Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 15 OKTOBER 1999
  


Även Lundell får äta fårost


Skriv till mig!
fredrik.virtanen
@aftonbladet.se


Tyck till om Virtanens krönika!

Innelistan
Vad är det som gäller just nu?
Utelistan
Och vad är det som går bort?
De knäcker


Måste bara berätta en helt sann historia eftersom hon är med i Puls i dag. Jag såg nämligen videon till låten ”Summer son” med Sharleen Spiteri och Texas. Hon är ju jättesnygg. Snyggare än Gwyneth, faktiskt.
  En gång var vi på samma krog och hon gick mot mig.
  Jag sa: ”Hi”. Hon sa: ”Hi” och stannade, log lite och väntade på att jag skulle säga något mer. Jag sa: ”That’s all”. Hon såg konfunderad ut, och sa (besviket, faktiskt): ”Aha” och gick sin väg. (...)
  That’s all.
  That’s all?
  Var får man alla kvickheter ifrån?
  Idiot.
  Apropå förra veckans problem med att inte känna igen ansikten och namn. I helgen hände det igen, på ännu ett sätt. En kille säger ”Hej Fredrik” och jag antar att vi setts förr och jag säger bara ”Hej”. Men det hade vi inte. Han hette också Fredrik.
  Det finns verkligen 1 000 sätt att vara oartig på.
  Ulf Lundell-debatten blir alltmer bisarr. Alldeles uppenbart är inte karln irriterande bara ur ett strikt kvinna/man-perspektiv. Mer handlar om klasstillhörighet. Med få undantag är det kvinnliga eller manliga barn från den akademiska medelklassen, eller över, som sågar honom, och kvinnliga eller manliga arbetarbarn som gillar honom. Dessutom är det oftast manliga eller kvinnliga medelklassbarn som gillar hiphop som sågar honom och kvinnliga eller manliga arbetarbarn som gillar rockmusik som gillar honom.
  Det är inte så förvirrande, men icke desto mindre irriterande att allt ska vara så insnöat.
  Själv gillar jag både Missy Elliot och Ulf Lundell. Jag gillar både mozzarella och bearnaisesås. Jag gillar både japansk design och jeansjackor. Måste jag skärpa mig då?
  Fast Andres Lokkos drift med Lundell i Bibel var ju himla kul.   Nästan lika kul som Lundells raljans mot en fullständigt obegriplig och sjukligt pretentiös mening om honom av Moa Matthis och Ulrika Milles i DN.
  Klart är att Lundell är större än alla oss som kommenterar honom.
  Och att även en arbetarunge får äta fårostsallad.
  Slutligen vill jag säga att romansen mellan Jack Nicholson och Lara Flynn Boyle irriterar mig väldigt mycket. Jag är helt enkelt missunnsam.
  Vi säger så.

   
  MER I PULS