Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetSenaste nytt. Dygnet runt.
FREDAG 26 JANUARI 2001
 

Innelistan

Puls Virtanen listar de bästa svenskarna.
fredrik.virtanen@aftonbladet.se






Har Virtanen helrätt? Eller har han inte fattat nånting?!
Gör din egen innelista!
Veckans Virtanen
Virtanens val

1 RE
Rockbjörnen
  Årets svenska kvinnliga artist: Shimoli. Årets svenska manliga artist: Thomas Rusiak. Årets svenska grupp: Teddybears Sthlm. Årets svenska låt: ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Årets svenska album: ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”, Håkan Hellström. Och bland era utländska nomineringar finns bara Eminem.
  Tycker jag, alltså. Men det är ni som har bestämt. På måndag offentliggörs vinnarna i Sveriges fetaste rocktävling - Da Rockbear. Jag är bjuden på festen!

2  NY
Maria Lundqvist
  Bevisar att det inte är hennes fel att ”Sally” i tv är så genomruttet i Kjell-Åke Anderssons nya ”Familjehemligheter” mot Rolf Lassgård. En bra, välgjord och välspelad film. Men tokdeprimerande.

3  NY
Thomas Öberg
   Det skulle vara lätt för mig att säga att jag inte gillar Bob Hund så mycket som jag gjorde 1994, och det gör jag inte heller, tror jag. Men ”Ska du hänga med? Nä!!” är en ny, helt schyst singel från Södermalms bästa liveband.

4 NY
Mikaela Ramel
   Tokbra i alla tre rollerna på utsålda ”Rocky” på Stockholms stadsteater. På måndag kl. 11 släpps biljetterna för mars, passa på, den är kul! Förresten har jag läst om Martin Kellermans första ”Rocky”-album nu och kom igen på vilket humoristiskt relationssnille killen är.

5 NY
Gustav Gelin
  Indiekung och chefredaktör för bomben.nu, Sveriges bästa och gladaste popfanzine på the world wide web.

6 RE
Dj Sleepy
   Mäd respekt åt Dj Sleepy, mannen som mixat med grammofonen sedan hiphopen kom till norr. ”Sleepy soundsystem vol. 1” är ojämn med höjdare och det är tufft att Sverige fått en mixplatta med originallåtar.

7 RE
Charlotte Permell
  Väldigt charmig och kunnig i ”Mitt i naturen”, SVT 2 söndagar kl 20.00. Permell är som född att stå framför en tv-kamera. Till och med jag blir intresserad av uttrar och kräldjur.

8 RE
Daddy Boastin’
  Latin Kings härliga toastman kan bli årets komet. Snart kommer Christian Falck-producerade raggan ”Stress” och redan nu är Daddy (och Emilia) allra bäst på Artister mot nazisters ”Det här är ditt land”, översatt av Mikael Wiehe.

9 NY
Kristoffer Lundström
   Lite nervös, men bra programledare för SVT:s lagom smala ”Kulturnyheterna”. Men när kommer dagliga Nöjesnyheterna?

10 6
Izabella Scorupco
  ”Vertical limit” med Chris O’Donnell och Bill Paxton har ett antal helt hisnande scener och Izabella sköter sig utmärkt, men, nä, det är ingen vidare film.

Utelistan

1 Gösta Ekman
  En storartad skådespelare, givetvis, men Hannes Holms & Måns Herngrens ”En fot i graven”, på bästa söndagssändningstid, är bara rolig för senildementa.


2
Ebbot Lundberg
  ”Mind the gap” med Soundtrack of our lives på ”Popstad Göteborg”-skivan spelas outhärdligt mycket i P3. Lika stelopererat sväng som vanligt, och samma sega melodi som vi var trötta på redan för fyra år sedan.


3
Katarina Sandström
  Jag blir helt rädd när jag ser på Rapport och hon tittar på mig med de där stirrande ögonen. Och då är det svårt att höra vad som hänt i världen.