Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 15 OKTOBER 1999
  

Deknäcker

Puls Fredrik Virtanen har koll på nöjesbruset
fredrik.virtanen@aftonbladet.se


knäcker på cd

Sway & King Tech ”This or that”
   En mix-skiva med bara bra hiphop-låtar från förr och nyss. Jag vet bara att de där killarna är två radio-DJ:er från Los Angeles, men de har exakt samma smak som jag och har valt samma låtar som jag skulle välja. Sånt är ju skoj. Korta klipp med Gang Starr, Eminem, Erik B & Rakim, Kool Keith och Jurassic 5 med flera. Samt fantastiska ”They reminisce of you” med Pete Rock. En mycket bra skiva - och du kan inte sitta still även om du försöker.

Handsome boy modeling school
So... how’s your girl?
  Knasig. Och strålande. Superproducenten och dårpippin Prince Paul (ex De La Soul) har tagit hjälp av The Automator och samlat ihop halvbisarra konstellationer och som vanligt fixat många sound. Cibo Matto/Beastie Boys, Grand Puba/Brand Nubian, Sean Lennon/Money Mark och Alec Empire från Atari teenage riot med El-P från Company Flow (!) i den roliga men totalt olyssningsbara ”Megaton B-Boy 2000” (så låter den verkligen). Absolut ingen skiva för den genomsnittlige Fugees-älskaren. Men om du har tid över så.

knäcker på bio
Analysera mera
   Som sagt: Se den. Du skrattar så att käken går ur led.

knäcker i sängen

Vinn Flat Eric!
Jag älskar som alla andra Flat Eric. Och nu råkar jag ha kommit över fem stycken Flat Eric-kit och eftersom jag är så snäll så kan du vinna denna mjuka mupp (eller vad han nu är?) om du skriver nåt riktigt fiffigt.


knäcker på rulle

54
   Mycket underhållande om än lite förenklat om legendariska Studio 54 i 70-talets New York, världens hetaste nattklubb någonsin (inte ens Jack Nicholson kom in på invigningen). Det är disko och drömmar om att bli någon och droger och sprit och elände och humor och disko, disko, disko. Bra huvudroll av Ryan Phillippe och helt strålande biroll av Mike Myers (snart aktuell på bio igen som Austin Powers) som nattklubbsägaren Steve Rubell himself. Neve Campbell och Salma Hayek är också bra. Kolla gärna in Whit Stillmans smartare ”Last days of disco” också.

Veckans Virtanen
Virtanens val