Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 3 SEPTEMBER 1999
  

Deknäcker

Puls Fredrik Virtanen har koll på nöjesbruset
fredrik.virtanen@aftonbladet.se


knäcker på video

Antz
   Åh, har ni inte sett den än så måste ni faktiskt. Woody Allen som neurotisk myra och Sharon Stone som sexig drottningunge. Och slutscenen är SÅ COOL när man ser att stacken låg i Central Park, New York. Hyr.

knäcker på bränt
Latin-o-lite-till
   Njae, jag vet inte hur jag tänkte när Cardigans & Tom Jones & The all seeing I kom in på den här cd:n, jag tror att jag tänkte göra nåt new wave-liknande. Problemet med cd-bränning är ju att det inte går att radera om man gör felval. Nåja, i övrigt är det het, het, heta och härliga latinamerikanska rytmer som passar bra även efter sommaren. Och så Red Rat och ”Ny gryning” med svenska hiphoparna Mat åt far som bonusspår, bara för att de borde få skivkontrakt. Live-cd:n vanns av Lina Åström, Skänninge.

knäcker på cd

Gram Parsons
Samlingsskivan heter ”Return of the grevious angel – a tribute to Gram Parsons” och har du inte Gram Parsons egna GP/Grevious Angel (två lp på en cd) ska du givetvis, givetvis, givetvis köpa den först för bättre har aldrig ljusblå, hjärtskärande countryrock låtit. Men när du köpt originalen ska du köpa hyllnings-skivan med Emmylou Harris, Pretenders, Cowboy Junkies, Beck, Sheryl Crow, Evan Dando, Steve Earle, Elvis Costello, Lucinda Williams och Wilco med flera. Som jag ser det är det den enda hyllningsskiva som någonsin känts nödvändig (och då finns det ändå Dylan-hyllningar). Heartbreaking, och om jag någonsin träffar Emmylou ska jag fråga hur oändligt mycket hon egentligen älskade Gram, som dog 1973 på ett ökenmotell i Joshua Tree, Kalifornien.

knäcker på nätet

cowdance.com
   Ja, hamsterdansen var ju hysteriskt skoj. Kolla in kodansen på www.cowdance.com och fråga dig själv om denna faktiskt inte är ännu skojigare. Hihiiiii!




Veckans Virtanen
Virtanens val