Förgubbat? Inte på Aftonbladet!

Under min vistelse i Rom i påsk lär tidningen Dagen ha gjort en granskning av landets ledarsidor.
Tidningen kunde konstatera att det råder förgubbning.
Det är inget nytt. När jag började i ledar-branschen för 16 år sedan var jag en av de få kvinnliga ledarskribenterna. När jag blev chefredaktör för Örebro-Kuriren var jag den enda kvinnliga chefredaktören tills Marita Ulvskog senare blev chefredaktör för Dala-Demokraten och därefter Lotta Gröning på Norrländska Socialdemokraten. Inom den borgerliga pressen fanns på den tiden bara en kvinnlig chefredaktör, Christina Jutterström (DN och sen Expressen), men hon skrev inte ledare.

Tyvärr hänger förgubbningen i. Dock inte på Aftonbladet!
På vår ledarredaktion är vi fyra kvinnor (Lena, Åsa, Nisha och jag själv) och tre män (Olle, Ingvar o Mats) i en ålder från 28 till 62 år. Till detta kommer att vi har en gästkrönikör som också är kvinna - Emine Onatli.

Det stora problemet har inte varit homogeniteten vad gäller kön och ålder för vår del utan vad gäller etnisk bakgrund. Men i dag har vi en skribent med assyrisk bakgrund (Nisha) och en med kurdisk (Emine) vilket är jättebra.
Aftonbladet har den bäst "mixade" ledarredaktionen ur alla aspekter. Vi slår våra konkurrenter med hästlängder.
Det är jag stolt över.Kommentarer

hits