Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 26 JANUARI
 
  

Puls Fredrik Virtanen har koll på nöjesbruset
fredrik.virtanen@aftonbladet.se
Renée glittrar i ”Betty tur och retur” på bio

  Hon glittrar som sjövatten i midsommartid, när solen ligger på och man bråkar om vem som ska ta cykeln och köpa glass.
  Renée Zellweger.
  Åh.
  Tydligen är det slut med Jim Carrey, det är synd, Renée borde aldrig behöva vara ensam. Hon borde alltid ha någon som kramar henne, skrattar åt henns skämt och kikar på hur hon glittrar. Ingen glittrar som Renée, inte ens Julia Roberts i näst sista bröllopsscenen i ”Runaway Bride”.
  I komedin ”Betty tur och retur” spelar Renée en servitris i Kansas vars vidrige man blir lämpligt dödad. Chocken gör att hon tror att hon lever i en tv-såpa med Greg Kinnear.
  Det är en topphärlig film med intressanta åsikter om tv-såpakulturen, tro inget annat, och Chris Rock är rolig, men det är Renée som är bilbingo.


”Studio one rockers” knäcker på cd

  Reggaesamling med 17 pärlor från ”Jamaicas Motown”, det legendariska skivbolaget Studio One. Det är roots, rocksteady och ska som svänger stadigt, själfullt, oemotståndligt och som är gjord under speciella jamaicanska förhållanden; den går slöfort. Det är lysande nästan hela tiden och en given platta för dig som gillar Bob Marley

”Stulna år” bra på video

  Angelina Jolie! Hon är en apabra skådis, här utklassar hon världens snyggaste Winona Ryder i en film som folk jag litade på sa var keff men som är en bra och lagom stark dramakomedi (komedibiten kan dock vara ofrivillig). Om unga flickor på ett psyksjukhus i slutet av 60-talet, tiden då USA tappade oskulden.



”Man on the moon” bra på rulle

   Komikern Andy Kaufman är en udda hjälte i den amerikanska pophistorien. Han hade en helt egen syn på vad som var humor. Publiken höll inte alltid med. Kanske var han galen, kanske var han ett geni. Man fick aldrig riktigt veta för han dog i cancer 1984. Jim Carrey är, som vanligt, storartad i Milos Formans underskattade film. Hey Andy are you goofing on Elvis? som R.E.M sjöng.
citatEin-zwei-drei-vier!

THE RAMONES


Veckans Virtanen
Innelistan


   

   
  MER I PULS