Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 4 FEBRUARI 2000
  

Puls Fredrik Virtanen har koll på nöjesbruset
fredrik.virtanen@aftonbladet.se


knäcker på cd
Curtis Mayfield
Curtis Mayfield
  Det var drygt en månad sedan en av de allra största dog, 57 år gammal. Curtis Mayfield var den första artisten som höjde rösten för det afroamerikanska samhället (se omslaget ovan, knäcker!) och han gjorde makalös musik: himmelsk soul med The Impressions på 60-talet, produktioner åt andra artister hela tiden och på 70-talet mer invecklad men fullständigt helgroovig musik åt sig själv. ”Curtis”, ”Roots”, ”Superfly” och ”There’s no place like America today” finns för under 100-lappen, med bonus-cd på samtliga. Marsch pannkaka till skivaffären! ”Superfly”, från 1972, kanske är allra, allra bäst. Eller ”Curtis”, från 1970, kanske. Där ligger odödliga ”Move on up”, som du ju älskar att dansa till.


knäcker på bok
Easy rider..
Easy riders raging bulls
  Peter Biskinos bok är ett måste för alla som älskar ”Easy riders”, ”Taxi driver”, ”Gudfadern”, ”Stjärnornas krig”, ”Apocalypse now” och andra filmer från Hollywoods 70-tal. Bakom kulisserna gick det vilt till, oj oj, och allt - droger, otrohet, storhetsvansinne med mera - avslöjas om Scorsese, Coppola, Beatty, Spielberg, Altman och de andra. Men frågan är om någon, någonsin, varit lika galen som Dennis Hopper. Vansinnigt underhållande. Endast på engelska.
hårt på singel
Kelis
Kelis ”Caught out there”
  Singeln som får ”No scrubs” (TLC) att framstå som ”Stand by your man” (Tammy Wynette), som de skrev i The Face. Hihi. Hon kallas Thunder bitch.


skoj penna
Penna
Viagra
  Okej jag är väl larvig, men jag tycker att den här pennan med potenspillertryck är himla kul. Går kanske att få tag på om du ringer läkemedelsföretaget Pfizer, som säljer medlet, och ber snällt. Finns även som choklad!


svänger på cd
D'angelo
D’Angelo ”Voodoo”
   D’Angelo släppte magnifika ”Brown sugar” 1995, hyllades monumentalt, sålde en dryg miljon i USA men ingen annanstans, blev alla andra artisters favorit och har haft ett enormt inflytande på alla som sammanflätat soul och hiphop sedan dess. Slött jazzsvängiga ”Voodoo” släpps först den14 februari men jag vill redan nu be er spara månadspengen. Skivan kräver en del lyssningar men är i klass med ”Brown sugar” och som en dröm. Ett köp för er som tycker att TLC är för poppiga eller för er som längtar efter Lauryn Hills och Erykah Badus näs


citatYou’ve got your mother in a whirl She’s not sure if you’re a boy or a girl
DAVID BOWIE



Veckans Virtanen
Innelistan