Val i Palestina?

Carl Bildt skriver klokt i sin blogg om det stundande palestinska valet.
Han är orolig för att det skjuts upp på grund av problemen med röstandet i Östra Jerusalem. Israel har ju deklarerat att man inte tänker tillåta palestinierna i Jerusalem att gå till valurnorna.

"And now it seems that there has been established a consensus among the Palestinian factions that without voting rights in East Jerusalem the entire election will be postponed.
On this, there is no doubt that the Palestinians are right. Neither the European Union nor the United States nor anyone else would accept if Israel forcibly tries to deny these Palestinians their voting rights"
, skriver den förre moderatledaren i sin internationella blogg.

Jag hoppas innerligt att valet trots allt blir av och att Abu Mazen lyckas hålla ihop det palestinska samhället. Det vore bra om EU:s Javier Solana slutar att idka utpressning genom att hota att dra in allt bistånd till palestinierna om Hamas får en valframgång. Det är en korkad och direkt kontraproduktiv hållning som bara gynnar våldsverkarna och de islamiska extremisterna.
Läs mer på Aftonbladets ledarsida i dag.


Kommentarer

Postat av: Jan-Inge "Jinge" Flüct

Det vore bra om Göran Persson och Laila Freivalds började agera internationellt utifrån kongressens beslut, och att Sverige inte är tyst i världen skriver du på ledarsidan.

Vi är säkerligen många som delar din uppfattning på den punkten och som med förvåning konstaterar att regeringen håller en så låg profil i utrikespolitiska frågor, oavsett vad saken än gäller.

Det kanske är som du antyder i ledarartikeln att Laila Freivalds nu blivit en "lame duck", men i så fall borde hon rimligen kliva av tåget kan jag tycka. Skulle SAP gå till val på sin utrikespolitik så skulle läget vara ännu sämre än vad det nu ser ut att vara.

Själv förväntar jag mig av regeringen att den tar bladet från munnen både ifråga om israels brott mot de mänskliga rättigheterna, FN:s konventioner och Genèvekonventionen. Och jag förväntar mig också att regeringen gör samma sak när det gäller ockupationen av Irak.

Visserligen är vi ett pyttelitet land som bara få har hört talas om, men att vår röst inte ska höras ens i EU är beklämmande.

2006-jan-03 @ 13:43:55
URL: http://jinge.se
hits