Engfors shoppar vidare

Åh vad härligt. Kändisspaningen fortsatte även sen jag lämnat Bäcklund och Engfors i butiken. jag har precis fått ett mejl från Mathilda:

Hej Torbjörn,

Jag såg Rickard Engfors och Camilla fortsätta sin shoppingrunda inne på bland annat h&m i Gallerian (Rickard skulle ha något som satt tight upp till men med vidden nertill).

Tack för en härlig schlagerblogg!

Hils, Mathilda


Tack för att du läser Mathilda och tack för en bra spaning. Jag är rejält nyfiken på vad det blir för outfit för Magnus på lördag och det Rickard letade efter på H&M skulle ju kunna vara såväl till honom själv som till nån av artisterna.


Bäcklund byxor en snackis - nu blir det svart istället

Var på shopping-runda i Stockholm. En viss herrbutik har förmågan att locka manliga schlagerartister och i år har än så länge Kikki D:s killkör gjort sina inköp i den butiken - till min förtret, som tidigt köpt exakt likadan jacka fast i svart till lördagens final.

Nu var jag på jakt efter nåt att ha under och, mot vad Magnus Bäcklund tror, så var jag inte där för att göra avslöjanden kring hans val av byxor. Men där stod han i alla fall tillsammans med Rickard Engfors (så klart, han har ju fingret med i alla bidrag känns det som) och Camilla från skivbolaget.

- Nu skriver du inte om det här, sa en något orolig Magnus.

Förlåt Magnus, men jag kan inte låta bli, dina byxor var ju verkligen en snackis i Leksand.

Nu verkar man i alla fall ha fastnat för nåt enklare i svart om man ska gå efter vad de tittade på. Kanske bra att satsa på nåt som inte drar fokus från låten. Så länge schlagerbloggaren var på plats vågade de inte handla nånting, så jag betalade min t-shirt och gick för att inte sinka deras inköp.

Magnus byter byxor

Visst blir det nya byxor för Magnus i Globen, men riktigt vad visste han inte direkt efter sändningen av Andra chansen.

Fira skulle även herr Bäcklund, men när Rednex pratade champagneflaskor i plural, såg Magnus mer fram emot en skön middag på restaurang tillsammans med låtskrivarna Mårten Eriksson (som själv kom fyra med egna bidraget "Förlorad igen" 1996) och Lina Eriksson. Magnus bidrag är för övrigt den första låten som makarna Eriksson skrivit tillsammans.

Missa inte löshåret

Schlagerkören får ju stå ut med både det ena och det andra i klädväg under hela melodifestivalscirkusen. Missa inte Johan Röhrs outfit i Rednex-numret komplett med löshår under hatten. Carola blir alltså inte ensam på scen ikväll med hårförlängning trots att Pontare kanske skippar sitt.

Pontare nedtonad

Roger Pontares extrema sminkning från fredagen är borta på lördagsrepet och frisyren är åter instoppad i en mössa. Det ser mycket bättre ut så här. Hoppas han behåller det så här till ikväll.

Så kommer Carola vara klädd på scen

Helt klädd i blått, det ser nästan ut som hon är insvept i ett genomskinligt lakan när hon börjar, men så drar vindmaskinen igång och man förstår att Lars Wallin har gett Carola den perfekta dressen.
Carola repar med vindmaskin
Och visst har hon hårförlängningar i. Håret känns misstänkt mycket längre idag än på repet igår.
Carola repar
Fortfarande håller hon igen en del på repen, trots det överglänser hon alla andra deltagare. Eller som låtskrivaren Bobby Ljunggren uttryckte det:
- Hon är ju till och med fantastisk när hon inte sjunger.

Det enda som kan hindra Carola nu måste vara jantelagen.

Narnia på scen

Roger Pontare förnekar sig aldrig. Den här gången har han varit på bio och sett Narnia.
Roger som Aslan
Han tycks dessutom ha fastnat för den onda sidan och kläderna går helt i kyligt isblått. Själv ser pontare ut som lejonet Aslans okända onda bror.
Martin Kagemark
Stackars Martin Kagemark i schlagerkören har fått iträda rollen som den onda Vita Häxan själv. Han ser inte helt bekväm ut i sin klänning. Kanske kunde han fråga Rickard Engfors om råd, han springer ju ändå runt i kulisserna.

Rickard Engfors bland paljetterna

Fröken Engfors är bland annat med och coachar Sandra Dahlberg i Göteborgsfinalen. Strax efter hennes rep fick han rycka ut och rädda scenkläderna undan smutsiga skor. De låg nämligen utspridda på golvet precis där journalisterna suttit och tittat.
Men han hängde inte upp dem på galgar eller ens vek ihop dem, han pulade ner dem i en stor blå IKEA-påse och gick iväg.

Jessica kanske kapar klackarna

Jessica Andersson har haft uppenbart svårt att stå och gå i sina höga klackar på scen. Nu snackas det i pressrummet om att hon faktiskt sagt att de ska kapas till imorgon.

Jessica iskall i sparkdräkt

Jessica Andersson står utan Fame-kollegan Magnus på scen och hon har lovat att inte ha kort kjol på sig. Istället väljer hon att ha - ingenting. Ja, det känns nästan så, eller kanske är det en sparkdräkt.
Jessicas sparkdräkt liten
Hon känns inte helt bekväm i sin nya stil. Skulle också kunna beskrivas som iskall. Tänk er en Lara Croft utan sex appeal. Jessica som är så snygg egentligen, här blir hon mest osäker. Klackarna tycks för höga och att dansa med en stol verkar inte vara Jessicas grej. Dessutom har hon problem med att hitta kameran samtidigt som hon håller på med stolen.

Synd, låten är en schlagerrökare, lite grann mitt emellan Kikki och Linda Bengtzing. Det låter faktiskt väldigt mycket Linda Bengtzing om den. Jessica är förhandsfavorit, men om hon inte sätter scenshowen så är det inte säkert hon håller.

Sonya fick idolbild

Långa skönheten Sonya fick ägna hemresan förra veckan åt att skriva autografer. När hon nu är med som textförfattare var det hon själv som näst intill bad om autograf på välkomstfesten. Hon såg nästan förlägen ut när hon bad om att få ta en bild tillsammans med Carro Klüft. Och självklart åkte läppglanset på föst, samma glitterglans som jag fick testa förra lördagen.

- Jag beundrar henne så mycket, sa Sonya med ett glittrigt leende.

Frilansande fotografen Karin Törnblom ställde självklart upp och tog bilden. Karin är för övrigt den bästa klippan att stödja sig mot när man är på ett mingel, hon vet vem som är vem och hjälper alltid till när man själv känner sig som ett frågetecken.

Kayo går från nakenchock till sängliggande

Det var i samband med Afrodites framförande av "Never let it go" i urovision Song Contest 2002 som uttrycket nakenchock började dyka upp på löpsedlarna. Den här gången tycks det lite lugnare för Kayos del, men helt säker kan man inte vara. När hon sjunger "Innan natten är över" på lördag kommer delar av numret framföras liggande i en säng.

Skobrist för Sonya

Det verkar som att skor får fötter i Sonyas läger, skriver jag och börjar fundera på om det inte är just det skor ska få.

Vad jag menar är att de tycks försvinna. Sonyas dansare ska ha likadana skor på sig under framförandet, men under repet igår hade en av dansarna andra sneakers och idag saknades ytterligare ett par. Spana lite ikväll och se om de har kommit till rätta igen.

Kortkortast klänning

Sonya ger nåt för alla smaker i sin scenshow. Fyra hunkar dansar och sjunger och tillfredsställer alla som gillar killar.
Sonya och dansarna
Själv har hon den allra kortkortaste klänningen på sig. Eller som Ingela "Pling" Forsman sa till en bekant bakom mig i salongen under repetitionen:
- Förbered dig på troschock!


Här är Kikkis klädchock

Oj oj oj, låten är ju så bra! En riktig superschlager. Kikki gör den fantastiskt, men så kom kläderna.

Kikkis rosa klädchock
Det är tydligen Lindarw som har designat kläderna. Bert, snälla, gör samma sak som med Magnus Bäcklunds kåpor från Leksand. Ta bort kläderna till imorgon så Kikki tar hem det här.

När jag kommit in i arenan och väl tagit bilden så såg jag också det allra värsta. Körkillarna har exakt likadana jackor som jag har köpt (fast min är svart). Jag köpte den för att ha den på mig vid Globenfinalen. Nu är jag sur. Bert, snälla, du kanske kan styra upp det också på nåt vis?

Kikkis klädchock kostar henne segern

Alla stelnade till i pressrummet precis. Orsak: Kikkis rep visas på bildskärmar. Hon har på sig en klänning som gör henne till en misslyckad gräddbakelse i rosa orange hippimönster. Allas segertips ändrades direkt.

Jag måste rusa till arenan och fixa en bild, återkommer strax.

Kan det bli mer fel?

Igår fick vi se the Elephantz kör i delar av schlagerutstyrseln. Så här ser de ut när de är ännu mer påpälsade och pustar ut mellan repen, instängda i nåt som måste kännas som en bastu.

elefanternas kör vilar

Men det räcker inte med det. Gruppen själva ser ut som Djungel-Jim och Cheeta.

elefanternas kläder
Problemet är att låten inte är särskilt skojig. Vad tror de egentligen att de uppnår med kläderna?

Hon blir 1,5 centimeter kortare på lördag

Sonya, lång och ståtlig från början med sina 180 centimeter, skulle på lördag ha 10 centimeter höga klackar. Men nu har de bestämt sig för att det blir för mycket. Den nya längden blir istället 8,5 centimeter.

Vad hände med Magnus nya stil?

Oj, vad det har snackats om Magnus Carlssons nya stil.

Så går han upp på scenen för att genomföra en första repetition, och koreografin är så urtypiskt schlagerdisco så det går inte att komma närmare.

Magnus mitt på scen omgiven av fyra körsångare som gör en gemensam koreografi, med armar som sträcks ut, förflyttningar över scen etc. Det känns inte som särskilt långt ifrån Alcazar.

Idag kör han utan scenkläderna, imorgon får vi se hur mycket Alcazar det är kvar i outfiten.

Lenas klädkupp

Visst hette klänningen fortfarande "Grovhångel vid Siljan", men från att ha varit brunbeige på genrepet så är den plötsligt djupröd idag - snyggt!

Sahlene à la Lindarw

Anna Sahlenes byxdress är supersnygg, designad av Christer Lindarw (kolla in webb-tv imorgon bitti för ett smakprov innan finalen) och nu stod hon stadigare på högklackat än i torsdags. Upptäckte precis att jag inte har så vidare koll på mode - Sahlene sågas på annat håll. Men det verkar som att killarna som sköter scengolvet, som ska höjas under gravida Sahlene, inte har riktig koll på när de ska göra det.

Två klädbyten på tre minuter

Linda Bengtzing kör på hårt för att komma bättre än den nesliga sistaplatsen i Globen förra året. På sina tre minuter på scen hinner hon med två klädbyten - det är nog värre än till och med Cher.

Vänta, är det Babsan på scen?

Ja kanske, om hon/han gått ner 20 kilo och solat sig 25 år yngre. Simone Moreno satsar på samba fullt ut i sitt bidrag och det märks verkligen att Lars-Åke Wilhelmsson, alias Babsan, designat hennes kläder.
Simone Moreno

Kortkort, glittrigt, fjädrar och jätteboa är som hämtat från någon av Babsans nattklubbsoutfits och Moreno har dessutom minst lika snygga ben som herr Wilhelmsson så de tåls att visa upp.

Arenan är fylld av pojkar med kjol

Visst har Leksand valt rosa som den officiella schlagerfärgen, med dalahästar och midsommarstänger (i februari!) i den glammiga kulören, men det är inte dragshowartister som fyller arenan.

After Dark är inte här och Rickard Engfors tycks inte så mycket som att ha tittat åt en klänning. Nej, det är klart mycket mer macho killar än så som faktiskt går runt med bara ben på och bakom scenen.

Roddarna har nämligen följt trenden med kilt som blev supertrendigt bland hantverkare i höstas.

Anna Sahlene på vingliga ben - och divig Bäcklund?

Äntligen uppkoppling på hotellet! Och nu ska man ju iväg till kvällens artistmingel också, men först lite skvaller från dagens repetitioner.

Minns ni den söta ödlan i Jurassic Park? Den som fällde ut sin sköld och blev ett blodtörstigt monster? Ungefär så ser Electric Banana Bands kameleontdans ut - åtminstone idag utan scenkläder.

Men det känns samtidigt som en väldigt barnvänlig maccarenadans och det var svårt att inte hänga med i vinkningarna.

Anna Sahlene, som ju är gravid, såg rätt försiktig ut på scen. Det såg mer än lite ostadigt när hon stod på sina högklackat och scengolvet höjde sig under henne. Hoppas att hon övar ordentligt på klackarna till lördag.

Magnus Bäcklund ville inte ta av sig sitt backstage-pass när han blev fotograferad. Eftersom han inte var sminkad ville han tydligen att bilderna helst inte skulle användas och valde därför att behålla den stora plastbrickan på magen under fotograferingen - kändes lite divigt…

Nu hinner jag inte skriva mer innan minglet, men om det händer nåt spännande lovar jag att rapportera i natt eller tidigt i morgon.


mars 2006
ti on to fr
1
2
3
4
5
6 7 8
9
10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
hits