Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 3 SEPTEMBER 1999
  


Var töntig – och stolt


Skriv till mig!
fredrik.virtanen
@aftonbladet.se


Tyck till om Virtanens krönika!

Innelistan
Vad är det som gäller just nu?
Utelistan
Och vad är det som går bort?
De knäcker


En tjej jag var kär i beskrev en gång en kille jag inte kände mer än till hans yrke som ”en tönt”.
  Va?
  ”Äh, du vet, kort hår, brillor... ja du vet, han är okej, men en tönt liksom.”
  Ni förstår vart jag är på väg, va?
  När jag träffade killen efteråt – och flera gånger därefter – tyckte jag inte det var något speciellt töntlikt över honom. Han var glad, försynt och snäll och inte alls som den här tjejen som var smart, lam och cool – men ingen tönt.
  Ja, ja, visst; eftersom hon beskrev en person som såg ut och var ungefär som jag, tänkte jag en hel del på det och nu förstår jag varför det aldrig blev hon och jag. Jag är ju en tönt – för det var ju den där killen – och hon var ute efter nånting betydligt hårdare och mer... macho?
  I alla fall såg jag senare hur hon dansade med en kille. Han slet av sig tröjan och stoppade den – hela alltså – under gylfen och gjorde juckdans med bar överkropp.
  Juckdans med bar överkropp.
  Juckdans.
  Med bar överkropp.
  Herregud, och jag är en tönt!
  Men hon hade rätt, jag är en tönt. Det märker man om inte annat ute på ställen. De bekanta som kommer fram är de som vill diskutera nya Pet Shop Boys-singeln eller ta ett snack om Harald Treutigers avhopp från ”Robinson” eller avlägga en åsikt om Terry Linens reggaeversion av Whitney Houston ”My love is your love” eller tipsa om en helgrym northern soul-singel eller resonera om Bob Dylans 70-tal eller citera hela John Travoltas repliker ur ”Pulp Fiction” utantill eller – i den verkligt übernördiga genren – diskutera var man ätit de bästa hamburgerbröden.

Jag klagar inte, men det är sannerligen inte Gwyneth Paltrow som kommer fram och ber om en het sexnatt.
  Man kan väl säga att it takes one to know one och på vår höjd är vi Hugh-Grant-i-Notting-Hill-charmiga, men det är ju bara en snäll omskrivning. Det töntiga finns liksom bara där och det är egentligen inget jag klagar över. Det borde inget göra. Var töntig och stolt, för fan.
  För det roliga är ju annars att de som verkligen är töntar aldrig fattar att de är det. Ni känner dem.
  Vi säger så.

   
  MER I PULS