Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 26 JANUARI
 
  Skriv till mig!
fredrik.virtanen
@aftonbladet.se


Tyck till om Virtanens krönika!

Innelistan
Vad är det som gäller just nu?
Utelistan
Och vad är det som går bort?

Tidigare krönikor:
Världen är bisexuell
Musik gör dig olycklig
Ge mig ett äkta nöje år 2001
Varför, varför, varför, varför?
Jag, den galne stalkern Stan?
Kärleksbrev från Kasey
Det är alldeles för lite kärlek
Sanning&konke hetaste grejen
Hm, vad är det för fel på mig?
Tv som kan förändra liv
Den riktiga Slim Shady
Så länge det finns hopp
Den allra mest magiska natten
Ge mig nånting från hjärtat
Jag försvinner som den jag är
Trött Madonna säger inget till mig om mitt liv
Ta över världen vid nåt inkast!
Fångad av en tvångstanke
Lukas - vår tids Bergman
Ingen kräftfest utan sexprästen
Aschberg fiser på sig av skratt
Älska hiphopen – älska varandra
Fyll hjärnan inte brösten
Kim – koolast, kulast, kexigast
Lurad på tårar av Mel Gibson
Gjorde jag en Eva Dahlgren?
Sälj, sälj, sälj! 90-talsbaisse på börsen!
Dra ifrån den hemska småstan
200-kilos baby dog sorgligast
Vi har liv bröder och systrar, liv!
  Hey, hey brothers and sisters, välkomna hit, välkomna till vårt tabernakel här i dag. Vi har husbandet, bröder och systrar, vi har trumpeter, orglar, gitarrer, trummor och bas, bröder och systrar. Vi har till och med en saxofon i dag, bröder och systrar, EN SAXOFON, bröder och systrar! Vi har hela den himmelska gospelhousekören, vi har Frankie Knuckles på mixen och vi har Kenny Bobien på sång och vi har Pops Staples direkt från himmelen, bröder och systrar.
  Vi har kärleken och glädjen och livet, bröder och systrar. Vi har livet, bröder och systrar, vi har LIVET bröder och systrar, vi har kärleken, bröder och systrar, vi har KÄRLEKEN, bröder och systrar. Vi har glädjen, bröder och systrar, vi har GLÄDJEN bröder och systrar, vi har liv, bröder och systrar, vi har liv, liv LIV, bröder och systrar, liv!

  Livet väntar här utanför, bröder och systrar, precis runt hörnet, bröder och systrar. När ni köper en tidning på Pressbyrån, bröder och systrar, när ni ser någon ni gillar, bröder och systrar, när ni slickar på ett frimärke, när ni lyssnar på radion, när ni tänker att ingenting kan bli värre, när ni glömt ID-kortet, när ni vill ha en kram, när dörrarna på T-banevagnen aldrig öppnas, när diskhon är full, bröder och systrar. När kaffet skållar er tunga, bröder och systrar, när ni vrider er på natten och inte kan sova och blir stressade för att ni ska gå upp tidigt, bröder och systrar. Då, bröder och systrar, då är livet där. Sträck er efter det, bröder och systrar, sträck er!

  Om ni tittar, om ni tittar, bröder och systrar, om ni tittar, bröder och systrar, om ni letar, om ni KÄNNER, bröder och systrar, är livet just här, just precis här, ni behöver inte gå bakom hörnet, bröder och systrar. Livet finns i regnet som faller, bröder och systrar, i våren som kommer, bröder och systrar, i vintern som är här, bröder och systrar, i allt ni gör, bröder och systrar. I allt ni gör, bröder och systrar!

  Ärligt talat. Vi lever bara en gång, allt tar slut och säkert fortare än man kunde anat. Låt det bli en fest. Sup, knilla, skrik i portuppgångarna, dansa hela natten, bada naken, testa allt, älska din nästa, skit i idioterna, lev livet så stort som möjligt för en dag tar allt slut och du kan ingenting ta med dig dit du ska.

   

   
  MER I PULS