Lars Johan Hierta På internet sedan 1994  
AftonbladetPuls
FREDAG 4 FEBRUARI 2000
  


När ska jag sluta tro på Hollywood?


Skriv till mig!
fredrik.virtanen
@aftonbladet.seTyck till om Virtanens krönika!

Innelistan
Vad är det som gäller just nu?
Utelistan
Och vad är det som går bort?

Tidigare krönikor:
Leo Di Caprio, nu lätt mesig
Fram med en smakpolis
Madonna, Lopez, Gwyneth & Kelis
2000 - istället för förvirring
Värdelös, dålig gånger 2000
Alla normala gör listor
Vart tog Luuks hjärta vägen? 2
Vart tog Luuks hjärta vägen? 1
Vanligt folk är farligt folk
Relalalaxa, tryck på paus och softa
90-talet bäst på 1900-talet
Alla måste se Killing-gänget
I helvetet sänds Söndagsöppet 24 h om dygnet
Även Lundell får äta fårost
Förlåt mig, förlåt mig!
Bimbos blir inga hjältar
Var är alla hjältarna?
Jag är PK men ändå inte perfekt
Snygga har det lättare
Var töntig - och stolt
Sommarhits från helvetet
Ken, kom in i matchen!
Äntligen lite glamouröst sex i Vita huset

En kille var väldigt kär i sin tjej. Hon gjorde slut, hans hjärta blev krossat. Ett tag efteråt skickade han en bild på sig själv på cykel vid en vägskylt samt en Sverigekarta och nålar. Ett tag senare kom ett liknande kort från en annan vägskylt. Och senare tio till.
  När det sista kortet kom kunde tjejen, om hon så ville, rita streck mellan ställena han cyklat till och skickat bilder ifrån.
  Platserna formade ett hjärta.
  Sött, så sött att man blir helt mjuk i hjärtat.

Historien lär vara sann men vi vet inte om han fick tillbaka sin älskade. Tänkbart är att det inte hjälpte, kanske hade hon redan en ny kille och den gamla killen föreställde sig dem göra saker tillsammans som han inte alls ville föreställa sig att de gjorde.
  Men om det hade varit film, om det hade varit film så hade hon åkt till platsen där de första gången träffades och där skulle han sitta och titta ut över havet och just när han ledsamt går hemåt står hon där, regnrufsig med ett gulligt Meg Ryan-eller-Julia Roberts-leende och så i nästa scen ser vi hur de sitter med tre urgulliga barn i en park och är mysiga och solen skiner och den kommer aldrig att slockna för det är på film.

Såna där filmer - just nu ”Du har mail”, ”Notting hill”, ”Runaway bride” - gör ju att vi får sjuka krav på livet, vi tror att alla pojkar ska vara charmiga som Hugh Grant och läckra som Richard Gere och att alla flickor ska ha lika fin hy som Gwyneth Paltrow och att ”I will always love you” med Dolly Parton aldrig ska ta slut och att pengarna finns där och att man inte grälar om disken och tvätten och att maten fixar sig själv och barnen skriker aldrig, de sitter bara och dreglar sött med en rosa skallra i superpampers och så plötsligt är de på konståkningsträning och frun ser inte en dag äldre ut än 25.
  Det tror jag på.
  Jag tror att livet är så.
  Jag tror på Hollywood.

Jag går på varje romantisk kärlekskomedi, gråter lyckligt i slutet och ser en försmak av mitt liv i varenda film. Ibland är det Julia, ibland Annie, ibland Meg men alla säger de det som Peter Birro ville höra: ”Jag vet vem du är, men jag tycker om dig ändå” utan att jag liksom behöver anstränga mig för nånting och inte ändra mig på nåt vis.
Och ibland misstänker jag att jag aldrig kommer att bli gift.
  Vi säger så.