Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 12 NOVEMBER 1999
  


Relalalaxa, tryck på paus och softa


Skriv till mig!
fredrik.virtanen
@aftonbladet.se


Tyck till om Virtanens krönika!

Innelistan
Vad är det som gäller just nu?
Utelistan
Och vad är det som går bort?
De knäcker


Jag jobbar minst 60 timmar i veckan, jag har såna där trötta ringar under ögonen och det är nio kanaler på tv:n, massa internet, dagstidningar, magasin, cd-skivor, video, bio, DVD, mobiltelefoner, e-mail och så ska man ha fritid.
  Är så stressad. Är helt utbränd.
  Känner du igen det där?
  Märker du hur trendigt det låter?
  Mer 90-tal går inte att vara. Sitter man inte och e-postar samtidigt som tv:n är på är man lika ute som man var på 80-talet om man inte var solariesolad och hade glansiga kostymer.
  Jag vet inte hur det gick till, men jag har en känsla av att det fanns (jo, jag inser att jag framstår som ganska så jätteparanoid här) en reklambyrå nånstans som lyssnade på Massive Attack och bestämde att nu, grabbar, nu måste folk bli stressade. Hur ska vi annars kunna sälja all internet som finns. Alla uppdaterade versioner av Macintosh. Alla mobiltelefoner?
  De lyckades bra. För visst tror du att du är stressad?
  Men är du stressad? Egentligen?
  I så fall. Som Just D uttryckte saken:

  Relalalaxa, tryck på paus och softa,
  det gör man ju för sällan alldeles för ofta.

Jag ville bara säga det. Du mår inget bra av att stressa.
  Och en löjligare trend får man ju leta efter.
  Den cyklande svenska soulkungen Erik Gadd vill vara nere med kidsen. Men så knasigt det blir när han i videon till småsvängiga ”Ridin' high” klämmer in skejtare och inlinesåkare tillsammans. Ungefär som om kickers och hårdrockare skulle gå hand i hand i en Petter-video.
  Love Music i Motala säljer fortfarande nya cd för runt 130 kronor. Billigast i landet? Det är i varje fall vad cd borde kosta överallt.
  Det är underligt när TV 4:s Nyheterna på barnvänlig tid gör ett upprört reportage om den där porrfilmen på Stockholms filmfestival och visar värsta bakifrånsexscenerna.
  TV 4 – en del av porren.

För inte ens två månader sedan satt jag på Bagatelles magnifika veranda i Key West, Florida, med Sveriges störste Thåström- och Sahara Hotnights-älskare. Han bjöd på champagne. Nu sitter jag här i höstpisset.
  Det känns inget vidare.
  Verkligen inget vidare.
  Men vi säger så.
  Vi säger så.

   
  MER I PULS