Bert dubbar film

Bert Karlsson är i stan, men varför bara fokusera på schlagern? han passar så klart på att riva av ett antal åtaganden samtidigt, bland annat skulle han idag spela in en röst till en tecknad film. Men vad det var för roll han skulle spela ville han inte avslöja när jag pratade med honom igår:
- Nä, det får jag nog inte säga, det är så jävla hemligt allt sånt här.

Bert hoppas på jurygrupperna

Carola leder stort i de flesta publikundersökningar. Till och med Bert inser att hon är näst intill oslagbar. men han garderar ändå, nästan lite hoppfullt:
- På lördag är det jurygrupper som röstar också, glöm inte bort vad som hände med Stenmarck förra året.


Berts toalett-teori

Så var startordningen för Globen-finalen klar. Att sjunga som bidrag ett eller tio brukar räknas som bra vinstchans. Andreas Johnson får inleda tävlingen och BWO avslutar.

Platserna två, tre och sju är det lite värre med. Jag hörde nån säga att Bert brukar härja en faslig massa för att hans artister ska slippa starta som nummer tre. Tydligen så går Bert-teorin ut på att då går svenska folket på toaletten och hör inte låten.

Tydligen har Bert inte härjat tillräckligt hårt, för Linda Bengtzing startar som nummer tre med "Jag ljuger så bra" - kanske gör det att sistaplatsen i Globen förra året upprepas.

Ellen mejlade:

Startordningen i Globen presenterades ju igår och då passade jag på att gå igenom tidigare Melodifestivaler och vilka startnummer som vunnit. Och det visade sig (om jag nu inte missade någon siffra här) att startnummer 2 eller 7 aldrig någonsin vunnit. Är det inte märkligt? Och ännu märkligare är det att precis samma startnummer är de minst framgångsrika även i Eurovision Song Contest. Något slags förbannelse över 2 och 7?


Till saken hör att Carola tilldelats startnummer 7, så vad tror du om hennes chanser?


I schlagerfreakvärlden (där jag absolut räknar in mig själv ibland) har det spekulerats om förbannelserna över olika startnummer rätt länge. Jag tror att schlagerfreaket Christer Björkman har ett hemligt litet finger med i det här spelet. Eller snarare lär hela handen, armen och delar av överkroppen vara inblandade.

Att låta andrahandfavoriten BWO vara sista artist ökar deras chanser och gör hela tv-sändningen mycket mer spännande. Samtidigt kan ju faktiskt Carolas bidrag på sjundeplats göra att snacket om startnumrets förbannelse försvinner när Carola tar hem sin promenadseger - det kommer bli riktigt skoj tv på lördag.

Bäcklund skippar kåporna

Skriverierna om Magnus Bäcklunds schlagersekt och öppningen med körsångare i svarta kåpor kanske blev för jobbiga för schlagerstjärnan. jag sitter i alla fall i bilen tillsammans och hör när Bert Karlsson ringer Dan Panas för att berätta att de skippar kåporna.

Hur det blir med facklorna som aldrig lyckas brinna verkar inte vara klart än. Får se på dagens genrep som börjar om några minuter. Eller så kanske inte det beslutet fattas förrän ikväll.

Träig Bert Karlsson förevigad

Jamen visst, herr Skara har förevigats i Leksand, uthuggen ur en stock. Samma kille som gjort den rosa schlagerdalahästen (han heter Torbjörn förresten - fasligt snyggt namn) har huggit ut en 1,50 meter hög Bert Karlsson ur en trästam, Bert brukar ju beskrivas som högljudd och gåpåig, kanske till och med schlagerkonservativ, men träig, det blir nog första gången.

Speciellt idag eftersom han har varit på synnerligen bra humör, skjutsat runt konkurrentens krönikör i sin bil, svarat glatt på reporterfrågor i telefonen och så vidare, men så är det ju också hans artister det snackas mest om - Hannah Graaf, Magnus Bäcklund och Linda Bengtzing.

Nu börjar snart dagens genrep med publik - ska bli spännande att se vad publiken tycker om låtarna.

mars 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
hits