjuvrökande Jessica bakom scenen

Väntade på Patrik Isaksson vid artistentrén till arenan för en intervju. Då klev Jessica Andersson ut och tände en cigarett. Hon klagade lite på vädret tillsammans med oss andra som stod ute i snöovädret.

Kollegor i schlagerkrock

Blev erbjuden bilskjuts till veckans delfinal. Tre reportrar från diverse andra medier hyrde bil från Stockholm och frågade om jag ville åka med. Min flygbiljett var redan beställd och betald så jag tackade nej.

Nu har de precis kommit instapplande i pressrummet, efter att totalkvaddat bilen i det hala snökaoset som Karlskrona hälsar oss välkomna med.

Inga skadade, men något omskakade tycks de vara. Nu känns det rätt skönt att jag flög ner.

Markus Larsson börjar tippa

Han lät stensäker, krönikör Larsson när han kom med första tipsen om vilka som går vidare, men sen blev han lite skakig och ville inte att jag skulle skriva att han efter första genomlyssningen verkar tro på föredetta Melodifestivalenvinnare och grupper med stor utlandserfarenhet.

Däremot verkade inte min favorit Kayo finnas med på hans lista. Får se hur det ändras efter dagens repetitioner, när vi får se artisternas första trevande försök på scenen.

Snäll vakt lovar kexchoklad

I ett av mina första inlägg skrev jag att en vakt "modell större" ombad mig lämna pressrummet när de skulle stänga i Leksand.

När de orden kom fram till honom hade de förvandlats till att han var en stor och elak buffel, men det skrev jag ju aldrig. Har därför lovat honom att jag skulle skriva nåt snällt om honom istället så det måste jag ju göra (han har dessutom lovat mig en kexchoklad om jag gör det, och med kexchoklad är jag lättmutad...).

Har inte träffat på några otrevliga vakter alls på turnén. De kanske vill se farliga ut, vad vet jag, men de är mest trevliga och håller upp dörrar och är artiga.

Får jag en kexchoklad nu?

Pudlar gör schlagerrock

Oj, det känns som jag frysts ner i samband med en Europekonsert 1989. Eller kanske ännu mer att man lyssnar till en manlig version av Erika. Kommer nån ihåg henne? Hon var tillsammans med Yngvie Malmsteen och hade en hit med "Together we're lost", väldigt snäll rock som skulle låta farlig. Där har vi The Poodles och soundet är precis så där trallvänligt schlager som all rock var i slutet av 80-talet.

Snubblande lika låttitlar

Jobbigt med två titlar som är nästan likadana. Gregor sjunger "Mi amor" i Karlskrona. Förra veckan sjöng Velvet "Mi amore". Men ännu värre var det ju 1986 när Anna Book sjöng "ABC" och Dan Tillberg "ABCD", då tävlade ju bidragen direkt mot varann i finalen, med tanke på stora namn som Jessica Andersson och Bodies Without Organs är det stor risk att okända Gregor åker direkt ut och Velvet måste ju ta sig vidare från andra chansen.

Ska pudlarna slå Las Ketchup?

Hoppetossorna i Les Ketchup ska ju sjunga Spaniens bidrag "Bloody Mary" i årets Eurovision Song Contest. Det kanske ändå är Electric Banana Band som är rätt tävlingsbidrag att skicka. Eller The Poodles. Crazybidrag verkar ju vara hyfsat populärt i Europa i alla fall.

Karlskrona dansar och gör honnör

Möttes av hagelstorm när jag klev av flyget i Ronneby. I Leksand föll snön lite mer idylliskt om än konstant, så jag bävade för en helg fylld av hagel, men väl i Karlskrona skiner solen.

Mötte Sonya på flyget hit. Hon är ju upphovsperson till en av låtarna här i Karlskrona, men aav den utlovade pudelkuppen syntes ännu ingenting.

Märks att det är en militärstad vi kommit till - alla journalister får militära namnbrickor av leende rakryggade personer.

Nu börjar genomlyssningen av bidragen. Spännande.

mars 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
hits