Carola täcker Lena

Håll utkik efter hur en jättestor bild av Carola täcker för Lena Ph i inledningsnumret och tänk efter vilken härlig självironi som ligger bakom.

Martin Björk vid lenas sida i Globen

Under lördagens genrep som pågår just nu, är Lena Ph:s pojkvän Martin Björk på plats i
Globen för att ge Lena sitt stöd. Han sitter vid sidan av scenen och så fort Lena kliver av går hon och sätter sig bredv id honom. Det är rätt kyligt också eftersom arenan inte är full med folk, så Martin assisterar genom att hålla en varm kappa redo för Lena att värma sig med när hon går av scenen.


Nervös Lena missade kamerorna

Lena verkade extra nervös på repet idag. Hon hade problem med vilka kameror hon skulle titta in i och var mindre påläst på manus än hon brukar. Men det är inte förrän imorgon det gäller, på riktigt.

Sonyas dansare tillbaka

Genrepet i Globen bjöd på en del överraskningar även om Lena Ph och gänget tycks hålla mycket hemligt inför morgondagen genom att säga "bluttanblä bluttanblä" istälelt för att följa manus.

Tråkigt för genrepspubliken som betalar lika mycket för sina biljetter som de som fått biljetter till lördagkvällen.

Men en sak kunde de inte hemlighålla i alla fall. I öppningsnumret flankeras Lena Philipsson av fyra "säkerhetsmän".
- Det är Sonyas dansare som är tillbaka, utbrister nöjesreportern Susanne Nylén lyckligt.

Lena sjunger på lördag

På Globen får vi äntligen höra Lena Ph sjunga. Det blir en sång om de deltagande artisterna, avslöjade hon på presskonferensen. Med tanke på Lenas vassa humor skulle man ju kunna tänka sig både det ena och det andra, men inte i SVT:s regi så klart:
- Alla artister har fått godkänna texten i förväg, bekräftade Lena.

Lena fryser på scenen

Ph:s nya klänning (den med Göteborgsvitsen som jag inte vågar skriva här för då får jag skäll av SVT:s personal) tycks vara väldigt kall. Under andra halvan av genrepet på lördagen var Lena insvept i en lång stickad kofta över klänningen, så hon kunde hålla sig varm.

Klonerna nästan borta

Mitt favoritinslag från fredagens genrep har reducerats betydligt på lördagens genomdrag. Johan Glans, Anna-Lena Brundin, Annika Andersson och Sussie Eriksson är med som Lena Ph:s fyra kloner från tidigare Melodifestivaler.

På fredagen var de med Lena mest hela tiden och presenterade även flera låtar, men det är helt struket och de dyker bara upp sporadiskt. Tråkigt.

I Götet ska det vitsas som i Götet

Håll utkik efter Lena Ph:s Göteborgsspetsade klänningsvits imorgon - gäller även dig som inte gillar Göteborgsvitsar.

Hans Marklund imiterar Anna-Lena Brundin som imiterar Lena Ph

Förvirrade? Jo, men det var faktiskt så. Anna-Lena Brundin ska göra Lena Ph från "Det gör ont "-perioden, men på kvällens genrep fick Hans Marklund hoppa in och göra den rollen eftersom Anna-Lena var på annan plats.

Klonad Lena på lördag

Genom att klona Lena Ph till fem stycken ska hon ge schlagerdivan Carola en match i lördagens program. Johan Glans, Sussie Eriksson, Anna-Lena Brundin och Annika Andersson ska spela Lena från hennes tidigare Melodifestivalen-deltagare.
- De ska vara med som "uttråkade klubben", berättar Melodifestivalens producent Per.

Stolta smålänningar

Får sms från bästa kompisen, smålänning precis som Lena Ph:

"Jag är stolt över att vara från Småland när jag hör Lena! Det måste du skriva i din blogg!! =)"

Jaha, om jag måste så måste jag ju så klart, så nu var det gjort.

Lena pikar Bert

Småförändringar i Lena Ph:s manus från rep till rep är till för att inte vi journalister ska återge vad som sägs i programmet innan sändningen.

Förra veckan citerade jag ett av Lenas bästa skämt i bloggen och fick ett surt mejl från SVT:s pr-chef. För att Anders Hvidfeldt ska slippa skicka fler sura brev ska jag inte avslöja vad Lena säger, men som vanligt är det lika kul att höra vad hon kallar sin klänning denna gång, självklart har det militär anknytning.

Och framförallt ska ni lyssna efter Bert-skämtet, här tar hon i rejält för att driva med kungen av Skara.

Lena blir en klassiker

Ph blir bara bättre och bättre som programledare. Den här gången är det Karlskrona-tema som gäller inklusive ren faslig massa sjöman, spana och njut ni som gillar sånt.

Mest av allt väntar jag på best of-videon där man klipper ihop Lenas beskrivningar av vad mellanakten innebär. Den här gången är det, förutom REA-gänget, två pinpongakrobater, de är fascinerande, men det roligaste är Lena Ph:s försök att berätta vad vi kommer få se.

SVT, se till att klippa ihop en best of av alla Lenas beskrivningar, det blir en klassiker.

Martin Björk på plats - Lena torkar tårarna

Sist till mingelfesten kom Lena Ph och med sig hade hon pojkvännen Martin Björk. De samtalade med Pekka Heino och pojkvän och tycktes ha roligt tillsammans, så roligt att Lena fick torka tårarna av skratt.

Lena fick så klart posera en del, till exempel med lika delar ansvarig kock och världmästare i sjukamp. Ph tog också för sig av buffén och tycktes uppskatta den gravade laxen lika mycket som jag själv gjorde.

Nyfiken Lena kuppar mot konkurrenten

På efterfestens efterfest, på Blue Moon Bar dit de flesta begav sig efter att den officiella festen började kännas som ett sjunkande skepp, satt konkurrentens reportrar i en lite lugnare vrå för att färdigställa sina artiklar.

Någon smet upp bakom och började läsa vad som skrevs över axeln och instinktivt knuffade reportern bryskt bort den nyfikna. Det visade sig visst vara Lena Ph som smugit fram för att försöka få lite förhandsinfo om vad som skulle stå i tidningen idag.

Men tji fick Lena, som lite småsurt fick lomma iväg utan att veta på förhand.

Lena röjde hårt

Lena verkade väldigt nöjd med sin insats i delfinal nummer två. Hon valde i och för sig att undvika kameran så mycket som möjligt på efterfesten, men hon stuffade loss rejält på dansgolvet. Sen fortsatte hon, precis som många andra till ett annat uteställe här i Karlstad och även där var det dansgolvet som gällde.

Lena är vass vass vass

Efter att jag lite i förbifarten igår hyllat Lena fick jag mail från Tone:

Torbjörn! Skriv mycket om Lena och lägg gärna ut bilder! Hon är en sann stjärna, helt phantastisk!!

Phuss, Tone.

Så mycket bilder har jag tyvärr inte, men skriva mer det måste jag. Jag kan inte komma på en enda elak kommentar att skriva om hennes insats på kvällens genrep. Tajmingen är perfekt och hon levererar vassa vassa vassa kommentarer så fort hon öppnar munnen.

Och Hans Marklund som varit med och skrivit manus och jobbat med henne har verkligen levererat kanonmaterial. Lenas klädsel för kvällen är varken en sexdress, eller en bröstchock den är bara helt enkelt ett "grovhångel vid siljan".

Lena tar inte fokus från sångerna, men hon äger ändå scenen. Trots att hon inte använder uttrycket själv
- Jag kallar mig aldrig det, det är så många andra som passar bättre, sa hon på presskonferensen idag.
så är hon ändå årets (eller i alla fall veckans) schlagerdrottning.

mars 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
hits