Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 15 OKTOBER 1999
  

Innelistan

Puls Fredrik Virtanen listar de hetaste svenskarna
fredrik.virtanen@aftonbladet.se




Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen
De knäcker

1 (NY)
Mauro Scocco

Sveriges Johnny Bristol har helt klart gjort det igen. ”Tillbaks till världen” är precis vad alla gamla Mauro-fans vill ha, men kanske inget för nykomlingar. En otroligt slickad platta, som en porlande bäck, men att förminska Mauro till bakgrundsmusik på en reklambyrå är att underskatta hans texter. I sina bästa stunder är han en Plura - och även när det blir caffe latte-progg är det rörande för att man förstår att Mauro verkligen bryr sig; ”Ayo och Mauro känner av situationen, allt är till salu om du har den där miljonen”, som Ayo gäst-rappar.

2 (NY)
Per Lindberg

Författaren bakom ”Döden är en man”, som kommer att fria ”Obducenten och Allmänläkaren”, två män som måste få massor av skadestånd. Och Per Lindberg måste få stora journalistpriset.

3 (NY)
Petra Nielsen

Vår tuffaste tv-deckare! I SVT 2 varje fredag. Dessutom har hon Denniz Franz som favorit. Dock som Sipowicz i ”På spaning i New York” och inte som coolare Norman Buntz i klassikern ”Spanarna på Hill Street”.

4 (NY)
Kattis Ahlström

Alltid mycket bra programledare. Kattis får ett löjligt program som ”Den stora klassfesten” att framstå som sevärt. TV 3 kl 20.00, söndagar.

5 (1)
Ayo

Sveriges bästa rappare på svenska. Skönt att han inte bara är hård hela tiden längre. Flera mjuka spår på nya ”Föder nåt nytt”. Låtar om att han älskar sina barn mer än allt är rörande.

6 (NY)
Petter

”Saker och ting” svänger fett. Texten är en skojig hiphop-parodi med fyndig video till där Petter samlat massa kreddiga innerstadshiphopare mot Fredrik Strage för ett mediagerillakrig. Petter har aldrig varit bättre.

7 (3)
Monica Starck

Min favorit med ”In from the cold” har flera kvalitetshits på kommande cd:n ”Stories untold”. Mina nya favoriter ”This side of blue” och Alanis-liknande ”Powerful thing” kan göra Monica Britney Spears-stor.

8 (NY)
Anders Wendin

Sångare och gitarrist i Monster, vars ”Gone gone gone/A bash dem” innehåller flera bra låtar. För dig som kan tänka dig att stoppa ner Specials och little Stevie Wonder i en mixer. Speciellt ”Gone gone gone” är sensationell.

9 (NY)
Karin Bjurström

Som vanligt en alldeles utmärkt skådespelerska, precis som filmen hon är med i: ”Vuxna människor”, av idolerna Fredrik Lindström och Felix Herngren. Jag skrattar fortfarande.

10 (NY)
Johnny Leinonen

Pratkvarnen Johnny i Robinson är ju faktiskt ganska skön. Annars verkar ju Syrsa knäcka, helt klart. Börjar till och med gilla Agneta Ekström. Men reglerna... asså det är snett att alla som är duktiga åker ut.

Utelistan
1 TV 4
Sluta sabotera Ally McBeal och Arkiv X med flera program genom att lägga in krystade ”inför-program”.

2 Rally i P3
Istället för humor.

3 Magnus Hedman
Säljer sitt bröllop för cirka 100 000 kr. Varför? Det tjänar han väl på fem räddningar i Coventry?

Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?! Gör din egen utelista!